Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Den Helder

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Den Helder? Een structurele gezonde maaltijd vormt de basis voor een sterk en gezond lichaam. Helemaal voor senioren en AOW’ers. Wellicht is het niet meer mogelijk om een goede maaltijd klaar te maken. Dan kunt u zich aanmelden bij de kant-en-klare maaltijdservice: dagverse en vooral heel lekkere maaltijden aan huis die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Op Maaltijdbutler.nl ontdekt u de beste aanbieders van warme maaltijden in Den Helder. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en ga van start met een zeer betaalbaar proefpakket met lekkere menu’s als Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree en Runderlapje, snijbonen, gekookte aardappelen. Bij u thuisbezorgd door een vaste koerier. Onderstaand vind u onder andere alle benodigde informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de kosten, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en informatie over subsidies.

 • Goed, gezond en gevarieerd eten voor iedereen.
 • De beste, verse en gezonde ingrediënten.
 • Zoutarm en geen ongezonde toevoegingen.
 • Geen dure abonnementen of verplichtingen.
 • Elke week nieuwe gerechten om te kiezen.
 • Betrokken en vriendelijke bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1781
Website gemeentewww.denhelder.nl
Recept tip:Aspergesoep vg
Gemiddelde kosten€6,25

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Den Helder

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Desalniettemin, even naar de super toe en koken van maaltijden kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice is dan ideaal: iedere dag een maaltijd op tafel met alle benodigde voedingsstoffen bij u aan huis bezorgd. Een diner zoals (Twentse gehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen) + (Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aard.) kunt u snel opwarmen in een oven (of magnetron). Verrassend eenvoudig een verse maaltijd klaarzetten. Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd, zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Bijna altijd thuis geleverd door een geschikte cateraar of een vast gezicht aan de deur. Men heeft de keuze uit diverse verschillende gerechten. Bijgaand checkt u nuttige informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Den Helder voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met kwalitatieve verse producten. Om smaak en voedingswaarden te behouden wordt het meteen teruggekoeld. De menu’s zijn pakweg een week houdbaar in de koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Echter, dit is niet gunstig voor de smaak en versheid. Grote pluspunten zijn: verse en seizoensgebonden ingrediënten en een wekelijks wisselend aanbod. Nadelig is wel de beperking in de houdbaarheid en de iets hogere prijs.

 • Bereid met de lekkerste streekproducten.
 • Favoriet vanwege de smaakbeleving en geur, lekkere verse groenten en geen onnodige toevoegingen.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Den Helder.
 • Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen verkrijgbaar vanaf €6,55.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens door middel van de shock freeze methode ingevroren. Smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven op deze manier optimaal behouden. Waarom deze maaltijden? Door de fantastische houdbaarheid en dat je gemakkelijk een voorraad kunt houden in de vriezer. Meerdere leveringen per week hoeft doorgaans niet, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. Gewoonlijk is vriesvers betaalbaarder dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en aansluitend verstuurd.
 • Voordelen zijn de prima houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • In de regel kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Runderlapje, stoofperen, aardappelpuree, bieslook is er al voor €4,60.

Tafeltje dekje Den Helder: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? Dan is tafeltje-dek-je in Den Helder een prachtig hulpmiddel. We spreken hier over gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Zij kunnen direct aanschuiven. De bekende leveranciers zoals Uitgekookt leveren uitsluitend gekoeld eten. Warm eten laten bezorgen wordt vaak georganiseerd door plaatselijke keukens en organisaties. De bezorging is in handen van vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.denhelder.nl) ziet u het actuele aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Den Helder.
 • Perfect voor o.a. ouderendie de maaltijd niet meer kunnen opwarmen.
 • U kunt snel aan tafel.
 • Meestal aan huis gebracht door regionale restaurants een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Den Helder.
 • Verse en lekkere maaltijden zoals Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst & Varkensprocureur in jus, vanaf gemiddeld €7,40 met levering.

Voedzame maaltijden voor senioren aan huis geleverd

Seizoensgebonden en koelverse menu’s vanaf €5,15

maaltijdservice-den-helder

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Den Helder vergelijken

Er bestaan diverse services die eten (warm) aan huis leveren. Welk bedrijf is het beste voor mijn wensenlijstje? Dit hangt af van wat u precies zoekt (koelvers/vriesvers/warm) en het budget. Hierbij vindt u een schema met landelijke aanbieders die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Den Helder voor senioren leveren. Per leverancier vindt u het assortiment (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), de variatie in de maaltijden en de menuprijs. Bij verschillende aanbieders kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
Zodra u aan het kijken bent naar een geschikte maaltijdbedrijf van warme maaltijden dient u rekening te houden met een aantal aspecten. In de volgende lijst komen wij met een aantal punten die relevant zijn voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Den Helder.

