Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Boodschappenservice

Bent u al bekend met de boodschappenservice? Via deze boodschappenhulp krijgt u ondersteuning bij de supermarkt inkopen. Het gaat in dat geval niet puur om maaltijden maar om alle artikelen die u in de supermarkt koopt. Huishoudelijk, verzorgingsproducten, schoonmaakartikelen en voeding (food & non-food). Om hiervan gebruik te kunnen maken hoeft u geen ingewikkeld traject te doorlopen. De boodschappenservice is beschikbaar voor iedereen in Nederland. Wel is het aanbod per regio wisselend. Er zijn maaltijdservice boodschappendiensten en speciale bedrijven die zich hier volledig op toegespitst hebben. Verschillende aanbieders zoals Spar Eet Smakelijk en Apetito bieden ook  een eigen boodschappendienst.

Wat is een boodschappenservice?

De betekenis / definitie van een boodschappenservice is een organisatie die klanten ondersteund bij het doen van boodschappen. Vaak kan een klant online bestellen of een bestellijst invullen. De service doet dan alle boodschappen en bezorgd de aankopen aan huis. Dit kan zowel in een woning / flat zijn als bij bedrijven, woongroepen of zorginstellingen.

Voor wie is deze supermarktservice bedoeld?

In Nederland maken veel ouderen / senioren gebruik van boodschappenhulp. Daarnaast ook veel zakelijke klanten en gezinnen. De meeste online supermarkten richten zich volledig op deze laatste twee doelgroepen. Voor ouderen / bejaarden kan het soms lastig zijn online boodschappen te bestellen. Daarom zijn er services die hier een oplossing voor hebben bedacht. Door te werken met een bestellijst of telefonische bestelmogelijkheden aan te bieden zetten ze net een extra stapje voor senioren. Populaire producten zijn o.a soepen en toetjes.

Wanneer kun je hier gebruik van maken?

  • Wanneer u niet zelfstandig meer naar de supermarkt kunt i.v.m fiets of auto.
  • Wanneer u problemen heeft met het lopen of lang staan moeilijk wordt.
  • Om drukke situaties / plekken te vermijden.
  • Wanneer u angstig bent om een supermarkt te bezoeken.

Online supermarkten

Veel mensen doen tegenwoordig online boodschappen. Een groot aantal supermarkten heeft inmiddels een webwinkel waar je boodschappen kunt bestellen. Alles is netjes gesorteerd op categorie zodat producten snel te vinden zijn. De boodschappen worden bij je thuisbezorgd (overal in Nederland beschikbaar). Veel klanten zijn hierover erg tevreden. Er geld doorgaans een minimum bestelbedrag variëren tussen de €25 en €70 per bestelling. Elke supermarkt heeft zijn eigen voorwaarden en bezorgservice. Een andere optie is de maaltijdbox.

Supermarkt Bezorgkosten Bezorggebied Assortiment Beoordeling
1. Albert Heijn V.a. €4,5 Landelijk Enorm 5/5
2. Jumbo V.a. €6 Landelijk Enorm 5/5
3. Coop V.a. €5 Veel regio’s Groot 4/5
4. Plus V.a. €6 Veel regio’s Groot 4/5
5. Deen Gratis Beperkt Ruim 4/5
6. Picnic Gratis Beperkt Gemiddeld 4/5
7. Spar Gratis Landelijk Voldoende 3/5
8. Hoogvliet V.a. €6 Deels Voldoende 2/5
9. Vomar V.a. €3 Deels Matig 2/5
10. Aldi N.v.t Nee Matig 1/5
11. Lidl N.v.t. Nee Matig 1/5

Verschillen tussen online supermarkt en de boodschappenservice

Er zitten wel degelijk enkele verschillen tussen de reguliere supermarkten en een specifieke boodschappenservice voor ouderen. Senioren hechten namelijk vooral veel waarde aan persoonlijk (telefonisch) contact. Dat is niet mogelijk bij de supermarkt op de hoek. Ook werken normale supermarkten alleen met een App (picnic) of Webshop. Je moet dus beschikken over een telefoon of computer met internet. Niet iedereen kan daarmee overweg. De boodschappenservice werkt daarnaast soms samen met een maaltijdservice. Zo krijg je de maaltijden en andere boodschappen in 1 keer thuisbezorgd. Dat scheelt tijd en inspanning.