Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Rheden

Interesse in de maaltijdservice in Rheden? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is van belang voor een goede weerstand. En dat geldt met name voor ouderen. Wellicht is het niet meer mogelijk om het eigen eten te bereiden. Voor dat soort momenten kunt u een beroep doen op de kant-en-klare maaltijdservice: de meest verse en gezonde maaltijden aan huis bezorgd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Via deze pagina vergelijkt u de beste organisaties voor warme maaltijden in Rheden. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en profiteer van een zeer betaalbaar proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Foe yong hai en Varkensreepjes in champignonsaus, broccoli, bloemkool, wortelmix en aardappelpuree. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Onderstaand vind u onder andere belangrijke informatie over het actuele aanbod, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, actuele prijzen, praktische info over bestellen en de bezorging, en aanvullende informatie over maaltijdondersteuning + subsidies.

  • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
  • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
  • Lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers.
  • Flexibel, geen verplichte afname.
  • Elke week kiezen uit nieuwe maaltijden.
  • Betrokken en vriendelijke bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6991
Website gemeentewww.rheden.nl
Recept tip:Ajam pangang, nasi goreng
Gemiddelde kosten€6,35

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Rheden

Veel bejaarden willen langer in hun huis blijven wonen. Tegelijkertijd, de dagelijkse boodschappen doen en eten klaarmaken kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: iedere dag een maaltijd op tafel met voldoende groenten en vitamines aan huis bezorgd. Eten zoals (Halskarbonade met jus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen) of (Rund.gehaktbal, witlof à la crème, gekookte aardappelen) worden op temperatuur gebracht middels uw oven of combi-magnetron. Snel en simpel een ambachtelijke maaltijd opwarmen. Bereid met verse en lokale ingrediënten, zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen en meestal 200 gram groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Gewoonlijk aan huis bezorgd door een betrouwbare cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er kan worden gekozen uit verschillende soorten maaltijden. Hierna komt handige informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Rheden voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met verse ingrediënten van het seizoen. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De menu’s zijn pakweg 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Maar dit gaat ten koste van de smaak en kwaliteit. Kies je voor koelvers, dan kies je voor de versheid en de smaak en een wekelijks wisselend aanbod. Een minpunt is een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het wat duurder is.

  • Vers van het land op uw bord.
  • Pluspunten zijn de smaakbeleving en geur, vers uit de keuken en zonder onnodige toevoegingen.
  • Per week een wisselend aanbod (naar het seizoen) voor maaltijden bestellen in Rheden.
  • Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen voor €6,80.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en op een speciale manier ingevroren tot wel -40°C. Smaak, geur, vitamines en mineralen blijven zo goed mogelijk behouden. Positieve aspect is de prima houdbaarheid en de betaalbaarheid van het product. Een twee wekelijkse levering is hier dan ook niet noodzakelijk, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. Doorgaans is vriesvers gunstiger geprijsd dan dagvers en koelvers.

  • Diepvriesmaaltijden worden in zeer korte tijd terug gevroren tot -40°C en snel klaargemaakt voor verzending.
  • Het gemak zit ‘m in de lange houdbaarheidsdatum en de scherpe tarieven.
  • Normaal werken aanbieders met een vast menu.
  • Spaghetti Bolognese, kaas voor €4,65.

Tafeltje dekje Rheden: warme maaltijd bezorgen

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Rheden iets wat kan helpen. Het gaat hier om maaltijden die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden en senioren. Men kan zo aan tafel. De bekende keukens zoals Vers aan tafel zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten aan huis bezorgd wordt meestal verzorgd door daarop ingerichte plaatselijke organisaties. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Op de gemeentelijke website (www.rheden.nl) doorzoekt u diverse diensten en lokale keukens.

  • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rheden.
  • Ideaal voor hulpbehoevenden die niet kunnen of willen koken.
  • De magnetron hoeft niet meer aan.
  • Heel vaak bezorgd door gespecialiseerde keukens een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Rheden.
  • Wekelijks wisselend aanbod met o.a. Rundvlees in jus en Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst, vanaf zo’n €7,25, gratis bezorgd.

Heerlijke maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Snelle en gezonde maaltijden vanaf €5,80

maaltijdservice-rheden

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Rheden vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere services die eten (warm) aan huis leveren. Welke bezorgdienst is het beste voor mijn situatie en wensen? Dit is afhankelijk van het soort maaltijd dat u wenst en wat u wilt/kunt betalen. In de tabel hieronder achterhaalt u een vergelijking van landelijke bezorgdiensten die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Rheden voor senioren bezorgen aan huis. Per bedrijf achterhaalt u de propositie (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en een prijsindicatie. Bij meerdere aanbieders kan er gebruik worden gemaakt van een proefpakket.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Indien u op zoek bent naar een betrouwbare bezorger van opwarmmaaltijden moet u kritisch kijken naar een aantal punten. In de volgende lijst schetsen wij verschillende criteria die men kan analyseren als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Rheden.

