Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Ilpendam

Wilt u zich laten informeren over de maaltijdservice in Ilpendam? Elke dag een gezonde maaltijd is essentieel voor een fit en vitaal lijf. En dat geldt met name voor bejaarden en ouderen. Soms lukt het niet om zelf elke dag in de keuken te staan. Hiervoor is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice: kraakverse en groenterijke maaltijden bij u thuisbezorgd die alleen maar even de magnetron in hoeven. Op deze website ontdekt u de beste aanbieders van warme maaltijden in Ilpendam. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en bestel online een voordelig proefpakket met heerlijke menu’s zoals Hachee met rode kool en gekookte aardappelen en Volkoren penne carbonara schotel. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Op Maaltijdbutler.nl treft u bruikbare informatie over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, de verschillende aanbieders, de geschatte kosten, praktische info over bestellen en de bezorging, en meer over hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Altijd zeker van een gezonde maaltijd.
 • Met ingrediënten vers van het land.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • U zit niet vast aan een abonnement.
 • Ook voor mensen met dieet of allergie.
 • Een vast gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Maaltijden Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
Koelvers
Vriesvers
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95
vers-aan-tafel
Koelvers
Vriesvers
150+ vriesverse maaltijden 6 maaltijden voor €24,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen oktober 2021
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1452
Website gemeentewww.waterland.nl
Recept tip:Burpee Chicken
Gemiddelde prijs€6,60

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Ilpendam

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Tegelijkertijd, even naar de super toe en een gerecht bereiden kan een behoorlijke uitdaging zijn. De gezonde maaltijdservice kan helpen: een eenvoudig lekker gerecht met voldoende groenten en vitamines bij u aan huis bezorgd. Een diner zoals (Tongschar-zalmrol met hollandaisesaus, gekookte aardappelen, broccoli) of (Schouderlapje, witlof ham-kaas, gekookte aardappelen) worden klaargemaakt met een oven (of magnetron). Verrassend eenvoudig een voedzame maaltijd klaarmaken. Bereid met verse producten, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en standaard lekker veel groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Meestal aan huis bezorgd door een goede cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. Het assortiment wisselt en bevat heel veel gerechten en extra’s. Op deze pagina leest u nuttige informatie over betaalbare kant-en-klare maaltijden in Ilpendam voor ouderen.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met 100% verse producten. Hierna wordt het teruggekoeld en direct vacuüm verpakt. De menu’s zijn circa 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Dit werkt meestal niet in het voordeel van structuur, geur en smaak. Belangrijkste voordelen zijn 100% vers, volgens het seizoen en dat het aanbod wekelijks varieert. Nadelig is wel een korte houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • De lekkerste ingrediënten van het seizoen.
 • Pluspunten zijn een natuurlijke smaak en textuur, verse seizoensingrediënten en zonder gebruik van conserveringsmiddelen.
 • Wekelijks kiezen uit 20 – 25 nieuwe variaties bij het maaltijden bestellen in Ilpendam.
 • Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel al vanaf €6,35.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Kleur, smaak en geur blijven optimaal behouden. Ze zijn populair door de uitstekende houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Wekelijks een bezorger aan de deur is niet nodig, en u hebt altijd voldoende eten achter de hand. In de regel is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en daarna thuisbezorgd.
 • Kies je voor vriesvers, dan kies je voor de langdurige houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • Meestal kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Spaghetti bolognese al voor €4,05.

Tafeltje dekje Ilpendam: warme maaltijd bezorgen

Wordt het opwarmen van maaltijden voor iemand erg lastig? Hiervoor is tafeltje-dek-je in Ilpendam een oplossing. Dit betreffen namelijk gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Zij kunnen direct aanschuiven. Landelijke serviceverleners zoals Apetito bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt vaak geïnitieerd door lokale zorginstellingen en hulporganisaties. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Via de App of website van de gemeente (www.waterland.nl) achterhaalt u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ilpendam.
 • Populair onder bejaarden die niet kunnen of willen koken.
 • 100% vers en warm bezorgd.
 • Standaard gefaciliteerd plaatselijke keukens de thuiszorg, of stichting welzijn Waterland.
 • Ruime keuze met o.a. Hachee met rodekool en witte rijst + Kipschnitzel, worteltjes, gebakken aardappelen, vanaf plusminus €7,35 met bezorging.

Gezonde maaltijden voor ouderen bezorgd aan huis

Heerlijke en voedzame maaltijden al vanaf €5,80

maaltijdservice-ilpendam

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Ilpendam vergelijken

Er werken velerlei services die eten (warm) aan huis leveren. Welke bezorgdienst kan ik kiezen voor mijn persoonlijke situatie? Dit is afhankelijk van het soort maaltijd dat u wenst en de maximale prijs. Hierbij ontdekt u een vergelijking van landelijke bezorgdiensten die de gezondste verse maaltijden aan huis in Ilpendam voor senioren aan huis bezorgen. Per bezorgrestaurant treft u de menu’s (diepvries, koelvers of tafeltje dekje), het aantal maaltijden waar men uit kan kiezen en de vanafprijs. Bij meerdere aanbieders bestaat de mogelijkheid een proefpakket aan te vragen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Indien u wilt kennismaken met een betrouwbare leverancier van warme maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In het volgende schema vind u een aantal punten die meegenomen moeten worden bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Ilpendam.

