Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Usquert

Aan de slag met een maaltijdservice in Usquert? Het eten van een gezonde maaltijd is essentieel voor een energiek en vitaal lichaam. Dit is bovenal van toepassing voor senioren en AOW’ers. Wellicht is het niet meer mogelijk om een goede maaltijd klaar te maken. In die situatie bestaat er de kant-en-klare maaltijdservice: koelverse en groenterijke maaltijden aan huis geleverd die u gewoon zelf in de magnetron kunt opwarmen. Op onze maaltijdservice-vergelijker bekijkt u alle mogelijkheden voor warme maaltijden in Usquert. Vergelijk het aanbod, prijzen en profiteer van een spotgoedkoop proefpakket met gevarieerde menu’s zoals Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst en Rundergehaktbal, gemengde groenten, gekookte aardappelen. Iedere week vers en gekoeld aan huis bezorgd. Via de Maaltijdbutler leest u bruikbare informatie over het actuele aanbod, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, de wekelijkse kosten, uitleg over bestellen en betalen, en informatie over de actuele subsidies en regelgeving rondom maaltijdondersteuning.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd.
 • Geen ongezonde toevoegingen.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Op een vast moment in de week bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9988
Website gemeentewww.hethogeland.nl
Recept tip:Kipfilet in piri piri saus
Gemiddelde kosten€6,60

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Usquert

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Alleen, zelf boodschappen doen en koken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice biedt uitkomst: iedere dag een maaltijd op tafel bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bij u thuis geleverd. Menu’s zoals (Gehaktschijf in jus, andijvie a la crème en gekookte aardappelen) & (Kruudmoes met gortepap) zijn snel op te warmen in een oven (of magnetron). Binnen mum van tijd een ambachtelijke maaltijd klaarzetten. Bereid met verse producten, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en lekker veel groenten. Eten volgens de Schijf van Vijf! Vanzelfsprekend thuis geleverd door een erkende cateraar of bezorger, wanneer en hoe laat u dat wilt. Er kan worden gekozen uit diverse verschillende gerechten. Hierna vindt u handige info over goedkope kant-en-klare maaltijden in Usquert voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met producten vers van het land. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Deze maaltijden zijn pak ‘m beet vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Tevens kun je kiezen voor invriezen. Dit werkt meestal niet in het voordeel van de smaak en kwaliteit. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn de smaak (alsof het net gekookt is) en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Een minpunt is een zeer minimale houdbaarheidsdatum en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • Sterk in opkomst vanwege de smaakbeleving en geur, lekkere verse groenten en uitstekende voedingswaarden.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Usquert.
 • Kipfilet in champignonsaus, Ratatouille, Gebakken krieltjes al vanaf €5,90.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vanuit de keuken in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Smaak en voedingswaarden blijven op deze manier optimaal behouden. Positieve aspect is de goede houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Ieder week een bezorging aan huis hoeft doorgaans niet, en daarbij heeft u altijd genoeg eten op voorraad. Meestal is vriesvers betaalbaarder dan de dag- en koelverse varianten.

 • Diepvriesmaaltijden worden versneld terug gevroren en kort daarna thuisbezorgd.
 • Belangrijkste voordelen zijn de fantastische houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • Doorgaans een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Kip op Brabantse wijze, Parijse worteltjes, Aardappelpuree al voor €4,75.

Tafeltje dekje Usquert: warme maaltijd bezorgen

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Usquert iets wat kan helpen. Het gaat hier om maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden of zieken. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. De bekende dienstverleners zoals Uitgekookt kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten aan huis bezorgd wordt doorgaans aangeboden door een lokale keuken. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.hethogeland.nl) ziet u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Usquert.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of zieken die niet kunnen of willen koken.
 • Geen gedoe meer in de keuken.
 • Betrouwbaar gefaciliteerd plaatselijke keukens een zorginstelling, of stichting welzijn Het Hogeland.
 • Ruime keuze met o.a. Bami goreng speciaal, kip in satésaus of Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes, vanaf c.a. €6,95 met levering.

Voedzame maaltijden voor senioren bezorgd aan huis

Snelle en koelverse maaltijden vanaf €5,95

maaltijdservice-usquert

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Usquert vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende organisaties die eten aan huis bezorgen. Welke leverancier is het beste voor mijn omstandigheden? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; wat u precies zoekt (koelvers/vriesvers/warm) en welke tarieven bij u passen. Verderop achterhaalt u een tabel met landelijke dienstverleners die de beste verse maaltijden aan huis in Usquert voor senioren bezorgen aan huis. Per aanbieder bekijkt u het aanbod (warm, koelvers- of vriesvers), het aantal verschillende gerechten en de vanafprijs. Bij de uitgelichte bedrijven kan er gebruik worden gemaakt van een proefpakket.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Op het moment dat u wilt kennismaken met een passende maaltijdbedrijf van magnetronmaaltijden dient u rekening te houden met een aantal aspecten. In de onderstaande opsomming checkt u verschillende zaken die onmisbaar zijn voor het vinden van de beste maaltijdservice aan huis in Usquert.

