Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Toornwerd

Benieuwd naar de maaltijdservice in Toornwerd? Het eten van een gezonde maaltijd is van belang voor een sterk en vitaal lichaam. Juist voor ouderen. Het is niet altijd mogelijk om dit zelf klaar te maken. Dan kunt u kennismaken met de maaltijdservice: enorm verse en groenterijke maaltijden aan huis geleverd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Hier treft u een overzicht met handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Toornwerd. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel meteen een scherp geprijsd proefpakket met verse en lekkere menu’s als Kalkoenfiletstukjes met champignonroomsaus, rode bietjes en gekookte aardappelen en Kalkoenbiefstuk in dragonsaus, tuinbonen met ui en tijm en gebakken aardappelblokjes. Iedere week vers en gekoeld aan huis bezorgd. Verderop op deze pagina bekijkt u alle benodigde informatie over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, de leveranciers in deze regio, de wekelijkse kosten, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en nuttige informatie over maaltijdondersteuning + subsidies.

 • Altijd zeker van een gezonde maaltijd.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Geen onnodige toevoegingen of E-nummers.
 • Nooit een minimale afname verplichting.
 • Houd rekening met uw voedingsgewoonten.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen februari 2023
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9994
Website gemeentewww.loppersum.nl
Recept tip:Babi ketjap, mihoen goreng
Gemiddelde kosten€6,85

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Toornwerd

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het punt is, de wekelijkse boodschappen kopen en koken van maaltijden is niet altijd mogelijk. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: een eenvoudig lekker gerecht met alle voedingsstoffen die u nodig heeft aan huis geleverd. Maaltijden zoals (Nasi kip saté) en (Pastaschotel: kip met broccoli) kunnen klaar worden gemaakt in de magnetron of oven. Binnen no-time een verantwoorde maaltijd klaarzetten. Met ingrediënten vers van het land, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en standaard lekker veel groente. Eten volgens de Schijf van Vijf! In de meeste gevallen thuis geleverd door een betrouwbare cateraar of een persoonlijke bezorger. Er kan worden gekozen uit grote variaties aan menu’s. Hieronder volgt handige info over voedzame kant-en-klare maaltijden in Toornwerd voor ouderen.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met dagverse producten. Na het bereiden worden de maaltijden direct teruggekoeld. Het is pakweg een dag of 5 gekoeld te bewaren. Je kunt het ook invriezen. Dit is helaas wel slecht voor o.a. smaak, kleur en geur. Waarom kiezen voor koelvers: de verrassend goede smaak en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Het nadeel is dat u het binnen een week moet consumeren en dat het wat duurder is.

 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • Voordelen: optimale smaak en structuur, lekkere verse groenten en uitstekende voedingswaarden.
 • Elke week staan er zo’n 20 nieuwe smaken klaar voor maaltijden bestellen in Toornwerd.
 • Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen te bestellen vanaf €6,30.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Structuur, smaak en geur gaan zo niet verloren. Redenen om hiervoor te kiezen zijn de goede houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Een twee wekelijkse levering is niet aan de orde, en u kunt eenvoudig veel maaltijden bewaren. In de regel is vriesvers qua kosten interessanter dan warme tafeltje dekje & dagverse producten.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en aansluitend klaargemaakt voor verzending.
 • Belangrijkste voordelen zijn de fantastische houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • In het algemeen een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen te bestellen vanaf €4,05.

Tafeltje dekje Toornwerd: warme maaltijd aan huis

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? Gelukkig is tafeltje-dek-je in Toornwerd iets wat kan helpen. Het gaat hier om maaltijden die warm worden bezorgd bij bejaarden en senioren. De menu’s zijn geschikt voor directe consumptie. Landelijke serviceverleners zoals Mealhero bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten laten bezorgen wordt dikwijls verzorgd door een stichting of lokale keuken. Er wordt gewerkt met vrijwilligers die de bezorging regelen. Op de site van uw gemeente (www.loppersum.nl) ontdekt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Toornwerd.
 • Populair onder bejaarden of andere zwakke doelgroepen die de maaltijd niet meer kunnen opwarmen.
 • U kunt snel aan tafel.
 • Altijd verzorgd door lokale restaurants een zorginstelling, of stichting welzijn Loppersum.
 • De lekkerste men’s zoals Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix, vanaf plusminus €7,15, met gratis bezorging.

Gezonde maaltijden voor ouderen aan huis bezorgd

Gevarieerde en koelverse maaltijden vanaf €5,85

maaltijdservice-toornwerd

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Toornwerd vergelijken

Er werken velerlei dienstverleners die eten bezorgen. Welk van deze services is relevant voor mijn eetpatroon? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; wat voor soort gerechten u wilt bestellen en de maximale prijs. Bijgaand ontdekt u actuele landelijke bezorgdiensten die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Toornwerd voor senioren aan huis bezorgen. Per onderneming vind u gegevens als het type menu(diepvries, koelvers of tafeltje dekje), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en wat de kosten zijn. Bij diverse aanbieders is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
In het geval u op zoek bent naar een kwalitatieve maaltijdbedrijf van kant en klare gerechten dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. In de onderstaande opsomming treft u verschillende punten die toepasselijk zijn als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Toornwerd.

