Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Ferwert

Heeft u ook interesse in een maaltijdservice in Ferwert? Elke dag een gezonde maaltijd is van groot belang voor een energiek en vitaal lichaam. En dat geldt met name voor senioren en AOW’ers. Mogelijk lukt het u niet om dit zelfstandig regelen. Dan kunt u een beroep doen op de maaltijdservice voor senioren: dagverse en vooral heel lekkere maaltijden aan huis die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Op deze website treft u een overzicht met de beste aanbieders van warme maaltijden in Ferwert. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en bestel meteen een extra voordelig proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Gebakken heek met béarnaisesaus en een groentenrisotto van zilvervliesrijst en Kipschnitzel, worteltjes, gebakken aardappelen. Wekelijks 100% vers bij u thuisbezorgd. Op Maaltijdbutler.nl leest u bruikbare informatie over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de kosten, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en informatie rondom hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Moeiteloos gezonde maaltijden laten leveren.
 • Ambachtelijke producten en verse groenten.
 • Zonder onnodige toevoegingen.
 • U bestelt alleen wanneer u dat wilt.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Een persoonlijke bezorger aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen november 2023
ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9172
Website gemeentewww.noardeast-fryslan.nl
Recept tip:Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng
Gemiddelde prijs€6,25

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Ferwert

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Tegelijkertijd, boodschappen halen en kokkerellen kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: een gemakkelijke maaltijdoplossing met alle belangrijke voedingsstoffen bij u aan huis bezorgd. Een diner als (Zalmfilet, kervelsaus, gemengde groenten, krieltjes) + (Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst) zijn op te warmen middels een oven (of magnetron). Zonder gedoe een goede maaltijd opdienen. Bereid met verse en lokale ingrediënten, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en standaard lekker veel groente. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. In de meeste gevallen aan huis geleverd door een plaatselijke cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. Het assortiment wisselt en bevat heel veel gerechten en extra’s. Op deze pagina komt aanvullende informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Ferwert voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met producten vers van het land. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Het is maximaal 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Invriezen is ook een mogelijkheid. Dit is helaas wel slecht voor o.a. versheid, smaak en reuk. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn de verrassend goede smaak en dat het aanbod wekelijks varieert. Het nadeel is de beperking in de houdbaarheid en de iets hogere prijs.

 • De lekkerste ingrediënten van het seizoen.
 • De meest gekozen optie: optimale smaak en structuur, maximaal vers en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Een wekelijks wisselend menu met circa 20 opties bij maaltijden bestellen in Ferwert.
 • Boeuf bourguignon, gemengde groenten en aardappelpuree vanaf €5,25.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan door middel van de shock freeze methode ingevroren. Kleur, smaak en geur blijven op deze manier optimaal behouden. Waarom deze maaltijden? Door de langdurige houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. 1 of 2 leveringen per week is niet aan de orde, en u kunt de maaltijden gemakkelijk wat langer bewaren. Over het algemeen is vriesvers qua kosten interessanter dan warme leveringen of koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden na bereiding ingevroren en kort daarna thuisbezorgd.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de prima houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • Doorgaans is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Kipfilet in piri piri saus voor €4,55.

Tafeltje dekje Ferwert: warme maaltijd laten bezorgen

Men kan tegen problemen aanlopen bij maaltijden opwarmen. Gelukkig is tafeltje-dek-je in Ferwert iets wat kan helpen. Dit betreffen namelijk gerechten die warm worden thuisbezorgd voor bejaarden en senioren. Zij kunnen direct aanschuiven. De grotere keukens zoals Diepvriesman kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten aan huis bezorgd wordt dikwijls georganiseerd door een lokale keuken. Vaak zijn het vrijwilligers die dit aan huis bezorgen. Op de site van uw gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) bekijkt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ferwert.
 • Een uitkomst voor bejaarden die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Altijd gefaciliteerd gespecialiseerde keukens een thuiszorgorganisatie, of stichting welzijn Noardeast-Fryslân.
 • Keuze uit o.a. Gehaktbal, bloemkool, broccoli, gekookte aardappelen en Boe­ren­kool­stoof met ei, vanaf gemiddeld €7,35 inclusief bezorging.

Lekkere maaltijden voor ouderen aan huis bezorgd

Smakelijke en gezonde gerechten vanaf €5,40

maaltijdservice-ferwert

Vind leveranciers in de regio

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Ferwert vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke service komt overeen met mijn wensen? Overweeg dan zaken als het soort maaltijd dat u wenst en wat het mag kosten. Verderop checkt u een tabel met landelijke organisaties die de beste verse maaltijden aan huis in Ferwert voor senioren thuisbezorgen. Per maaltijdbezorger achterhaalt u het soort maaltijden (diepvries, koelvers of tafeltje dekje), het wekelijkse wisselende aanbod en de vanafprijs. Bij meerdere aanbieders kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Op het moment dat u aan het kijken bent naar een professionele organisatie van warme gerechten moet u kritisch kijken naar een aantal punten. Hierna bekijkt u verschillende aspecten die u kunt overwegen bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Ferwert.