 • Categorie gerechten: Zoek ik dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Variatie: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelopties: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Bezorging aan huis: op welke tijdstippen komt de bezorger langs? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betaling: hoe is het betaalproces vormgegeven? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe wordt ik behandeld bij problemen?
 • Klantwaardering: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.trustpilot.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd vers geoogst, goede klantenservice.
 2. Apetito: professionele chefs, flexibel contract.
 3. Mealhero: een van de nieuwste en innovatiefste leveranciers, geen contracten.
 4. Vers aan Tafel: ingrediënten van lokale telers, supersnel op tafel.
 5. Maaltijdservice.nl: betaalbaar + snelle levering, uitstekende reviews.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële regionale maaltijdbezorging
In het overzicht hierboven treft u belangrijke informatie over de bekende landelijke dienstverleners. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het grote aanbod, de betrouwbare bezorging en gemak van bestellen. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk verscheidene maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het bereiden en/of thuisbezorgen van eten bij senioren en zorgorganisaties. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. De adresgegevens van mogelijke regionale adressen hebben we voor u opgesomd. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Gezonde voeding wordt met de tijd steeds belangrijker. Een reden kan zijn een allergie, een ziekte of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De bekende partijen bieden speciale menu’s voor allerlei diëten. Van zoutvrij tot en met kaliumbeperkt: het wordt allemaal thuisbezorgd. Hieronder bekijkt u een handig lijstje met populaire dieetmaaltijden in Usquert.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: geen vlees vis maar focus op groenten.
 • Glutenvrij: perfect bij een glutenintolerantie/gevoeligheid.
 • Lactosevrij: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. In het geval van slikproblemen zijn er ook vloeibare gerechten.
 • Zoutarm: dit betekent dat er minder zout aan de maaltijd is toegevoegd. We kennen het ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: snelle manier om op natuurlijke manier vet te verbranden.
 • Eiwitrijk: verantwoorde gerechten met focus op vlees, vis, noten.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden met een eerlijke herkomst.

Vind de gezondste maaltijdservice voor ouderen

Lekkere warme maaltijden bestellen en aan huis bezorgd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een volwaardige maaltijd met genoeg groenten, voedinsvezels en gezonde vetten. Het is de basis voor een fit en vitaal gevoel. Sommige bejaarden en gehandicapten kunnen niet meer dagelijks een gezonde maaltijd op tafel zetten. Subsidie maaltijdvoorziening Usquert of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Senioren en gehandicapten met een laag inkomen krijgen in sommige gevallen een speciale korting of kunnen een speciale subsidie aanvragen. In sommige gemeenten is er een kortingspas. Doorgaans moet u de maaltijden dan bestellen bij een vaste aanbieder. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een speciale uitkering waarmee u hoge/bijzondere kosten kunt betalen. Voor deze regeling kijkt men naar uw financiële situatie. Via de gemeente www.hethogeland.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Usquert.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente Het Hogeland inwoners met lichamelijke problemen en mensen op leeftijd helpen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Bewoners van de provincie Groningen dienen zich te melden bij het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Bijv. ontmoetingsochtenden of tafeltje-dekje organisatie. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie. Bijv. toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Senioren met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Een helpende hand bij eten en drinken als zorg dragen voor maaltijdbereiding kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, of u nu gebruik maakt van een modulair pakket thuis (mpt), volledig pakket thuis (vpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz als men in een instelling woont of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Vraag de thuiszorgleverancier naar meer informatie. Mogelijk kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering om extra zorg te kunnen ontvangen. Dit gaat via de thuiszorg (wijkverpleging).

Eten aan huis bezorgen: de veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van maaltijden aan huis voor senioren?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €5,05 tot €6,25. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de maaltijd (vriesvers of koelvers), soort maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €5,10, een koelvers menu vindt u al vanaf €5,95 en tafeltje dekje bestelt u vanaf €6,90 met bezorging. Het gros van de keukens stunten met een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Usquert laten leveren. Extra voordelig: 4 gerechten voor €15.

Moet ik verplicht een abonnement nemen?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U bepaalt zelf het aantal en ook welke gerechten worden bezorgd. U kunt een bestelling plaatsen in de webshop, met een belletje of met een papieren bestellijst. Normaliter gaat de betaling via automatische incasso. Aan de hand daarvan worden andere bestellingen automatisch van uw rekening geschreven. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dit hangt af van de bedrijf en provincie. Verscheidene maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Usquert eten bezorgen. Na uw eerste bestelling wordt er contact gezocht om een vaste bezorgdag in te plannen. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Het klaarmaken van de menu’s kan op verschillende manier. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en zet het midden van de magnetron: 8 minuten op 600 watt. Gaat u meerdere porties verwarmen? Dan hebben de maaltijden wat langer tijd nodig. Het gebruik van een oven raden we ook aan: stel de temperatuur van de oven in op 130 graden en zet de maaltijd er vervolgens een half uur in. Evenzeer is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op het etiket staat altijd de juiste opwarminstructies. Volg altijd deze adviezen op!