Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Ursem

Op zoek naar een maaltijdservice in Ursem? Iedere dag een gezonde maaltijd is van belang voor een gezond en vitaal lichaam. In het bijzonder voor bejaarden en ouderen. Mogelijk lukt het u niet om een goede maaltijd klaar te maken. Dan is er de maaltijdservice aan huis: enorm verse en gezonde maaltijden laten bezorgen die alleen maar even de magnetron in hoeven. Aan de hand van deze website vind u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Ursem. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en profiteer van een scherp geprijsd proefpakket met voedzame menu’s als Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten en Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten. Aan huis bezorgd door een vaste bezorger. Op Maaltijdbutler.nl leest u alle relevante details over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, de actuele prijzen, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en praktische info over subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • Gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Minimaal 200 gram groenten en zonder toevoegingen.
 • Flexibel bestellen zonder wekelijkse verplichtingen.
 • Houden rekening met dieetwensen.
 • Landelijk netwerk met betrouwbare bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen februari 2024
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
Website gemeentewww.alkmaar.nl
Recept tip:Champignon omelet
Gemiddelde prijs€6,80

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Ursem

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Tegelijkertijd, de dagelijkse boodschappen doen en eten klaarmaken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: elke dag een gemakkelijke maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bezorgd bij u thuis. Maaltijden zoals (Gepaneerde kipschnitzel) & (Varkenslapje, pepersaus, erwten, spinazie, krieltjes) worden klaargemaakt met de magnetron of oven. Binnen mum van tijd een ambachtelijke maaltijd koken. Smaakvolle menu’s met verse producten, slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen en meestal 200 gram groenten. De Schijf van Vijf is hierbij de leidraad. Bijna altijd thuisbezorgd door een plaatselijke cateraar of bezorger, wanneer en hoe laat u dat wilt. Er kan worden gekozen uit heel veel gerechten en extra’s. Hierna volgt bruikbare informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Ursem voor senioren en bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden klaargemaakt met de meest verse ingrediënten. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Het eten is ongeveer doorgaans een week houdbaar in de koelkast. Eventueel kunt u het invriezen. Dit werkt meestal niet in het voordeel van de smaak en kwaliteit. Veel mensen kiezen voor koelvers vanwege de versheid en de smaak en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Nadelig is wel een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het in de regel iets duurder is.

 • De meest verse maaltijden voor thuis.
 • De meest gekozen optie: een natuurlijke smaak en textuur, vers uit de keuken en zonder onnodige toevoegingen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Ursem.
 • Maaltijdpoffertjes te bestellen vanaf €5,55.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Smaak en voedingswaarden blijven zodoende optimaal bewaard. Positieve aspect is de langdurige houdbaarheid en de vele aanbieders om uit te kiezen. Een wekelijkse bezorging is hier dan ook niet noodzakelijk, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Meestal is vriesvers betaalbaarder dan dagvers en koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en daarna klaargemaakt voor verzending.
 • Belangrijkste voordelen zijn de uitstekende houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • In de regel is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Reepjes kalkoenvlees in saus is er al voor €4,40.

Tafeltje dekje Ursem: warme maaltijd aan huis

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? Gelukkig is tafeltje-dek-je in Ursem een ideale dienst. Het betreft maaltijden die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden of zieken. Deze doelgroep kan direct eten. De bekende dienstverleners zoals Apetito bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt gewoonlijk op touw gezet door gespecialiseerde restaurants & keukens. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Via de App of website van de gemeente (www.alkmaar.nl) doorzoekt u het aanbod in uw eigen regio.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ursem.
 • Perfect voor o.a. ouderendie niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Heel vaak verzorgd door gespecialiseerde keukens een regionale zorgverlener, of stichting welzijn Alkmaar.
 • De lekkerste men’s zoals Cordon bleu, rozemarijn aardappel en Westlandse groente + Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen, vanaf ongeveer €7,65 inclusief bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Seizoensgebonden en verantwoorde gerechten vanaf €5,25

maaltijdservice-ursem

Alle maaltijdservice bedrijven in Ursem vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke service is het beste voor mijn omstandigheden? Bekijk daarvoor eerst het type maaltijden dat u zoekt en wat u wilt/kunt betalen. Onderstaand vindt u een schema met landelijke bedrijven die de gezondste verse maaltijden aan huis in Ursem voor senioren thuisbezorgen. Per bezorgrestaurant vindt u het aanbod (koelvers, diepvries of warm aan huis), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de geschatte kosten. Bij de uitgelichte leveranciers kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Als u behoefte hebt aan een passende leverancier van kant-en-klaar gerechten zijn er diverse belangrijke aspecten. Hierna bekijkt u meerdere onderdelen die toepasbaar zijn voor het vinden van de beste maaltijdservice aan huis in Ursem.

