Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Breda

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Breda? Elke dag een gezonde maaltijd is de basis van een sterk en vitaal lichaam. Juist voor ouderen en bejaarden. In sommige gevallen is het niet haalbaar om zelf boodschappen te doen en te koken. Daarvoor kunt u zich aanmelden bij de kant-en-klare maaltijdservice: verse en lekkere maaltijden aan huis bezorgd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Op deze website achterhaalt u de beste organisaties voor warme maaltijden in Breda. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en profiteer van een zeer betaalbaar proefpakket met smaakvolle menu’s als Kalkoenfiletstukjes met champignonroomsaus, rode bietjes en gekookte aardappelen en Penne pesto, kip, groene groenten. Snel en kosteloos thuisbezorgd. Onderstaand leest u aanvullende info over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, leveranciers, de kosten, hoe bestellen en bezorgen werkt, en details rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen.
 • U bestelt alleen wanneer u dat wilt.
 • Elke week nieuwe gerechten om te kiezen.
 • Meestal gratis gekoeld geleverd aan huis.
aanvragen maaltijd
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Regionale tafeltje dekjeKeurslager Jongmans
Populaire maaltijdKip in zoetzure saus
Geschatte prijs€6,80

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Breda

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Maar, de dagelijkse boodschappen doen en/of een maaltijd klaarmaken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: uitgebalanceerde maaltijden met voldoende groenten en vitamines bezorgd bij u thuis. Een diner zoals (Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes) & (Kalkoenschnitzel, broccoli, gebakken rösti) kunt u snel opwarmen in een simpele magnetron of oven. Verrassend eenvoudig een gezonde maaltijd klaarmaken. Altijd verse groenten en seizoensproducten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en met tenminste 200 gram groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Gewoonlijk thuisbezorgd door een betrouwbare cateraar of een vast gezicht aan de deur. Het aanbod bestaat uit grote variaties aan menu’s. In het volgende stukje komt praktische informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Breda voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn gerechten met producten vers van het land. Na bereiding wordt het teruggekoeld om voedingswaarden en smaak te behouden. De menu’s zijn vaak een dag of 5 gekoeld te bewaren. In de vriezer is het zo’n 30 dagen houdbaar. Dit is helaas wel slecht voor o.a. smaak en voedingswaarden. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn de verrassend goede smaak en een wekelijks wisselend aanbod. Nadelig is wel dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en dat het wat duurder is.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • De voordelen zijn een natuurlijke smaak en textuur, seizoensgebonden en zonder smaak-, kleur- en geurstoffen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Breda.
 • Slavink met andijvie a la crème gek aard jus te bestellen vanaf €5,10.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na bereiding geshockfreezed. De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zo erg lang goed. Waarom deze maaltijden? Door de uitstekende houdbaarheid en de gunstige prijs t.o.v. versere producten. Wekelijks een bezorger aan de deur is hier dan ook niet noodzakelijk, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. In veel gevallen is vriesvers betaalbaarder dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en in korte tijd aan huis bezorgd.
 • Belangrijkste voordelen zijn de langdurige houdbaarheidsdatum en de gunstige tarieven.
 • In de basis kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Omelet in champignonsaus vanaf €4,85.

Tafeltje dekje Breda: warme maaltijd bezorgen

Wordt het opwarmen van maaltijden voor iemand erg lastig? Hiervoor is tafeltje-dek-je in Breda de manier. Het gaat hier om maaltijden die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden of mensen met een beperking. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. De bekende aanbieders zoals Food Connect hebben dit vaak niet in het assortiment. Warm eten laten bezorgen wordt in veel gevallen georganiseerd door gespecialiseerde restaurants & keukens. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Via de gemeente (www.breda.nl) doorzoekt u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Breda.
 • Perfect voor o.a. bejaarden en hulpbehoevenden die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Moeiteloos en snel eten op tafel.
 • Betrouwbaar geregeld door regionale keukens een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Breda.
 • Wekelijks wisselend aanbod met o.a. Runderlapje met witlof a la crème gekookte aardappelen + Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen, vanaf ongeveer €6,95 met levering.

Lekkere maaltijden voor senioren aan huis geleverd

Heerlijke en gezonde gerechten vanaf €5,20

maaltijdservice-breda

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Breda vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere dienstverleners die eten bezorgen. Welk van deze services is in lijn met mijn eetpatroon? Dat heeft te maken met wat u precies zoekt (koelvers/vriesvers/warm) en wat u wilt/kunt betalen. Verderop vindt u de populaire landelijke aanbieders die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Breda voor senioren bezorgen aan huis. Per bedrijf achterhaalt u het type menu(koelvers, diepvries of warm aan huis), het aantal menu’s waaruit gekozen kan worden en de doorsnee prijs. Bij de uitgelichte bedrijven bestaat de mogelijkheid een proefpakket aan te vragen.

Keuzehulp: Vind de maaltijdservice die bij u past
Op het moment dat u behoefte hebt aan een betrouwbare aanbieder van gezonde maaltijden dient u rekening te houden met een aantal aspecten. In deze checklist treft u meerdere aspecten die belangrijk zijn voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Breda.