 • Soort gerechten: Maak ik een keuze voor koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: is er wekelijks een wisselend menu, en hoeveel gerechten?
 • Opties voor bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Aflevermomenten: op welke momenten kan ik een bezorger verwachten? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaling: hoe is het betaalproces vormgegeven? Kan dit via automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij een vraag?
 • Klantwaardering: vraag vrienden en familie naar hun ervaringen en bekijk de huidige reviews op o.a. www.trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, scherp proefpakket.
 2. Apetito: professionele chefs, verantwoorde maaltijden.
 3. Mealhero: vegetarische opties, gewoon heel lekker.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, scherp proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: vandaag besteld = morgen in huis, eenvoudig op te warmen.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
In het bovenstaande schema leest u aanvullende info over de beste landelijke services. Het prettige hierbij is de variatie in het aanbod, snelle bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk allerlei maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die actief zijn op de markt voor het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Enkele van deze mogelijke lokale adressen hebben wij samengevat in deze tabel. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager H. HalmanSpoorstraat 141781 JGDen Helder
SPAR express WieringerwerfRijksweg E10 71771 MLWieringerwerf
Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Bij BosshardtLoodsgracht 21781 KLDen Helder
De Waerden – Woonlocatie PareauhofDominee Pareauhof 31761 CXAnna Paulowna

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een verslechterde gezondheid of om af te slanken. De verschillende bezorgdiensten bieden een steeds beter assortiment gericht op velerlei diëten. Van glutenvrij tot en met vloeibaar: voor ieder wat wils. Bijgaand tonen wij een handig overzicht met enkele dieetmaaltijden in Den Helder.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: verbetert het immuunsysteem en zorgt voor meer energie.
 • Lactosevrij / beperkt: gevarieerde maaltijden zonder melkproducten.
 • Gemalen: ook wel gepureerde maaltijden genoemd, geschikt bij kauwproblemen. Vloeibare voeding is zelfs helemaal glad.
 • Zoutarm: bij een hoge bloeddruk of overmatig vasthouden van vocht. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: eten van producten met veel koolhydraten wordt beperkt.
 • Eiwitrijk: extra focus op maaltijden met veel eiwit / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden met een eerlijke herkomst.

Eenvoudig een maaltijdservice aan huis proberen

Voordelige warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

We hebben het allemaal nodig: een verse en gezonde maaltijd met genoeg groenten. Het vormt de basis van een sterk en gezond lichaam. Een aanzienlijk aantal ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Den Helder of maaltijdondersteuning kan dan nodig zijn. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden in de gemeente.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Ouderen en gehandicapten die het financieel zwaar hebben kunnen soms bestellen met een korting of krijgen een subsidie. Soms werkt dit met een speciale kortingspas. Over het algemeen zit u dan wel vast aan één organisatie. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke bijzondere kosten. Daarvoor kijkt de gemeente naar individuele omstandigheden en de financiële situatie. Op de site van uw gemeente www.denhelder.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Voorbeelden zijn wanneer een supermarkt bezoeken niet mogelijk meer is of bij problemen met slikken, of juist bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Den Helder.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Binnen de grenzen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Den Helder bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en bejaarden helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en mensen met een handicap in de provincie Noord-Holland ontvangen de ondersteuning via het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Bijvoorbeeld boodschappendiensten & maaltijden thuis laten bezorgen. Een maatwerkvoorziening is een individuele, persoonlijke ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld iemand die de maaltijd komt opwarmen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie kunnen aanspraak maken op de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals o.a. het opwarmen van een maaltijd valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, of u nu gebruik maakt van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz als de hulpbehoevende in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. Onder bepaalde omstandigheden kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis bezorgen?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €4,50 en €6,75. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de versheid van de maaltijd, de grootte van de portie en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,65, een koelvers menu is beschikbaar vanaf €5,70 en tafeltje dekje is er vanaf €6,50 (thuis geleverd). Meerdere bedrijven werken met een proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Den Helder uitproberen. Onder andere 2 gerechten voor €10.

Moet ik verplicht een abonnement nemen?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U bepaalt zelf welke- en hoeveel maaltijden worden geleverd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, per telefoon of soms met een bestellijst. In de meeste gevallen zal een automatische incasso worden gebruikt. Zodoende worden uw volgende bestellingen op een automatische manier betaald. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dat varieert per leverancier en bezorggebied. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen rijden rond met eigen bezorgers. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Den Helder eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het klaarmaken van de menu’s kunt u zelf doen op 3 manieren. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Start met het prikken van gaatjes in de deksel en zet het midden van de magnetron: zo’n 7 minuten op 600 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Houd dan rekening met een iets langere opwarmtijd. Opwarmen in de oven is ook mogelijk: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Tenslotte is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op het etiket treft u gedetailleerde opwarminstructies. Hiermee krijgt u de beste smaak!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Julianadorp
 • Huisduinen