Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Someren

Eten bestellen bij de maaltijdservice in Someren? Het eten van een gezonde maaltijd is essentieel voor een sterk, fit en vitaal lichaam. Met name voor ouderen en zwakkeren. Soms lukt het niet om dit zelfstandig regelen. Als dit het geval is, dan kunt u kennismaken met de gezonde maaltijdservice: voedzame en gevarieerde maaltijden aan huis geleverd die u in een paar minuten kunt opwarmen in de magnetron. Hieronder vind u de beste opties voor warme maaltijden in Someren. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en bestel online een extra voordelig proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Kipfilet met kippenjus, Bladspinazie, Gekookte aardappelen en Hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Via de Maaltijdbutler bekijkt u belangrijke informatie over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de actuele prijzen, uitleg over bestellen en betalen, en relevante info rondom de actuele subsidies en regelgeving rondom maaltijdondersteuning.

 • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Optimaal behoud van vitamines en voedingsstoffen.
 • Volledig vrijblijvend, zonder abonnement.
 • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
 • Op een vast moment in de week bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juli 2024
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Website gemeentewww.someren.nl
Recept tip:Kip kantonees, rijstmix
Gemiddelde prijs€5,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Someren

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Desalniettemin, even naar de super toe en koken is niet altijd mogelijk. De gezonde maaltijdservice biedt ondersteuning: een simpele smaakvolle maaltijd met volop groenten, vitamines en mineralen bij u aan huis bezorgd. Maaltijden als (Zalmfilet in saus) of (Penne pesto, kip, groene groenten) kunnen klaar worden gemaakt in een combi-magnetron of de oven. Binnen no-time een uitgebalanceerde koken. Smaakvolle menu’s met verse producten, zonder kunstmatige toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. De Schijf van Vijf is hierbij de leidraad. Meestal geleverd door een gespecialiseerde cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er zijn allerlei soorten menu’s. Hieronder vindt u aanvullende info over verse kant-en-klare maaltijden in Someren voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met verse ingrediënten van het seizoen. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. De maaltijd is pakweg 7 dagen te bewaren in een koelkast. Eventueel kunt u het invriezen. Houd er rekening mee dat dit invloed heeft op structuur, geur en smaak. Waarom kiezen voor koelvers: verse en seizoensgebonden ingrediënten en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Houd wel rekening met een korte houdbaarheidsdatum en de iets hogere prijs.

 • 100% vers en van het seizoen.
 • Favoriet vanwege de smaakbeleving en geur, maximaal vers en zonder e-nummers en ongezonde toevoegingen.
 • Een wekelijks wisselend menu met circa 20 opties bij maaltijden bestellen in Someren.
 • Hamburger, ui en champignons vanaf €5,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. De oorspronkelijke smaak en structuur blijven optimaal behouden. Het grote voordeel is de prima houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Een wekelijkse bezorging is dan meestal ook niet nodig, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. Bij de meeste aanbieders is vriesvers qua kosten interessanter dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en kort daarna verzonden.
 • Voordelen zijn de lange houdbaarheid en de interessante prijzen.
 • Normaal is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Tagliatelle, kip, paddestoelen is er al voor €4,90.

Tafeltje dekje Someren: warme maaltijd aan huis

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. Hiervoor is tafeltje-dek-je in Someren iets wat kan helpen. We spreken hier over gerechten die warm geleverd worden bij bejaarden en kwetsbare mensen. De menu’s zijn geschikt voor directe consumptie. Landelijke serviceverleners zoals Vers voor thuis kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten aan huis bezorgen wordt gewoonlijk mogelijk gemaakt door plaatselijke keukens en organisaties. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Via de App of website van de gemeente (www.someren.nl) vindt u het aanbod in uw eigen regio.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Someren.
 • Een uitkomst voor bejaarden en senioren die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Heel vaak verzorgd door gespecialiseerde restaurants een zorgverlener, of stichting welzijn Someren.
 • Heerlijke gerechten zoals Pastaschotel van penne, zalm en spinazie + Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat, vanaf ongeveer €7,60, met gratis bezorging.

Voedzame maaltijden voor ouderen thuisbezorgd

Lekkere en bewuste gerechten vanaf €5,50

maaltijdservice-someren

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Someren vergelijken

Er zijn erg veel bedrijven die eten koken en bezorgen. Welk van deze bedrijven sluit aan bij mijn wensenlijstje? Bekijk daarvoor eerst het soort eten dat u wenst en welke prijsklasse u zoekt. Verderop ontdekt u relevante landelijke organisaties die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Someren voor senioren leveren. Per bedrijf vind u gegevens als de menu’s (diepvries, koelvers of tafeltje dekje), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en de vanafprijs. Bij verschillende leveranciers kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Op het moment dat u aan het kijken bent naar een professionele maaltijdbedrijf van gezonde maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In de lijst hieronder vind u verschillende punten die toepasbaar zijn bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Someren.