 • Categorie gerechten: Wens ik koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Keuze: kan ik elke week wat anders eten?
 • Opties voor bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Afleveren: wanneer en hoe vaak worden de maaltijden geleverd? Wordt ik voor bezorging gebeld?
 • Betaalopties: hoe betaalt men een bestelling? Kan dit via automatische incasso of moet ik elke bestelling los betalen?
 • Klantenservice: hoe goed is de organisatie bereikbaar vragen en klachten?
 • Klantwaardering: vraag eens rond in uw eigen kringen en bekijk reviews op bijvoorbeeld webwinkelkeur.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd vers geoogst, dagelijkse klantenservice.
 2. Apetito: landelijke dekking, uitgebreide keuze.
 3. Mealhero: gebruiksvriendelijk bestellen, dagelijkse klantenservice.
 4. Vers aan Tafel: ruim 15 jaar actief, interessant proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: gekookt naar de schijf van vijf, dagelijkse klantenservice.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorgingbuurt
In het bovenstaande schema leest u alle benodigde informatie over de beste landelijke bedrijven. Het fijne van deze aanbieders is de variatie in het aanbod, de opties voor bezorging en een hoge mate van gebruikersgemak. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk uitstekende zorginstellingen of cateringbedrijven die gespecialiseerd zijn in het bereiden en/of leveren van gerechten bij senioren en andere zwakke doelgroepen. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Een selectie van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
SPAR express Bussum-ZuidBrinklaan 1661404 GXBussum
Stichting Odion – Woonlocatie KransfonteinKransfontein 17 -211448 RHPurmerend
Odion – Woonvorm KabajastraatKabajastraat 21 a1448 DTPurmerend

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een aandoening of om weer op gewicht te komen. De bekende keukens bieden standaard een oplossing voor tal van diëten. Van glutenvrij tot en met vegetarisch: bijna niets is te gek. Hieronder presenteren wij een overzicht met veel bestelde dieetmaaltijden in Ilpendam.

Dieetmaaltijden die u kunt kiezen

 • Vegetarisch: zonder vlees en vis, met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: het leven met een gluten intolerantie eenvoudig gemaakt.
 • Lactosevrij / beperkt: bij allergie voor melkeiwit of voedselovergevoeligheid voor lactose.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. De vloeibare maaltijd is volledig glad, zonder stukjes.
 • Zoutarm: aangeraden bij o.a. een hoge bloeddruk. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: dieet waarbij de inname van koolhydraten is beperkt tot zo’n 30 gram p/dag.
 • Eiwitrijk: veel eiwitrijk eten en weinig koolhydraten + veel goede vetten.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen maaltijden.

Maak kennis met de gezonde maaltijdservice

Eenvoudig en snel warme maaltijden bestellen en eenvoudig thuisbezorgd

Subsidies en hulp bij eten en drinken

Onderschat niet het belang van een dagelijkse maaltijd met belangrijke voedingswaarden als vitamines, mineralen en vezels. Het is in feite het startpunt van vitaliteit en ons welzijn. Sommige senioren en mensen met een handicap zijn niet in staat om hun eigen maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Ilpendam of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Senioren en mensen met een handicap met financiële problemen krijgen in sommige gevallen een speciale korting of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. Meestal dient u te bestellen bij de vaste aanbieder. Als u voldoet aan bepaalde eisen is er ook bijzondere bijstand: een uitkering voor dingen die u écht nodig hebt, maar niet zelf kunt betalen. Hiervoor uw inkomen, situatie en vermogen. Via de gemeente www.waterland.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Dit kan worden aangevraagd als zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gefaciliteerd door de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Ilpendam.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Waterland personen met een handicap / beperking en ouderen helpen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Senioren in de provincie Noord-Holland worden geholpen via het WMO-loket als zij extra zorg nodig hebben. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De algemene voorzieningen zijn er feitelijk voor iedereen. O.a. hulp in de huishouding en (warme) maaltijden aan huis. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Diensten als iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Een helpende hand bij eten en drinken zoals bijvoorbeeld toedienen van de maaltijd is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, of u nu gebruik maakt van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz in het geval men in een instelling woont of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. In sommige situaties kan men aankloppen bij de zorgverzekering om extra zorg te kunnen ontvangen. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €4,70 & €6,30. De kosten zijn afhankelijk van het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), soort maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) en het aantal leveringen. Een diepvriesmaaltijd wordt aangeboden vanaf €4,50, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,50 en tafeltje dekje is verkrijgbaar vanaf €6,95 (dat is incl. bezorging). Een groot deel van de restaurants werken met een proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Ilpendam laten leveren. Onder andere 4 gerechten voor €20.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U kan wekelijks kiezen wanneer en hoeveel gerechten aan huis worden geleverd. Bestellen kan meestal online, via de klantenservice of via de wekelijkse bestellijst. Meer en meer werken bedrijven met automatische incasso. Op die manier worden toekomstige bestellingen automatisch geïncasseerd. U hoeft dan dus niet steeds opnieuw te betalen.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dat wisselt per bezorgdienst en bezorggebied. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen bieden een eigen bezorgdienst aan. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Ilpendam eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is kunt u vaak afspreken dat ze op een vaste dag in de week komen. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het opwarmen van het eten kunt u op verschillende manieren doen. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik gaatjes in het folie van de verpakking en bereid het ongeveer ongeveer 8 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan hebben de maaltijden wat langer tijd nodig. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: stel de oven in op 120 – 150 graden en plaatst de maaltijd er zo’n 25 minuten in. Afsluitend is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op de doos staan de exacte instructies vermeld. Hiermee krijgt u de beste smaak!