 • Categorie menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: uit hoeveel menu’s kan ik elke week kiezen?
 • Manier van bestellen: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
 • Aflevermomenten: hoe en op welke dagen komt de bezorger langs? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betaalmogelijkheden: hoe betaalt men een bestelling? Werken ze met automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij een vraag?
 • Beoordelingen: inventariseer in uw eigen omgeving en bekijk de huidige reviews op o.a. kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vers, persoonlijk, herkenbaar, proefpakket beschikbaar.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, goedkoop proefpakket.
 3. Food Connect: voor in de koelkast en vriezer, snelle leveringen.
 4. Vers aan Tafel: voordelige maaltijdboxen, eenvoudig online bestellen.
 5. Maaltijdservice.nl: gekoeld aan huis, gezond en gevarieerd.
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Plaatselijke maaltijdbezorging
In het bovenstaande schema treft u meer informatie over de meest populaire landelijke dienstverleners. Het voornaamste gemak hiervan is een uitgebreid assortiment, professionele bezorging en een professionele webshop. Ook op lokaal niveau werken uitstekende maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij ouderen en kwetsbare mensen. Over het algemeen kunnen zij het eten ook warm bezorgen. De gegevens van een aantal lokale leveranciers hebben we voor u opgesomd.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
SPAR StanddaarbuitenMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Stichting Schutse Zorg Tholen – Zorgcentrum De SchutseF.M. Boogaardweg 104697 GMSint-Annaland
Stichting De Goede Herder – Soepbus RotterdamDe Heester 114681 BXNieuw-Vossemeer

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Een reden kan zijn een allergie, een ziekte of juist om af te vallen. De populaire partijen bieden standaard een oplossing voor allerlei diëten. Van lactosebeperkt tot en met kaliumbeperkt: voor ieder wat wils. Hierbij treft u een overzicht met vaak gekozen dieetmaaltijden in Breda.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: ideaal voor ouderen met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: dit is vaak een soort puree, handig als kauwen niet goed wil. Vloeibare menu’s zijn geschikt als ook slikken moeizaam gaat.
 • Zoutarm: speciale menu’s met heel weinig tot geen zout. We kennen het ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: helpt bij gewicht verliezen of verbeteren van bloedsuikerwaarden.
 • Eiwitrijk: veel eiwitrijk eten en weinig koolhydraten + veel goede vetten.
 • Biologische maaltijdservice: bereid met ingrediënten met een heerlijke herkomst.

Start vandaag nog met de makkelijke maaltijdservice

Lekkere warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft recht op een dagelijkse maaltijd met genoeg voedingsstoffen (vitamines en mineralen). Het draagt bij aan een fit en gezond lichaam. Een aanzienlijk aantal ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Breda of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Bijgaand lichten we de verschillende opties toe.

Korting en de bijzondere bijstand
Ouderen en chronisch zieken die het financieel zwaar hebben kunnen soms tegen een speciaal tarief bestellen of kunnen aankloppen voor een subsidie. Vaak regelen gemeenten dit met een kortingspas. Gewoonlijk zit u dan wel vast aan één organisatie. Als u voldoet aan bepaalde eisen is er ook bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u extra of hoge kosten kunt betalen. De basis hiervoor is uw draagkracht en persoonlijke omstandigheden. Op de gemeentelijke website www.breda.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning is voor veel mensen een onmisbare service. Dit kan nodig zijn als men geen boodschappen meer kan doen of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Breda.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Breda mensen met een (lichamelijke) beperking en senioren ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Bewoners van de provincie Noord-Brabant dienen zich te wenden tot het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. Deze wet maakt onderscheid tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Voor de algemene voorzieningen gelden weinig regels / beperkingen. Zoals een vervoerspas of maaltijden thuis laten bezorgen. Een maatwerkvoorziening is een individuele, persoonlijke ondersteuning op maat. Zoals hulp bij het toedienen van het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie hebben de mogelijkheid om de Wet langdurige zorg aan te spreken. Een helpende hand bij eten en drinken als bijv. toezien dat iemand zijn/haar maaltijd eet geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Dus zowel in een instelling als thuis, bij een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz wanneer de hulpbehoevende in een instelling woont of een volledig pakket thuis (vpt) heeft. Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige situaties is er ook de zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis voor senioren?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €4,50 & €6,35. De kosten komen tot stand door het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd bestelt u vanaf €4,85, een koelvers menu is leverbaar vanaf €5,65 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,60 (dat is incl. bezorging). Meerdere bezorgdiensten werken met een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Breda uitproberen. Extra voordelig: 4 maaltijden voor €15.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, de maaltijdservice werkt niet met vaste contracten. U bepaalt zelf waar en wanneer de gerechten aan huis worden bezorgd. Bestellen kan meestal online, met een belletje of geef uw wensen door op de bestellijst. Steeds vaker geschiedt de betaling via automatische incasso. Middels deze betaalmethode worden andere bestellingen automatisch van uw rekening geschreven. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dit verschilt per bezorgdienst en gemeente. Diverse maaltijdvoorzieningen werken met een vaste ploeg bezorgers. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Breda eten bezorgen. Na het proefpakket wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het verwarmen van het eten kan op 3 manieren. De magnetron biedt de snelste weg. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en stel het in op zo’n 7 minuten op 600 watt. 2 porties opwarmen? Dan duurt dit vaak iets langer. Het gebruik van een oven raden we ook aan: verwarm de oven eerst voor tot zo’n 130 graden en warm het eten een half uur op. Als laatste kunt u het ook in een pan klaarmaken. Op de doos vindt u de specifieke opwarminstructies. Het advies is om deze altijd op te volgen!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Teteringen
 • Ulvenhout
 • Bavel
 • Prinsenbeek