 • Categorie menu’s: Ligt mijn behoefte bij dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Variatie: uit hoeveel maaltijden kan ik wekelijks kiezen?
 • Manier van bestellen: hoe kan ik een bestelling doorgeven? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Bezorging aan huis: op welke dagen is de bezorgservice actief? Is dit een betrouwbare service?
 • Betaling: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Werken ze met automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij problemen en vragen?
 • Klantbeoordeling: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bezoek een review site zoals kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: ingrediënten van lokale telers, verantwoorde maaltijden.
 2. Apetito: gratis voedingsadvies, honderden tevreden klanten.
 3. Mealhero: zelf maaltijden samenstellen, scherp proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: uitsluitend gebruik van pure ingrediënten, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: vanaf 6 gerechten gratis bezorgd, beschikbaar proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In de maaltijdservice-vergelijker bekijkt u meer informatie over erkende landelijke speler. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege het grote aanbod, professionele bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk uitstekende cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die zich focussen op het bereiden en/of leveren van gerechten bij ouderen en gehandicapten. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een aantal van deze mogelijke regionale adressen worden in de onderstaande tabel getoond. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager WeidenaarHoogstraat 59101 LHDokkum
SPAR FerwertNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, lichamelijke klachten of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De erkende services bieden standaard een oplossing voor tal van diëten. Van glutenvrij tot en met eiwitrijk: er is veel mogelijk. Verderop tonen wij een opsomming van enkele dieetmaaltijden in Ferwert.

De meest gekozen dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gemakkelijk en snel maaltijden zonder vlees of vis aan huis.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: iedere week maaltijden aan huis zonder melkproducten.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. Vloeibare menu’s zijn geschikt als ook slikken moeizaam gaat.
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: erop gericht het aantal koolhydraten te minimaliseren.
 • Eiwitrijk: verantwoorde gerechten met focus op vlees, vis, noten.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

Vind de beste maaltijdservice aan huis voor ouderen

Via internet warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Hulp bij eten en drinken en subsidies

Iedereen heeft recht op een gezonde maaltijd met genoeg groenten. Het is het fundament voor een sterk en gezond lichaam. Veel bejaarden en mensen met een beperking kunnen niet zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Ferwert of maaltijdondersteuning kan dan van pas komen. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Korting bij de maaltijdservice en bijzondere bijstand
Inwoners die het moeten doen met een laag inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak werkt dit op basis van een kortingspas. In de praktijk geldt de korting alleen bij aangesloten (lokale) bezorgers. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een tegemoetkoming in noodzakelijke kosten. Men gebruikt daarvoor uw netto-inkomen en draagkracht. Op de site van uw gemeente www.noardeast-fryslan.nl zijn deze regelingen verder uitgewerkt.

Maaltijdondersteuning vanuit Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Hierop kan men een beroep doen als men niet zelf kan koken of bij dementie en andere lichamelijke problemen. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Ferwert.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Via de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Noardeast-Fryslân mensen met een (lichamelijke) beperking en ouderen ondersteunen om aangenaam en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en mensen met een handicap in de provincie Friesland dienen zich te wenden tot het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Voor de algemene voorzieningen gelden weinig regels / beperkingen. Diensten als een ontmoetingsruimte en maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. O.a. extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp bij het eten en drinken zoals opwarmen van de gerechten is toepasbaar voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz als men in een instelling woont of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In enkele gevallen hebt u recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar om extra zorg te kunnen ontvangen. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Eten aan huis bezorgen FAQ – de meest gestelde vragen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis voor senioren?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €5,25 en €5,75. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), de grootte van de portie en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,70, een koelvers menu vindt u al vanaf €6,20 en tafeltje dekje is verkrijgbaar vanaf €7,20 (aan huis gebracht). Verschillende leveranciers hanteren een uniek proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Ferwert kopen. Actueel aanbod: 6 maaltijden voor €25.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U kan wekelijks kiezen het aantal, en welke gerechten worden geleverd. Bestellen kan meestal online, met een belletje of soms met een bestellijst. In de praktijk gaat de betaling via automatische incasso. Op die manier worden extra bestellingen automatisch geïncasseerd. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Kan een maaltijd worden bezorgd wanneer ik dat wil?
Dit wisselt per bezorgdienst en provincie. Verscheidene maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Op die manier kunnen zij snel en koel in Ferwert eten bezorgen. Nadat u een bestelling hebt geplaatst wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het opwarmen van het eten kan op 3 manieren. De gemakkelijkste manier is de magnetron. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en verwarm het gedurende 7 minuten op 600 watt. 2 porties opwarmen? Dan duurt dit enkele minuten langer. De oven gebruiken is ook een optie: stel de temperatuur van de oven in op 130 graden en warm het eten een half uur op. Afsluitend kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de doos staat altijd de juiste opwarminstructies. Hiermee krijgt u de beste smaak!