 • Type menu’s: Zoek ik vriesvers-, dagverse-, koelverse of warme menu’s (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: is er wekelijks een wisselend menu, en hoeveel gerechten?
 • Opties voor bestellen: hoe kan ik een bestelling doorgeven? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Thuisbezorgen: op welke dagen wordt er bij mij thuisbezorgd? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Opties voor betalen: op welke manier kan ik betalen? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: wat zijn de opties bij een vraag?
 • Reviews: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en lees ook online reviews op bijvoorbeeld trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen conserveringsmiddelen, goede bezorging.
 2. Apetito: gratis voedingsadvies, scherp proefpakket.
 3. Mealhero: persoonlijk bij u thuisbezorgd, proefpakket beschikbaar.
 4. Vers aan Tafel: uitsluitend gebruik van pure ingrediënten, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: vanaf 6 gerechten gratis bezorgd, gemakkelijk op te warmen.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële plaatselijke maaltijdbezorging
In de maaltijdservice-vergelijker vergelijkt u belangrijke informatie over erkende landelijke dienstverleners. Het prettige hierbij is een wekelijks wisselend aanbod, de opties voor bezorging en een professionele webshop. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk tal van leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht doen zij ook aan tafeltje dekje. Verschillende van deze mogelijke lokale adressen hebben we voor u opgesomd. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Sam RoodVijverhof 111633 DSAvenhorn
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Esdégé-Reigersdaal (cluster De Rode Luifel) – De ScheerderScheerder 31625 VAHoorn
Leger des Heils – Korps BovenkarspelMurillostraat 221611 DCBovenkarspel

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Goed letten op voeding is belangrijk voor senioren. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, lichamelijke klachten of om aan te sterken na een operatie. De grotere bezorgdiensten bieden standaard een oplossing voor verschillende diëten. Van lactosebeperkt tot aan gemalen: het wordt allemaal thuisbezorgd. Onderstaand treft u een handig overzicht met enkele dieetmaaltijden in Ursem.

Best verkochte dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gezonde gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: voor een stabiele spijsvertering.
 • Lactosevrij / beperkt: voor ouderen die geen melkproducten kunnen verdragen.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. Vloeibare maaltijden hebben een geheel gladde structuur.
 • Zoutarm: minder zout aan het eten toegevoegd. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: focus op groenten en fruit.
 • Eiwitrijk: smaakvolle menu’s met extra vlees/vis en noten/peulvruchten.
 • Biologische maaltijdservice: grondstoffen van boeren die duurzame landbouw bedrijven.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Voordelige warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Uitleg over subsidies en hulp bij eten en drinken

We hebben allemaal baat bij een volwaardige maaltijd met voldoende vitaminen. Het is het fundament voor fysieke en mentale gezondheid. Veel 80-plussers en chronisch zieken kunnen niet meer dagelijks een gezonde maaltijd op tafel zetten. Subsidie maaltijdvoorziening Ursem of maaltijdondersteuning is dan gewenst. Op lokaal en landelijk niveau zijn er verschillende regelingen.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Senioren en mensen met een handicap met een laag inkomen kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen. Soms is er ook een speciale subsidie. Soms moet u hiervoor een kortingspas aanvragen. Gewoonlijk zijn er 1 of 2 aangesloten organisaties waar u kunt bestellen. In sommige omstandigheden is er de bijzondere bijstand: een extra uitkering om bijzondere kosten te kunnen betalen. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. inkomen en persoonlijke situatie. Op de site van uw gemeente www.alkmaar.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Bijvoorbeeld als zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Ursem.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Alkmaar bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en mensen op leeftijd ondersteunen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Inwoners van de provincie Noord-Holland dienen zich te melden bij het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Voor de algemene voorzieningen gelden weinig regels / beperkingen. O.a. een ontmoetingsruimte en maaltijden thuis laten bezorgen. Een maatwerkvoorziening is specifiek en op maat erop gericht een individu te ondersteunen. Onder andere ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie mogen zich wenden tot de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals o.a. iemand herinneren aan het eten geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz enkel als men in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Bij de thuiszorgleverancier kan u terecht voor eventuele vragen. In sommige situaties hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar voor zorg en ondersteuning. Dit gaat in samenspraak met de wijkverpleging.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €4,65 – €5,70. De kosten komen tot stand door de maaltijd (vriesvers of koelvers), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en hoeveel maaltijden u afneemt. Een diepvriesmaaltijd is leverbaar vanaf €4,65, een koelvers menu vindt u al vanaf €6,20 en tafeltje dekje bestelt u vanaf €7,10 (aan huis geleverd). Verschillende services hebben een aantrekkelijk proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Ursem Onder andere 4 gerechten voor €15.

Werkt het met een abonnement?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U kan wekelijks kiezen waar en wanneer de gerechten worden bezorgd. Uw maaltijden kunt u kopen in de webshop, met een belletje of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Doorgaans zal een automatische incasso worden gebruikt. Middels deze betaalmethode worden uw volgende bestellingen automatisch betaald. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe en wanneer wordt een maaltijd bezorgd?
Dat wisselt per bedrijf en woonplaats/wijk. Diverse maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Ursem eten bezorgen. Nadat u een bestelling hebt geplaatst kunt u samen een bezorgmoment in de week overeenkomen. Tafeltje Dekje betekent een dagelijkse warme levering. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het eten opwarmen kan op 3 manieren. De magnetron biedt de snelste weg. Maak enkele gaatjes in het folie en stel het in op 6-8 minuten in op 600-700 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Uiteraard is ook de oven geschikt: stel de oven in op 120 – 150 graden en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Bovendien kunt u het ook in een pan klaarmaken. Op het gerecht staan de opwarminstructies vermeld. Deze zijn leidend!