Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Aa en Hunze

Heeft u ook interesse in een maaltijdservice in Aa en Hunze? Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is van belang voor een sterk, fit en vitaal lichaam. En dat geldt met name voor ouderen. In sommige gevallen is het niet haalbaar om zelf elke dag in de keuken te staan. In die situatie kunt u gebruik maken van de maaltijdservice aan huis: super verse en smaakvolle maaltijden laten bezorgen die alleen maar even de magnetron in hoeven. Op de Maaltijdbutler treft u een overzicht met de beste aanbieders van warme maaltijden in Aa en Hunze. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en ga van start met een spotgoedkoop proefpakket met heerlijke menu’s zoals Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, witte rijst, spinazie en Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami. Elke week vers aan huis geleverd. Op onze vergelijker komen wij met belangrijke informatie over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de prijzen, hoe u kunt bestellen, en informatie rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Geen ongezonde e-nummers en zout.
 • Nooit een minimale afname verplichting.
 • Elke week weer een nieuw assortiment.
 • Gekoeld en 100% vers bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Website gemeentewww.aaenhunze.nl
Recept tip:Gehaktschijf met appelcompote
Gemiddelde prijs€6,60

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Aa en Hunze

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Maar wat we ook zien: zelf naar de supermarkt gaan en eten klaarmaken lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: uitgebalanceerde maaltijden bomvol groente en de benodigde bouwstoffen geleverd tot aan de deur. Eten zoals (Spareribs, aardappelpuree met persillade, andijvie à la crème) + (Scholfilet met kerrieroom uit de oven) worden op temperatuur gebracht middels de oven of magnetron. Binnen mum van tijd een goede maaltijd opwarmen. Met ingrediënten vers van het land, zonder onnodige toevoegingen en met tenminste 200 gram groente. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. Bijna altijd aan huis bezorgd door een vaste cateraar of een vast gezicht aan de deur. Het aanbod bestaat uit diverse verschillende gerechten. Op deze pagina leest u aanvullende informatie over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Aa en Hunze voor bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn volwaarde menu’s met kwalitatieve verse producten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Deze menu’s zijn rond de 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. Dit werkt meestal niet in het voordeel van smaak en voedingswaarden. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn de smaak (alsof het net gekookt is) en dat er veel variatie in de gerechten is. Een minpunt is een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • Pluspunten zijn natuurlijke smaak, seizoensgebonden en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Aa en Hunze.
 • Kipsaté en ei met bami goreng voor €6,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Mineralen en vitamines blijven zo goed mogelijk behouden. Positieve aspect is de uitgebreide houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Een twee wekelijkse levering is dan meestal ook niet nodig, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Over het algemeen is vriesvers voordeliger dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en aansluitend klaargemaakt voor verzending.
 • Voordelen zijn de prima houdbaarheidsdatum en de scherpe tarieven.
 • In de regel heeft u de keuze uit zo’n 60 – 80 menu’s.
 • Spaghetti bolognese schotel vanaf €5,05.

Tafeltje dekje Aa en Hunze: warme maaltijd thuisbezorgen

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Aa en Hunze de manier. Dit betreffen namelijk gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of mensen met een beperking. Opwarmen is niet nodig, men kan meteen eten. Landelijke keukens zoals Apetito kunnen daar wat minder in betekenen. Warm eten laten bezorgen wordt doorgaans op touw gezet door daarop ingerichte plaatselijke organisaties. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Via de gemeente (www.aaenhunze.nl) treft u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aa en Hunze.
 • Bedoeld voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • U kunt snel aan tafel.
 • Vertrouwd aan huis gebracht door regionale restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Aa en Hunze.
 • Kies uit gerechten zoals Cordon bleu, rozemarijn aardappel en Westlandse groente & Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen, al vanaf €7,70 met bezorging.

Lekkere maaltijden voor senioren bij u thuisbezorgd

Smaakvolle en koelverse menu’s vanaf €5,70

maaltijdservice-aa-en-hunze

Alle maaltijdservice bedrijven in Aa en Hunze vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welk van deze leveranciers komt overeen met mijn wensen? Overweeg dan zaken als het soort maaltijd dat u wenst en welke prijsklasse u zoekt. Onderstaand ontdekt u een schema met landelijk opererende bedrijven die de voedzaamste verse maaltijden aan huis in Aa en Hunze voor senioren bezorgen. Per maaltijdbezorger bekijkt u het type maaltijden (koelvers, diepvries of warm aan huis), het wekelijkse wisselende aanbod en de gemiddelde tarieven. Bij diverse aanbieders kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Als u op zoek bent naar een ambachtelijke organisatie van kant en klaar eten zijn er diverse belangrijke aspecten. In het volgende schema vergelijkt u verschillende zaken die overwogen moeten worden als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Aa en Hunze.