 • Categorie maaltijden: Kies ik voor vriesvers-, dagverse-, koelverse of warme menu’s (tafeltje dekje)?
 • Keuze: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Thuisbezorgen: op welke tijdstippen worden de maaltijden geleverd? Kan ik ze met een gerust hart binnen laten?
 • Opties voor betalen: hoe is de betaling geregeld? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of kan ik ook pinnen aan de deur?
 • Klantenservice: hoe goed is de organisatie bereikbaar problemen en vragen?
 • Ervaringen: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bekijk reviews op bijvoorbeeld Custorate.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen conserveringsmiddelen, eenvoudig online bestellen.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, zonder contract.
 3. Mealhero: zelf maaltijden samenstellen, uitstekende bezorging.
 4. Vers aan Tafel: ontdek de heerlijke Seizoensbox, professionele bezorging.
 5. Maaltijdservice.nl: lage verzendkosten, goede bezorging.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële plaatselijke maaltijdbezorging
In het overzicht hierboven treft u meer informatie over de meest populaire landelijke bedrijven. Het grote voordeel van dergelijke organisaties is het grote aanbod, de opties voor bezorging en een hoge mate van gebruikersgemak. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk uitstekende restaurants, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich focussen op het klaarmaken en/of het bezorgen van maaltijden aan huis bij bejaarden en andere zwakke doelgroepen. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een aantal van deze mogelijke regionale adressen treft u in de tabel hieronder. Informeer eventueel bij deze bedrijven of dit mogelijk is voor u. Suggesties? Neem contact op met onze klantenservice.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Thomas KoppensPostelstraat 37-b5711 EMSomeren
SPAR express HelmondEngelseweg 200 b5705 AJHelmond
Stichting Land van Horne – Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
Stichting Land van Horne – Zorgcentrum WitvenBeuvenlaan 5 -75711 PZSomeren

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een ziekte of handicap of juist om af te vallen. De erkende partijen bieden speciale menu’s voor diverse diëten. Van zoutvrij tot vloeibaar: u kunt het allemaal bestellen. Verderop presenteren wij een korte toelichting op veel voorkomende dieetmaaltijden in Someren.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: het leven met een gluten intolerantie eenvoudig gemaakt.
 • Lactosevrij- en beperkt: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: nodig wanneer u moeite heeft met kauwen of slikken. Vloeibare maaltijden zijn helemaal glad, worden vaak met rietje gedronken.
 • Zoutarm: nauwelijks of geen toegevoegd zout. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: extra focus op maaltijden met veel eiwit / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: natuurlijk bereid, zonder kunstmatige toevoegingen.

Start vandaag nog met de makkelijke maaltijdservice

Lekkere warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Iedereen heeft recht op een verantwoorde maaltijd vol voedingsstoffen (groenten, gezonde vetten, eiwitten, etc.). Het is van belang voor vitaal en sterk lichaam. Veel bejaarden en chronisch zieken kunnen niet zelfstandig een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Someren of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Hiervoor zijn verschillende opties in de gemeente.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Senioren en chronisch zieken die moeilijk kunnen rondkomen kunnen soms tegen een speciaal tarief bestellen of hebben recht op een speciale subsidie. Steeds vaker gebeurt dit op basis van een kortingspas. In het algemeen werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Een andere mogelijkheid is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke kosten ontstaan door bijzondere omstandigheden. Daarvoor kijkt de gemeente naar individuele omstandigheden en de financiële situatie. Via portalen van de gemeente www.someren.nl is extra uitleg en materiaal verkrijgbaar.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning is in het leven geroepen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Someren.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Dankzij de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning zal de gemeente Someren chronisch zieken, gehandicapten en ouderen ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Senioren en chronisch zieken in de provincie Noord-Brabant dienen zich te melden bij het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen worden in de hele gemeente beschikbaar gesteld. Bijvoorbeeld ontmoetingsochtenden en tafeltje-dekje organisatie. Bij een maatwerkvoorziening wordt gekeken naar individuele wensen. Denk aan iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie hebben de mogelijkheid om de Wet langdurige zorg aan te spreken. Iemand die helpt bij het eten en drinken zoals zorg dragen voor maaltijdbereiding geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Dus zowel in een instelling als thuis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz wanneer men in een instelling woont of een volledig pakket thuis (vpt) heeft. Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. Eventueel hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor extra zorg. Een wijkverpleegkundige stelt de indicatie voor hulp bij de maaltijden.

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis bezorgen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen doorgaans tussen de €5,15 en €6,15. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de maaltijd (vriesvers of koelvers), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en het aantal leveringen. Een diepvriesmaaltijd is beschikbaar vanaf €4,80, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €5,75 en tafeltje dekje is al mogelijk vanaf €6,85 (dat is incl. bezorging). Flink wat aanbieders bieden een proefpakket aan. Op die manier kunt u goedkope maaltijden in Someren proberen. Huidige aanbieding: 3 gerechten voor €10.

Moet ik een abonnement afsluiten?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U kan wekelijks kiezen welke- en hoeveel gerechten aan huis worden geleverd. Bestellen kan meestal online, via de klantenservice of gebruik hiervoor de handige bestellijst. Gewoonlijk geschiedt de betaling via automatische incasso. Op die manier worden uw volgende bestellingen automatisch betaald. U hoeft dan dus niet steeds opnieuw te betalen.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dat loopt uiteen per keuken en provincie. Het gros van de maaltijdvoorzieningen rijden rond met eigen bezorgers. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Someren eten bezorgen. Nadat u een bestelling hebt geplaatst wordt er contact gezocht om een vaste bezorgdag in te plannen. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het klaarmaken van de menu’s kan op diverse wijzen. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en stel het in op zo’n 7 minuten op 600 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan moet u het eten iets langer in de magnetron zetten. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Afsluitend kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. In de beschrijving leest u de unieke opwarminstructies per maaltijd. Volg altijd deze adviezen op!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lierop