Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Assen

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Assen? Elke avond of middag een gezonde maaltijd draagt bij aan een goede lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Dit is extra belangrijk voor ouderen. Misschien bent u niet in staat om zelf elke dag in de keuken te staan. Voor dat soort momenten kunt u zich aanmelden bij de gezonde maaltijdservice: enorm verse en smaakvolle maaltijden aan huis geleverd die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Via deze pagina vind u de lekkerste en meest gezonde warme maaltijden in Assen. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel meteen een extra voordelig proefpakket met lekkere menu’s als Varkens-groenteschotel en Spaghetti bolognese schotel. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Op Maaltijdbutler.nl treft u alle benodigde informatie over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de actuele prijzen, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en details rondom financiële hulp / subsidies.

 • Zonder moeite een gezonde maaltijd laten komen.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Minimaal 200 gram groenten en zonder toevoegingen.
 • Volledig vrijblijvend, zonder abonnement.
 • Houden rekening met dieetwensen.
 • Snelle en professionele bezorging aan huis.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juni 2024
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9401
Website gemeentewww.assen.nl
Recept tip:Couscous, kip, mergueze worst
Gemiddelde prijs€6,50

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Assen

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Tegelijkertijd, even naar de super toe en een warme maaltijd koken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: en snelle en voedingsrijke maaltijd met voldoende groenten en vitamines thuisbezorgd. Eten als (Heldere kippensoep) of (Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten) worden op temperatuur gebracht middels de magnetron of oven. Verrassend eenvoudig een geschikte maaltijd klaarmaken. Met ingrediënten vers van het land, zonder kunstmatige toevoegingen en meestal 200 gram groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. In de meeste gevallen geleverd door een erkende cateraar of een persoonlijke bezorger. U kunt kiezen uit grote variaties aan menu’s. Bijgaand komt nuttige informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Assen voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met kwalitatieve verse producten. Na het bereiden worden de maaltijden direct teruggekoeld. Deze menu’s zijn doorgaans 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Langer bewaren? Vries het dan in. Houd er rekening mee dat dit invloed heeft op de smaak en versheid. Belangrijkste voordelen zijn de versheid en de smaak en dat het aanbod wekelijks varieert. Het nadeel is de beperkte houdbaarheid en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Pluspunten zijn optimale smaak en textuur, verse seizoensingrediënten en geen ongezonde toevoegingen.
 • Een wekelijks wisselend menu met circa 20 opties bij maaltijden bestellen in Assen.
 • Verse worst in jus voor €6,70.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan direct ingevroren (shock freeze). Smaak, geur en kleur blijven zo erg lang goed. Positieve aspect is de uitstekende houdbaarheid en de relatief lage prijs van het eten. Meerdere leveringen per week is dan ook niet nodig, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Doorgaans is vriesvers goedkoper dan koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en in korte tijd uitgeleverd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de lange houdbaarheid en de gunstige tarieven.
 • Doorgaans een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Rundergehaktballetjes in saus al voor €4,85.

Tafeltje dekje Assen: warme maaltijd aan huis bezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Assen een uitkomst. We spreken hier over gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en ouderen. De menu’s zijn geschikt voor directe consumptie. Landelijke bedrijven zoals Uitgekookt hebben daarvoor minder mogelijkheden. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt standaard geregeld door gespecialiseerde restaurants & keukens. Vaak zijn het vrijwilligers die dit aan huis bezorgen. Via portalen van de gemeente (www.assen.nl) achterhaalt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Assen.
 • Bedoeld voor ouderendie niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • U kunt snel aan tafel.
 • Standaard aangeboden door lokale keukens de thuiszorg, of stichting welzijn Assen.
 • De lekkerste men’s zoals Speklapje met jus, sperziebonen en aardappelpuree of Speklapje in jus, vanaf gemiddeld €7,75, gratis bezorgd.

Voedzame maaltijden voor ouderen thuisbezorgd

Seizoensgebonden en gezonde gerechten vanaf €5,00

maaltijdservice-assen

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Assen vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke service is relevant voor mijn eetpatroon? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; wat voor soort gerechten u wilt bestellen en welke prijsklasse u zoekt. In de vergelijker vergelijkt u een overzicht met landelijke aanbieders die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Assen voor senioren bezorgen aan huis. Per bedrijf achterhaalt u het type menu(tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere bedrijven kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Waar moet ik op letten?
Indien u een keuze wilt maken voor een ambachtelijke organisatie van verse gerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. In de volgende lijst checkt u meerdere criteria die belangrijk zijn bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Assen.

