Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Zandeweer

Gebruik maken van een maaltijdservice in Zandeweer? Elke dag een gezonde maaltijd met belangrijke voedingsstoffen is essentieel voor een sterk en vitaal lichaam. Dit is extra belangrijk voor ouderen. Het is niet altijd mogelijk om zelf boodschappen te doen en te koken. Daarvoor kunt u kennismaken met de maaltijdservice voor senioren: de meest verse en gevarieerde maaltijden bezorgd die u gewoon zelf in de magnetron kunt opwarmen. Via deze pagina vergelijkt u handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Zandeweer. Vergelijk het aanbod, prijzen en probeer een voordelig proefpakket met voedzame menu’s als Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes en Kalfsgehaktbal, gestoofde spitskool, gekookte aardappelen. Snel, koel en vers bij u thuis aan huis geleverd. Via de Maaltijdbutler leest u meer informatie over de soorten gerechten waar u uit kunt kiezen, tafeltje dekje, aanbieders, actuele prijzen, hoe u kunt bestellen, en details over subsidies en andere vormen van maaltijdondersteuning.

 • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • Bestellen via telefoon, online of menulijst.
 • Houd rekening met uw voedingsgewoonten.
 • Meestal gratis gekoeld geleverd aan huis.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen februari 2024
ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9997
Website gemeentewww.hethogeland.nl
Recept tip:Spaghettischotel bolognese
Gemiddelde kosten€6,80

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Zandeweer

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Desalniettemin, zelf naar de winkel gaan en een warme maaltijd koken kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: volwaardige maaltijden met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen bezorgd bij u thuis. Menu’s zoals (Champignonsoep) en (Rundvleeskroket, appelcompote, gebakken aardappelen) worden klaargemaakt met een simpele magnetron of oven. Snel en simpel een smaakvolle maaltijd bereiden. Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd, geen ongezonde toevoegingen en doorgaans met minimaal 200 gram groente. Eten volgens de Schijf van Vijf! Gewoonlijk geleverd door een geschikte cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er zijn grote variaties aan menu’s. Op deze pagina leest u bruikbare informatie over goedkope kant-en-klare maaltijden in Zandeweer voor senioren en bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met dagverse producten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. De gerechten zijn pak ‘m beet 5 dagen in de koelkast te bewaren. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Houd er rekening mee dat dit invloed heeft op smaakbeleving en geur. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de verse producten en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Het nadeel is dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • Bereid met de lekkerste streekproducten.
 • Sterk in opkomst vanwege een natuurlijke smaak en textuur, altijd verse groenten en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Elke week staan er zo’n 20 nieuwe smaken klaar voor maaltijden bestellen in Zandeweer.
 • Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree verkrijgbaar vanaf €5,30.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vanuit de keuken in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven zo intact. Positieve aspect is de uitgebreide houdbaarheid en de vele aanbieders om uit te kiezen. Een twee wekelijkse levering is niet nodig, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. In de regel is vriesvers voordeliger dan verse (tafeltje dekje) warme leveringen.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en direct klaargemaakt voor verzending.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de goede houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • In het algemeen kunt u kiezen uit zo’n 60 vaste menu’s.
 • Braadworst in jus vanaf €5,20.

Tafeltje dekje Zandeweer: warme maaltijd aan huis bezorgd

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? Dan is tafeltje-dek-je in Zandeweer een prachtig hulpmiddel. Deze soort maaltijd zal altijd warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en senioren. Deze doelgroep kan direct eten. De bekende leveranciers zoals Mealhero hebben daarvoor minder mogelijkheden. Warm eten voor thuis bezorgen wordt standaard afgehandeld door lokale zorginstellingen en hulporganisaties. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de gemeentelijke website (www.hethogeland.nl) achterhaalt u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Zandeweer.
 • Ideaal voor bejaarden en hulpbehoevenden die de maaltijd niet meer kunnen opwarmen.
 • De magnetron hoeft niet meer aan.
 • Betrouwbaar aan huis gebracht door plaatselijke restaurants een zorginstelling, of stichting welzijn Het Hogeland.
 • Ruime keuze met o.a. Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat en Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, halve peren, krieltjes, vanaf plusminus €7,00 met bezorging.

Lekkere maaltijden voor ouderen aan huis geleverd

Heerlijke en groenterijke maaltijden vanaf €5,10

maaltijdservice-zandeweer

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Zandeweer vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere services die eten (warm) aan huis leveren. Welke leverancier rijmt met mijn situatie en wensen? Daarvoor moet men kijken naar het soort eten dat u wenst en wat uw wekelijkse budget is. In de vergelijker ontdekt u een schema met landelijke bezorgdiensten die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Zandeweer voor senioren aan huis bezorgen. Per onderneming vind u gegevens als de menu’s (tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), het aantal verschillende gerechten en de doorsnee prijs. Bij verschillende bedrijven kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
In de situatie dat u behoefte hebt aan een kwalitatieve leverancier van magnetrongerechten zijn er zaken waar u goed op moet letten. In de lijst hieronder schetsen wij verschillende criteria die toepasselijk zijn bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Zandeweer.

