Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Overbetuwe

Heeft u ook interesse in een maaltijdservice in Overbetuwe? Een gezonde maaltijd met voldoende groenten is cruciaal voor een fit en vitaal lijf. En dat geldt met name voor ouderen en bejaarden. In sommige gevallen is het niet haalbaar om een goede maaltijd klaar te maken. Voor dat soort momenten kunt u gebruik maken van de maaltijdservice aan huis: voedzame en verantwoorde maaltijden bij u thuisbezorgd die u in een paar minuten kunt opwarmen in de magnetron. Hier ontdekt u de meest gekozen leveranciers van warme maaltijden in Overbetuwe. Bekijk welke spelers er allemaal zijn en profiteer van een voordelig proefpakket met voedzame menu’s als Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen en Stamppot Andijvie met spekjes. Elke week vers aan huis geleverd. Verderop op deze pagina treft u o.a. nuttige informatie over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de huidige prijzen, hoe u kunt bestellen, en nuttige informatie over hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Zonder onnodige toevoegingen.
 • Vrijblijvende leveringen zonder vaste contracten.
 • Houden rekening met dieetwensen.
 • Op een vast moment in de week bezorgd.
aanvragen maaltijd
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Website gemeentewww.overbetuwe.nl
Recept tip:Visstukjes in kruidensaus
Gemiddelde prijs€5,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Overbetuwe

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Tegelijkertijd, zelf boodschappen doen en eten bereiden kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: elke dag een gemakkelijke maaltijd met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen geleverd tot aan de deur. Eten zoals (Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook) en (Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree) zijn snel op te warmen in een combi-magnetron of de oven. Binnen no-time een goede maaltijd opdienen. Vers van het land op uw bord, geen ongezonde toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. In de meeste gevallen aan huis bezorgd door een gespecialiseerde cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er zijn uiteenlopende menu’s en gerechten. In het volgende stukje checkt u praktische info over gezonde kant-en-klare maaltijden in Overbetuwe voor senioren.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met ambachtelijke ingrediënten. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De menu’s zijn vaak 7 dagen te bewaren in een koelkast. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Het gevolg is meestal een wat mindere smaak en voedingswaarden. Veel mensen kiezen voor koelvers vanwege de smaak (alsof iemand voor u gekookt heeft) en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Onthoud daarbij wel een korte houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • Smaakvolle menu’s met verse producten.
 • De voordelen zijn optimale smaak en structuur, vers uit de keuken en geen ongezonde e-nummers en zoutarm.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Overbetuwe.
 • Schnitzel pepersaus verkrijgbaar vanaf €6,40.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna direct ingevroren (shock freeze). Structuur, smaak en geur blijven zo intact. Redenen om hiervoor te kiezen zijn de uitstekende houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Meerdere leveringen per week is niet aan de orde, en u kunt de maaltijden gemakkelijk wat langer bewaren. In de regel is vriesvers qua kosten interessanter dan de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden na bereiding ingevroren en direct klaargemaakt voor verzending.
 • Kies je voor vriesvers, dan kies je voor de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • In het algemeen heeft u de keuze uit zo’n 60 – 80 menu’s.
 • Kipragout met Parijse wortelen is er al voor €4,95.

Tafeltje dekje Overbetuwe: warme maaltijd aan huis bezorgd

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? Hiervoor is tafeltje-dek-je in Overbetuwe een uitkomst. Het gaat hier om maaltijden die warm geleverd worden bij bejaarden of gehandicapten. Deze doelgroep kan direct eten. De bekende serviceverleners zoals Apetito bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten aan huis bezorgd wordt doorgaans georganiseerd door gespecialiseerde restaurants & keukens. De bezorging is in handen van vrijwilligers. Via portalen van de gemeente (www.overbetuwe.nl) treft u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Overbetuwe.
 • Ideaal voor bejaarden en ouderen die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • Meteen aanschuiven.
 • Meestal geregeld door gespecialiseerde restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Overbetuwe.
 • Kies uit gerechten zoals Gehakt, prei, aardappelpuree en Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie, vanaf zo’n €6,80, gratis bezorgd.

Lekkere maaltijden voor senioren aan huis geleverd

Heerlijke en voedzame gerechten al vanaf €5,35

maaltijdservice-overbetuwe

De top-maaltijdservice bedrijven in Overbetuwe vergelijken

Er werken velerlei leveranciers die eten thuisbezorgen. Welk van deze leveranciers is het beste voor mijn omstandigheden? Daarvoor moet men kijken naar welk type gerechten u voorkeur heeft en welke tarieven bij u passen. Bijgaand checkt u een schema met landelijke dienstverleners die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Overbetuwe voor senioren leveren. Per bezorgrestaurant vergelijkt u het type maaltijden (koelvers, diepvries of warm aan huis), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en de doorsnee prijs. Bij diverse bedrijven is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
In het geval u op zoek bent naar een ambachtelijke leverancier van kant-en-klaar gerechten zijn er zaken waar u goed op moet letten. Hierna komen wij met meerdere aspecten die belangrijk zijn voor het vinden van de beste maaltijdservice aan huis in Overbetuwe.