 • Type menu’s: Maak ik een keuze voor koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: is er voldoende afwisseling in het eten?
 • Bestellen: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Aflevermomenten: op welke dagen worden de maaltijden geleverd? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Betaalmogelijkheden: hoe betaalt men een bestelling? Machtig ik hen voor automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij een klacht?
 • Klantwaardering: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en bezoek een review site zoals The Feedback Company.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: bereid met verse, lokale ingrediënten, scherp proefpakket.
 2. Apetito: kant en klaar concept, ruime keuze.
 3. Mealhero: een van de nieuwste en innovatiefste leveranciers, een handige webwinkel.
 4. Vers aan Tafel: de lekkerste vriesverse maaltijden, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: betaalbaar + snelle levering, beschikbaar proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In de lijst hierboven treft u alle relevante details over de meest populaire landelijke dienstverleners. Het voornaamste gemak hiervan is het grote aanbod, de thuisbezorging en een professionele webshop. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk verschillende bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het bereiden en/of leveren van gerechten bij bejaarden en kwetsbare mensen. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Een aantal van deze mogelijke lokale adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR city AssenNoordersingel 99401 JVAssen
Interzorg AnholtPaul Krügerstraat 19401 AGAssen
Interzorg – De HoprankHoofdstraat 219321 CCPeize

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of beperking of om het streefgewicht te bereiken. De huidige keukens bieden een uitstekend assortiment gericht op diverse diëten. Van lactosevrij tot en met veganistisch: bijna alles is verkrijgbaar. Hierbij vind u een handig overzicht met veel bestelde dieetmaaltijden in Assen.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: geen vlees vis maar focus op groenten.
 • Glutenvrij: gezonde en voedzame maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij: de lekkerste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: zeer fijn gesneden, waardoor ze geen harde stukjes kunnen bevatten. Bij slikproblemen kan men uitwijken naar vloeibare menu’s.
 • Zoutarm: de maaltijd bevat maximaal 5 gram zout. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: eetpatroon waarbij het aantal koolhydraten beperkt wordt.
 • Eiwitrijk: focus op eiwitten, en minder koolhydraten en vetten.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk volgens de natuur tot stand gekomen.

Vind snel en eenvoudig de beste maaltijdservice

Via internet warme maaltijden bestellen en eenvoudig thuisbezorgd

Financiële subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een verse en gezonde maaltijd met voldoende mineralen en vitamines. Het is van belang voor een sterk en gezond lichaam. Sommige senioren en mensen met een (verstandelijke) beperking lukt het niet meer om zelf een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Assen of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Hieronder leest u wat er allemaal mogelijk is.

Korting bij de maaltijdservice en bijzondere bijstand
Ouderen en gehandicapten met financiële problemen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. Gewoonlijk werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding die kan worden toegekend voor bijzondere kosten. Daarvoor kijkt de gemeente naar inkomen en persoonlijke situatie. Bij de gemeente www.assen.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Voorbeelden zijn wanneer men geen boodschappen meer kan doen of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken is vastgelegd door de WMO (Wet langdurige zorg), de Zvw (zorgverzekeringswet) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Assen.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Binnen de grenzen van de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Assen bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en senioren ondersteunen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en mensen met een handicap in de provincie Drenthe kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn vrij toegankelijke diensten, activiteiten of zaken. Bijv. boodschappendiensten of maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is specifiek en op maat erop gericht een individu te ondersteunen. Bijvoorbeeld toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Ondersteuning als bijvoorbeeld bereiden van de gerechten is een voorbeeld die past bij deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, bij een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz in het geval men in een instelling woont of als er sprake is van het volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. In enkele gevallen is er ook de zorgverzekering voor zorg en ondersteuning. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Meest gestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €4,30 – €6,70. De kosten komen tot stand door de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), portiegrootte en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd is leverbaar vanaf €4,55, een koelvers menu bestelt u vanaf €6,05 en tafeltje dekje is er vanaf €7,15 inclusief levering. Een groot deel van de leveranciers hebben een aantrekkelijk proefpakket. Op die manier kunt u goedkope maaltijden in Assen kopen. Denk aan 4 gerechten voor €20.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U maakt zelf uit waar en wanneer de maaltijden worden bezorgd. Uw maaltijden kunt u kopen in de webshop, via de telefoon of geef uw wensen door op de bestellijst. Vaak kiezen bedrijven voor een automatische incasso. Op die manier worden uw volgende bestellingen automatisch voldaan. Op die manier kan u zorgeloos doorbestellen.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dit varieert per maaltijdbezorger en bezorggebied. Veel maaltijdvoorzieningen bieden een eigen bezorgdienst aan. Zij komen dan op een vast moment in de week in Assen eten bezorgen. Na uw eerste aankoop wordt er contact gezocht om een vaste bezorgdag in te plannen. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan is er elke dag een bezorging. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het eten opwarmen kan op diverse wijzen. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Eerst prikt u een aantal gaatjes in de afdekfolie en bereid het ongeveer ongeveer 8 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan duurt dit enkele minuten langer. Tevens kunt u kiezen voor de oven: stel de oven in op 120 – 150 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Eveneens kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de verpakking treft u gedetailleerde opwarminstructies. Deze zijn leidend!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Rhee
 • Ter Aard
 • Zeijerveen
 • Zeijerveld
 • Ubbena
 • Loon