  • Type gerechten: Kijk ik uit naar diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
  • Assortiment: bieden ze elke week nieuwe gerechten?
  • Bestelwijze: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Doorgaans kan dit per telefoon, online of menulijst.
  • Afleveren: op welke wijze worden de maaltijden geleverd? Heeft hij ook signalerende functie?
  • Betaalwijze: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
  • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij problemen en vragen?
  • Recensies: inventariseer in uw eigen omgeving en bezoek een review site zoals www.kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

  1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, proefpakket beschikbaar.
  2. Apetito: professionele chefs, gezond en gevarieerd.
  3. Mealhero: enthousiaste medewerkers, goede klantenservice.
  4. Vers aan Tafel: voordelige maaltijdboxen, flexibel contract.
  5. Maaltijdservice.nl: vanaf 6 gerechten gratis bezorgd, goedkoop proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In de maaltijdservice-vergelijker bekijkt u belangrijke informatie over de grote landelijke services. Het fijne van deze aanbieders is een groot assortiment, de thuisbezorging en een klantenservice die u goed kunt bereiken. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk allerlei bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij ouderen en zieken. Wellicht doen zij ook aan tafeltje dekje. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen treft u in de tabel hieronder. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager De WorstepinneOoipoortstraat 306981 DVDoesburg
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
Vitaal ThuiszorgAalsbergen 116942 SEDidam
MoniCare Restaurant B.V.Schoolstraat 36911 AXPannerden

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of beperking of juist om af te vallen. De erkende bezorgdiensten bieden een uitstekend assortiment gericht op verschillende diëten. Van koolhydraatarm tot gemalen: bijna niets is te gek. Verderop presenteren wij een handig overzicht met veel bestelde dieetmaaltijden in Rheden.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

  • Vegetarisch: gezonde en duurzame menu’s zonder vlees en vis.
  • Glutenvrij: voor een grotere opname van vitaminen en mineralen.
  • Lactosevrij: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
  • Gemalen: bij problemen met kauwen en slikken. Indien het slikken niet lukt kan men kiezen voor gemalen voeding.
  • Zoutarm: maaltijden met weinig tot geen toegevoegd zout. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
  • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
  • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
  • Biologische maaltijdservice: grondstoffen van boeren die duurzame landbouw bedrijven.

Eenvoudig een maaltijdservice aan huis proberen

Online warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en ondersteuning bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft behoefte aan een smaakvolle maaltijd met genoeg groenten. Het is van belang voor een energiek en vitaal lichaam. Een deel van de ouderen en chronisch zieken kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Rheden of maaltijdondersteuning kan dan enorm helpen. Hiervoor zijn verschillende opties in de gemeente.

Bijzondere bijstand en extra korting
Ouderen en mensen met een handicap die het financieel zwaar hebben kunnen soms bestellen met een korting of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Speciale kortingspassen worden verstrekt aan de zwakke doelgroepen. Normaal gesproken kunt u bestellen bij een vaste aanbieder in de regio. Soms heeft men ook recht op bijzondere bijstand: een speciale vergoeding voor bijzondere kosten. Men gebruikt daarvoor uw eigen draagkracht. Via portalen van de gemeente www.rheden.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning is noodzakelijk voor diverse groepen mensen. Stel dat men geen boodschappen meer kan doen of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gefaciliteerd door de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Rheden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Middels de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Rheden mensen met een ziekte/beperking en senioren helpen om verantwoord en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Gelderland kunnen zich aanmelden bij het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. O.a. ontmoetingsochtenden en (warme) maaltijden aan huis. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Bijv. toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Inwoners met een WLZ-indicatie kunnen aanspraak maken op de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken als bijv. klaarzetten van de gerechten is een voorbeeld die past bij deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, op basis van een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz enkel als men woonachtig is in een instelling en voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt). Bij uw thuiszorgleverancier is meer info op te vragen. Eventueel is er ook de zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis bezorgen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €5,20 & €6,60. De kosten zijn afhankelijk van de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), de grootte van de portie en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd is beschikbaar vanaf €5,20, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €5,90 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,65 met bezorging. Veel leveranciers werken met een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Rheden Aantrekkelijk: 6 maaltijden voor €25.

Moet ik een abonnement afsluiten?
Nee, de maaltijdservice werkt niet met vaste contracten. U kan wekelijks kiezen het aantal en ook welke gerechten aan huis worden geleverd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, via de telefoon of via de wekelijkse bestellijst. Voor het gemak wordt er gewerkt met automatische incasso. Hierdoor worden extra bestellingen betaald op automatische wijze. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dit hangt af van de voorziening en gemeente. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen rijden rond met eigen bezorgers. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Rheden eten bezorgen. Na uw eerste bestelling wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het verwarmen van gerechten is mogelijk op verschillende manieren. In de magnetron is de maaltijd snel klaar. Prik gaatjes in de afdekfolie en verwarm het zo’n 7 minuten op 600 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Dan duurt dit vaak iets langer. De oven inzetten voor dit proces kan ook: stel de oven in op 120 – 150 graden en zet de timer op 30 minuten. Uiteindelijk is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op het gerecht staan de opwarminstructies vermeld. Deze zijn leidend!

Alle plaatsen in deze gemeente

  • Ellecom
  • Spankeren
  • Laag-Soeren
  • De Steeg
  • Velp
  • Dieren