 • Soort maaltijden: Kijk ik uit naar koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: kan ik elke week wat anders eten?
 • Bestelopties: hoe kan ik een bestelling doen? Online, telefonisch of met een menulijst?
 • Bezorgmomenten: op welke wijze is de bezorgservice actief? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betaalmogelijkheden: op welke manier kan ik betalen? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij vragen en klachten?
 • Recensies: vraag eens rond in uw eigen kringen en bekijk reviews op bijvoorbeeld www.feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, geen abonnement.
 2. Apetito: uitgebreide webshop, zonder contract.
 3. Mealhero: met unieke slimme stomer, honderden tevreden klanten.
 4. Vers aan Tafel: goede portiegroottes, snelle bezorging.
 5. Maaltijdservice.nl: maakt gebruik van napasteurisatie, proefpakket beschikbaar.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In onze vergelijker vergelijkt u bruikbare informatie over de meest bekende landelijke speler. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is een groot assortiment, snelle bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk verschillende cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die zich focussen op het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Enkele van deze mogelijke lokale adressen hebben we voor u opgesomd. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR express Rolde NoordzijdeRijksweg N33 Noordzijde 29452 VBRolde
Zorgboerderij De BalloohoeveBalloo 529458 TCBalloo
Interzorg – De DriemasterPrinses Beatrixstraat 99422 HHSmilde

Dieetmaaltijden thuis laten bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een ziekte of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De erkende keukens bieden speciale menu’s voor velerlei diëten. Van koolhydraatarm tot kaliumbeperkt: u kunt het allemaal bestellen. In het blok hieronder tonen wij een handig lijstje met de meest voorkomende dieetmaaltijden in Aa en Hunze.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: lekker veel groenten, noten en zaden.
 • Glutenvrij: verbetert het immuunsysteem en zorgt voor meer energie.
 • Lactosevrij: gevarieerde maaltijden zonder melkproducten.
 • Gemalen: dit is vaak een soort puree, handig als kauwen niet goed wil. Vloeibare voeding is zelfs helemaal glad.
 • Zoutarm: maximaal 0,12 gram natrium bevat per 100 gram. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: snelle manier om op natuurlijke manier vet te verbranden.
 • Eiwitrijk: smaakvolle menu’s met extra vlees/vis en noten/peulvruchten.
 • Biologische maaltijdservice: zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest geteeld.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Via internet warme maaltijden bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Maaltijdondersteuning, subsidies en hulp bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft recht op een smakelijke maaltijd met voldoende voedingsstoffen zoals ijzer en eiwitten. Het is het fundament voor een fit en vitaal leven. Sommige ouderen en chronisch zieken kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Aa en Hunze of maaltijdondersteuning is dan gewenst. In het gedeelte hieronder gaan wij hier verder op in.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Ouderen en chronisch zieken die met weinig rond moeten komen hebben soms de mogelijkheid met korting te bestellen of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Vaak is er een speciale kortingspas in het leven geroepen. Over het algemeen zijn er 1 of 2 aangesloten organisaties waar u kunt bestellen. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een tegemoetkoming in noodzakelijke kosten. Voor deze regeling kijkt men naar uw netto-inkomen en draagkracht. Bij de gemeente www.aaenhunze.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Stelt u zich eens voor dat ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Aa en Hunze.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente Aa en Hunze mensen met een (lichamelijke) beperking en senioren ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mensen woonachtig in de provincie Drenthe dienen zich te wenden tot het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Voor de algemene voorzieningen gelden weinig regels / beperkingen. O.a. huishoudelijke hulp of tafeltje-dekje organisatie. Een individuele maatwerkvoorziening is bedoeld voor één persoon. Diensten als hulp bij het toedienen van het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken zoals zorg dragen voor maaltijdbereiding is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz wanneer men in een instelling woont of als er sprake is van het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige situaties is er een regeling via de zorgverzekeraar voor een extra tegemoetkoming. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Eten aan huis bezorgen FAQ – de meest gestelde vragen

Hoeveel kost maaltijden aan huis bezorgen precies?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen tussen de €4,75 – €5,80. Hieraan ten grondslag liggen zaken als het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), de gekozen portie (klein of groot) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is beschikbaar vanaf €4,75, een koelvers menu is er vanaf €6,15 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,60 (dat is incl. bezorging). Diverse restaurants verstrekken een eigen proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Aa en Hunze laten leveren. Huidige aanbieding: 5 gerechten voor €25.

Moet ik verplicht een abonnement nemen?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U spreekt zelf af welke- en hoeveel maaltijden worden bezorgd. Het bestellen gaat online, door te bellen of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Voor het gemak gaat de betaling via automatische incasso. Derhalve worden toekomstige bestellingen automatisch voldaan. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dat is afhankelijk van maaltijdbezorger en omgeving. Verschillende maaltijdvoorzieningen hebben de bezorging in eigen beheer. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Aa en Hunze eten bezorgen. Na het proefpakket spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het klaarmaken van de menu’s kan op verschillende manier. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Maak enkele gaatjes in het folie en kies voor een opwarmtijd van 8 minuten op 600 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Kies dan een wat langere opwarmtijd. De oven inzetten voor dit proces kan ook: laat de oven opwarmen (120 graden) en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Tenslotte kan u ook een wok of koekenpan gebruiken. Op het etiket staat altijd de juiste opwarminstructies. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Annerveenschekanaal
 • Oud Annerveen
 • Spijkerboor
 • Nieuw Annerveen
 • Eexterveen
 • Eexterveenschekanaal
 • Gieterveen
 • Nieuwediep
 • Gasselternijveen
 • Gasselternijveenschemond
 • Annen
 • Schipborg
 • Amen
 • Papenvoort
 • Marwijksoord
 • Nooitgedacht
 • Rolde
 • Nijlande
 • Eldersloo
 • Ekehaar
 • Geelbroek
 • Eleveld
 • Deurze
 • Balloo
 • Balloërveld
 • Gieten
 • Gasselte
 • Eext
 • Eexterzandvoort
 • Anderen
 • Gasteren
 • Anloo
 • Schoonloo
 • Grolloo
 • Vredenheim