 • Categorie menu’s: Kies ik voor koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: uit hoeveel menu’s kan ik elke week kiezen?
 • Bestellen: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Aflevermomenten: op hoeveel dagen wordt er bij mij thuisbezorgd? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Betaalopties: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Werken ze met automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij een vraag?
 • Klantwaardering: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en bekijk de huidige reviews op o.a. www.klantenvertellen.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd met 200 gram groenten, proefpakket beschikbaar.
 2. Apetito: met unieke Chefmobiel, goede bezorging.
 3. Food Connect: vers, gevarieerd, lekker, bewust, volledig vrijblijvend.
 4. Vers aan Tafel: al meer dan 15 jaar ervaring, een hoge klantbeoordeling.
 5. Maaltijdservice.nl: goedkope koelverse maaltijden, goede bezorging.
Aanbieder Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie Proefpakket
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
maaltijdservice-nl
75 vaste koelverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In onze vergelijker checkt u belangrijke informatie over erkende landelijke aanbieders. Het grote voordeel van dergelijke organisaties is een uitgebreid assortiment, de verschillende bezorgdagen en gemak van bestellen. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk prima restaurants, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij senioren en zorginstellingen. Wellicht kunnen zij het eten ook warm bezorgen. Een aantal mogelijke plaatselijke adressen worden hieronder weergegeven. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager G.J.A. van KempenLentse Schoolstraat 186663 CPLent
SPAR express HeterenRijksweg A506660 ZHHeteren
VraagWijzer West Maas en Waalvan Heemstraweg 506658 KHBeneden-Leeuwen
Stichting De Waalboog – De HoninghoeveAlbanystraat 76544 RANijmegen

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een verslechterde gezondheid of om op gezond gewicht te blijven. De verschillende leveranciers houden steeds beter rekening met uiteenlopende diëten. Van koolhydraatarm tot en met eiwitrijk: het is allemaal verkrijgbaar. Bijgaand bieden wij een korte toelichting op veel bestelde dieetmaaltijden in Overbetuwe.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gemakkelijk en snel maaltijden zonder vlees of vis aan huis.
 • Glutenvrij: kant-en-klare maaltijden voor iedereen met een gluten dieet.
 • Lactosevrij / beperkt: menu’s zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. Vloeibare maaltijden hebben een geheel gladde structuur.
 • Zoutarm: bij een hoge bloeddruk of overmatig vasthouden van vocht. We kennen het ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: erop gericht het aantal koolhydraten te minimaliseren.
 • Eiwitrijk: eiwitrijk eten is een bron van energie en de bouwstof voor het lichaam.
 • Biologische maaltijdservice: grondstoffen van boeren die duurzame landbouw bedrijven.

Vind de beste maaltijdservice aan huis voor ouderen

Online warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

We hebben allemaal baat bij een volledige maaltijd met voldoende voedingsstoffen. Het draagt bij aan een fit, vitaal en sterk lichaam. Een deel van de ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen niet meer zelf koken. Subsidie maaltijdvoorziening Overbetuwe of maaltijdondersteuning kan dan enorm helpen. Op lokaal en landelijk niveau zijn er verschillende regelingen.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Senioren en gehandicapten die het financieel zwaar hebben krijgen soms korting op maaltijden of kunnen een beroep doen op een subsidie. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. Meestal geldt de korting alleen bij aangesloten (lokale) bezorgers. Een alternatief is de bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u extra of hoge kosten kunt betalen. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw financiële situatie. Op de website van de gemeente www.overbetuwe.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning is noodzakelijk voor diverse groepen mensen. Dit kan nodig zijn als men niet meer naar de winkel kan of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Overbetuwe.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Overbetuwe bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en mensen op leeftijd ondersteunen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Gelderland kunnen terecht bij het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De algemene voorzieningen zijn er feitelijk voor iedereen. Onder andere boodschappendiensten en tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. O.a. iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken als bijvoorbeeld klaarmaken van de gerechten valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz in het geval de hulpbehoevende in een instelling woont of aanspraak maakt op het volledig pakket thuis (vpt). Bij de thuiszorgleverancier kan u terecht voor eventuele vragen. Eventueel kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor extra zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen doorgaans tussen de €5,05 en €6,05. De prijs heeft te maken met aspecten zoals het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd bestelt u vanaf €4,60, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €5,50 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,65 (aan huis gebracht). Verschillende aanbieders werken met een proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Overbetuwe kopen. Een voorbeeld is 3 gerechten voor €10.

Moet ik een abonnement afsluiten?
Nee, u sluit een flexibel lidmaatschap af zonder verplichtingen. U kiest elke week het aantal en ook welke gerechten aan huis worden bezorgd. Uw maaltijden kunt u kopen in de webshop, via een medewerker (telefonisch) of soms met een bestellijst. In de praktijk kunt u veilig betalen via automatische incasso. Hierdoor wordt een eventuele volgende bestelling automatisch betaald. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dat is afhankelijk van leverancier en per regio. Verscheidene maaltijdvoorzieningen hebben de bezorging in eigen beheer. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Overbetuwe eten bezorgen. Nadat u een bestelling hebt geplaatst spreekt u een vast bezorgmoment + tijdstip af. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Een gerecht opwarmen kunt u zelf doen op 3 manieren. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en kies voor een opwarmtijd van 7 minuten op 600 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Sommige mensen prefereren de oven: laat de oven opwarmen (120 graden) en zet de maaltijd er vervolgens een half uur in. Als laatste kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op de verpakking leest u de unieke opwarminstructies per maaltijd. Hiermee krijgt u de beste smaak!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zetten
 • Hemmen
 • Andelst
 • Herveld
 • Valburg
 • Homoet
 • Slijk-Ewijk
 • Oosterhout
 • Elst
 • Driel
 • Heteren
 • Randwijk