Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijden bewaren

U heeft de maaltijden besteld, en deze zijn netjes bij u thuisbezorgd. Wat nu? Op deze pagina geven we uitleg en informatie over het bewaren van maaltijden aan huis. Er zijn verschillende type maaltijden die elk week een andere houdbaarheidsdatums en bewaaradvies hebben. Hieronder vind je per type maaltijd het bewaaradvies:

  • Warme maaltijden (tafeltje dekje): deze worden warm bezorgd en dienen direct genuttigd te worden. Wanneer dit niet direct lukt kan het eventueel nog (dezelfde dag) worden opgewarmd
  • Koelverse maaltijd: deze maaltijden worden met 100% verse producten bereid en zijn na ontvangst maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast (lager dan 7 graden). Invriezen is mogelijk, dan is het zo’n 1  – 2 maanden houdbaar. Let op: het invriezen van koelverse menu’s gaat vaak ten koste van de smaak en kwalitet
  • Diepvriesmaaltijden: deze kunt u in de diepvries bewaren (lager dan -18 graden) tot u de maaltijd wilt nuttigen. Vriesverse maaltijden zijn doorgaans zo’n 2 – 3 maanden houdbaar in de vriezer. U kunt ze na ontvangst vaak ook een paar dagen in de koelkast bewaren.

Hoe zit het de houdbaarheidsdatum van de maaltijden?

Wilt u weten hoe lang de maaltijden precies houdbaar zijn? Op het etiket van het gerecht staat altijd een “ten minste houdbaar tot” datum weergegeven. Wij adviseren om altijd deze datum aan te houden. Wel zitten er de nodige verschillen in de houdbaarheid van verschillende type maaltijden:

  • Warme maaltijden (tafeltje dekje): maximaal 1 dag houdbaar
  • Koelvers: circa 5 dagen houdbaar in de koelkast en 1-2 maanden in de vriezer
  • Vriesvers: een aantal dagen in de koelkast en 2- 4 maanden in de vriezer

Over het algemeen gaan producten in de vriezer dus lang mee. Zorg er wel voor dat je vrieskist -18 °C of kouder is. Zo voorkom je dat er bacteriën groeien. Op het moment dat de houdbaarheidsdatum in zicht is, kan je de houdbaarheid verlengen door deze in de vriezer te leggen. Het is daarnaast ook belangrijk om regelmatig je vriezer te ontdooien. Produten in de vriezer zijn gemiddeld 3 maanden houdbaar zonder significant kwaliteitsverlies (bron: Voedingscentrum.nl). Meer weten over de maaltijdservice? Bekijk ook onze pagina met uitleg over het abonnement.