 • Soort menu’s: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: is er voldoende afwisseling in het eten?
 • Bestelmogelijkheden: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Afleveren: hoe en op welke dagen kan ik het eten laten bezorgen? Is er een vaste bezorger?
 • Opties voor betalen: op welke manier kan ik betalen? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en is contant of pinnen ook mogelijk?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van klachten en opmerkingen?
 • Ervaringen: vraag vrienden en familie naar hun ervaringen en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: uitsluitend met seizoensgerechten, gewoon heel lekker.
 2. Apetito: verschillende dieetmaaltijden, professionele bezorging.
 3. Mealhero: een van de nieuwste en innovatiefste leveranciers, ruime bestelmogelijkheden.
 4. Vers aan Tafel: op ambachtelijke wijze dagvers gekookt, zonder abonnement.
 5. Maaltijdservice.nl: gekookt naar de schijf van vijf, zonder abonnement.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
In het bovenstaande schema checkt u alle benodigde informatie over de grote landelijke speler. Het voordeel hiervan is de variatie in het assortiment, de betrouwbare bezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in uw eigen regio zijn er mogelijk verschillende restaurants, cateringbedrijven en zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij bejaarden en gehandicapten. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een selectie van deze mogelijke regionale adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Informeer eventueel bij deze bedrijven of dit mogelijk is voor u. Suggesties? Neem contact op met onze klantenservice.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR Dekkers WarffumNoorderstraat 209989 AAWarffum
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Redenen kunnen zijn een allergie, een ziekte of om aan te sterken na een operatie. De populaire leveranciers leggen zich steeds meer toe op allerlei diëten. Van koolhydraatarm tot veganistisch: het wordt allemaal thuisbezorgd. Hieronder bekijkt u een beschrijving van vaak gekozen dieetmaaltijden in Toornwerd.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gezonde en duurzame menu’s zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij / beperkt: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: gezonde en lekkere gerechten als kauwen niet goed lukt. Vloeibare voeding is helemaal glad, zonder stukjes.
 • Zoutarm: gerechten met extra weinig zout. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: helpt bij gewicht verliezen of verbeteren van bloedsuikerwaarden.
 • Eiwitrijk: smaakvolle menu’s met extra vlees/vis en noten/peulvruchten.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

De gezondste maaltijdservice voor senioren

Eenvoudig en snel warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Uitleg over subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft recht op een volwaardige maaltijd met genoeg mineralen, vitamines en andere bouwstoffen. Het is de basis voor een vitaal en energiek lichaam. Veel bejaarden en mensen met een beperking kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Toornwerd of maaltijdondersteuning is dan soms noodzakelijk. Hiervoor zijn verschillende opties in de gemeente.

Bijzondere bijstand en extra korting
Ouderen en gehandicapten met een laag inkomen krijgen soms korting op maaltijden of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Vaak werkt dit op basis van een kortingspas. Veelal wordt dit verzorgd door een lokale keuken. Soms heeft men ook recht op bijzondere bijstand: een tegemoetkoming in noodzakelijke kosten. Men gebruikt daarvoor uw inkomen, situatie en vermogen. Via portalen van de gemeente www.loppersum.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning via de Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning is noodzakelijk voor diverse groepen mensen. Bijvoorbeeld als men niet meer naar de winkel kan of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Toornwerd.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Dankzij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente Loppersum inwoners met lichamelijke problemen en senioren helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Senioren en mensen met een handicap in de provincie Groningen kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. De gemeente kan algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen aanbieden. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Bijv. huishoudelijke hulp of een maaltijdservice. Een maatwerkvoorziening is veel meer op de persoon gericht. Bijv. toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Hulpbehoevenden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp bij het eten en drinken zoals onder andere opwarmen van de maaltijd is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, met een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz enkel als men woonachtig is in een instelling of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. In sommige gevallen kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor zorg en ondersteuning. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van maaltijden aan huis voor ouderen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €5,15 – €5,75. De kosten komen tot stand door de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en het aantal leveringen. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,80, een koelvers menu bestelt u vanaf €5,55 en tafeltje dekje bestelt u vanaf €6,85 (thuisbezorgd). Een aanzienlijk aantal aanbieders hanteren een uniek proefpakket. Dankzij deze korting kunt u goedkope maaltijden in Toornwerd Huidige aanbieding: 4 maaltijden voor €15.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U kiest elke week het aantal, en welke maaltijden bij u thuis worden bezorgd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, per telefoon of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Doorgaans zal een automatische incasso worden gebruikt. Daardoor wordt een vervolgbestelling automatisch van uw rekening geschreven. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dit varieert per keuken en postcodegebied. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Toornwerd eten bezorgen. Na het proefpakket wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje Dekje betekent een dagelijkse warme levering. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het eten warm maken kunt u zelf doen op 3 manieren. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Zorg eerst voor een aantal gaatjes in de folie en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 8 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan moet u het eten iets langer in de magnetron zetten. De oven inzetten voor dit proces kan ook: warm de oven eerst op tot zo’n 120 – 140 graden en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Evenzeer is ook een pan geschikt om iets in op te warmen. Op het gerecht staan de opwarminstructies vermeld. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!