 • Type gerechten: Zoek ik koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Bestellen: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Kan dit telefonisch, maar ook online?
 • Thuisbezorgen: hoe vaak per week kan ik het eten laten bezorgen? Is dit een betrouwbare service?
 • Opties voor betalen: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso of kan ik ook pinnen aan de deur?
 • Klantenservice: welke mogelijkheden zijn er in het geval van problemen?
 • Klantwaardering: vraag vrienden en familie naar hun ervaringen en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.custorate.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd vers geoogst, flexibel abonnement.
 2. Apetito: met unieke Chefmobiel, uitgebreide keuze.
 3. Mealhero: enthousiaste medewerkers, groot assortiment.
 4. Vers aan Tafel: al meer dan 15 jaar ervaring, supersnel op tafel.
 5. Maaltijdservice.nl: maaltijden, soepen, toetjes, uitstekende klantbeoordeling.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In de lijst hierboven treft u bruikbare informatie over de meest bekende landelijke bezorgdiensten. Het prettige hierbij is het grote aanbod, veel bezorgmogelijkheden en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk uitstekende bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met het klaarmaken en/of het bezorgen van maaltijden aan huis bij bejaarden en hulpbehoevenden. Wellicht doen zij ook aan tafeltje dekje. Een aantal mogelijke lokale adressen treft u in de tabel hieronder. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR Dekkers WarffumNoorderstraat 209989 AAWarffum
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of beperking of om weer spieren op te bouwen. De landelijke leveranciers bieden een steeds beter assortiment gericht op velerlei diëten. Van glutenvrij tot kaliumbeperkt: bijna alles is verkrijgbaar. Onderstaand tonen wij een handig lijstje met veel bestelde dieetmaaltijden in Zandeweer.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met gezonde groenten, noten, zaden, peulvruchten.
 • Glutenvrij: focus op gezonde en onbewerkte voeding die van nature glutenvrij is.
 • Lactosevrij: bij allergie voor melkeiwit of voedselovergevoeligheid voor lactose.
 • Gemalen: het eten hoeft niet meer gekauwd te worden. Indien het slikken niet lukt kan men kiezen voor gemalen voeding.
 • Zoutarm: gerechten met extra weinig zout. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: eetpatroon waarbij het aantal koolhydraten beperkt wordt.
 • Eiwitrijk: smaakvolle menu’s met extra vlees/vis en noten/peulvruchten.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden die zo natuurlijk mogelijk tot stand zijn gekomen.

Start vandaag nog met de makkelijke maaltijdservice

Eenvoudig en snel warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Subsidies en mogelijkheden voor maaltijdondersteuning

Ieder mens heeft behoefte aan een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen. Het draagt bij aan een fit en sterk leven. Veel senioren en andere kwetsbare mensen zijn mentaal of fysiek niet in staat om een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Zandeweer of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Hieronder leest u wat er allemaal mogelijk is.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Ouderen en gehandicapten die rond moeten komen met weinig geld kunnen onder bepaalde omstandigheden een korting krijgen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Soms moet u hiervoor een kortingspas aanvragen. Normaliter werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een speciale uitkering waarmee u hoge/bijzondere kosten kunt betalen. Voor deze regeling kijkt men naar uw eigen draagkracht. Bij de gemeente www.hethogeland.nl kan men verdere details verkrijgen.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Neem nou de situaties waarin men geen boodschappen meer kan doen of als iemand uit zichzelf niet gaat eten of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gerealiseerd vanuit de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Zandeweer.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Vanwege de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Het Hogeland bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en oudere mensen helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Senioren en mensen met een handicap in de provincie Groningen dienen zich te wenden tot het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen worden in de hele gemeente beschikbaar gesteld. Denk aan hulp in de huishouding & (warme) maaltijden aan huis. Een maatwerkvoorziening is een individuele voorziening. Diensten als ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken als onder andere bereiden van de gerechten kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, bij een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz wanneer men in een instelling woont of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. In sommige gevallen kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor extra zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Wat zijn de kosten van maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €5,30 tot €6,75. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de versheid van de maaltijd, het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd wordt aangeboden vanaf €4,60, een koelvers menu is er vanaf €6,10 en tafeltje dekje kunt al bestellen vanaf €6,75 (dat is incl. bezorging). Diverse bedrijven bieden een proefpakket aan. Handig, want zo kan men goedkope maaltijden in Zandeweer laten leveren. Huidige aanbieding: 5 gerechten voor €25.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U kan wekelijks kiezen welke- en hoeveel gerechten worden bezorgd. Bestellen kan meestal online, door te bellen of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Doorgaans kunt u veilig betalen via automatische incasso. Op deze manier wordt een vervolgbestelling automatisch geïncasseerd. Met uw account kunt u altijd onbezorgd bestellen.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dat is afhankelijk van leverancier en omgeving. Diverse maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Daardoor kunnen ze zonder moeite in Zandeweer eten bezorgen. Na de kennismaking kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Een gerecht opwarmen gaat snel en eenvoudig. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Maak enkele gaatjes in het folie en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 8 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Dan kost het iets meer tijd. Een alternatief is de oven: warm de oven eerst op tot zo’n 120 – 140 graden en warm het eten een half uur op. Tevens is ook opwarmen in een pan mogelijk. In de beschrijving vindt u de specifieke opwarminstructies. Deze staan er niet voor niets op!