Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Eppenhuizen

Op zoek naar een maaltijdservice in Eppenhuizen? Een gevarieerde en gezonde maaltijd is van groot belang voor een een energiek en gezond leven. In het bijzonder voor senioren en AOW’ers. Mogelijk lukt het u niet om zelf elke dag in de keuken te staan. Dan bestaat er de maaltijdservice aan huis: kraakverse en verantwoorde maaltijden aan huis geleverd die gemakkelijk op te warmen zijn in oven of magnetron. Op de Maaltijdbutler achterhaalt u de verschillende opties voor warme maaltijden in Eppenhuizen. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en profiteer van een spotgoedkoop proefpakket met smaakvolle menu’s als Kippensoep met vermicelli en Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Verderop op deze pagina komen wij met aanvullende info over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, de bedrijven die actief zijn in de regio, de kosten van de menu’s, veelgestelde vragen rondom bestellen en bezorging, en praktische info over subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • Gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk.
 • Met ingrediënten vers van het land.
 • Lekker en gezond, zonder E-nummers.
 • Volledig vrijblijvend, zonder abonnement.
 • Houd rekening met uw voedingsgewoonten.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen februari 2024
ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9996
Website gemeentewww.hethogeland.nl
Recept tip:Tagliatelleschotel met kip
Gemiddelde kosten€6,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Eppenhuizen

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Maar, de dagelijkse boodschappen doen en koken kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: structureel een voedzame maaltijd met voldoende groenten en vitamines geleverd tot aan de deur. Gerechten zoals (Gehaktschijf met appelcompote) + (Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree) worden klaargemaakt met een simpele magnetron of oven. Snel en simpel een voedzame maaltijd klaarzetten. Ambachtelijke producten en verse groenten, alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen en standaard lekker veel groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Bijna altijd bezorgd door een vaste cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. Er kan worden gekozen uit diverse verschillende gerechten. Onderstaand komt bruikbare informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Eppenhuizen voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden komen tot stand met verse ingrediënten van het seizoen. Hierna wordt het teruggekoeld en direct vacuüm verpakt. De gerechten zijn rond de een dag of 5 gekoeld te bewaren. Eventueel kunt u het invriezen. Het gevolg is meestal een wat mindere versheid, smaak en reuk. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in veel verse groenten en voedingswaarden en dat het aanbod wekelijks varieert. Onthoud daarbij wel dat u het binnen een week moet consumeren en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Voordelen: optimale smaak en textuur, lekkere verse groenten en zonder e-nummers en ongezonde toevoegingen.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Eppenhuizen.
 • Gebonden champignonsoep voor €5,35.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Smaak, vitamines en voedingsstoffen gaan zo niet verloren. Waarom deze maaltijden? Door de lange houdbaarheid en de vele aanbieders om uit te kiezen. Een bezorger die iedere week langskomt is dan meestal ook niet nodig, en ook hoeft u niet bang te zijn zonder eten te zitten. Bij de meeste aanbieders is vriesvers voordeliger t.o.v. warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden geshockfreezed en direct aan huis geleverd.
 • Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de gunstige tarieven.
 • Normaal een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Champignonsoep met rundvlees voor €4,05.

Tafeltje dekje Eppenhuizen: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. Gelukkig is tafeltje-dek-je in Eppenhuizen een prachtig hulpmiddel. Dit type eten zal voornamelijk warm worden bezorgd bij bejaarden of andere zwakke doelgroepen. Men kan zo aan tafel. Landelijke serviceverleners zoals Mealhero hebben dit vaak niet in het assortiment. Warm eten thuisbezorgen wordt vaak verzorgd door lokale zorginstellingen en hulporganisaties. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Via de gemeente (www.hethogeland.nl) doorzoekt u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Eppenhuizen.
 • Perfect voor o.a. ouderendie niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Opwarmen is niet meer nodig.
 • Standaard geregeld door plaatselijke keukens een thuiszorgorganisatie, of stichting welzijn Het Hogeland.
 • Ruime keuze met o.a. Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree en Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aardappelen, vanaf plusminus €7,30 incl. bezorging.

Heerlijke maaltijden voor senioren bij u thuisbezorgd

Heerlijke en koelverse menu’s vanaf €5,50

maaltijdservice-eppenhuizen

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Eppenhuizen vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welke bezorgdienst is het beste voor mijn wensen? Dit is afhankelijk van het soort maaltijd dat u wenst en wat u wilt/kunt betalen. Hierbij vindt u de huidige landelijke organisaties die de beste verse maaltijden aan huis in Eppenhuizen voor senioren leveren. Per bezorgrestaurant vind u gegevens als het assortiment (warm, koelvers- of vriesvers), de variatie in de maaltijden en de geschatte kosten. Bij verschillende leveranciers kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Op het moment dat u een keuze wilt maken voor een ambachtelijke maaltijdbedrijf van kant-en-klaar maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In de volgende lijst schetsen wij een aantal punten die meegenomen moeten worden bij het zoeken naar de beste maaltijdservice aan huis in Eppenhuizen.

 • Type maaltijden: Zoek ik koelverse- vriesverse of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: kan ik elke week wat anders eten?
 • Opties voor bestellen: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Afleveren: op welke momenten kan ik het eten laten bezorgen? Kan ik ze met een gerust hart binnen laten?
 • Betaalwijze: hoe is het betaalproces vormgegeven? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso en is contant of pinnen ook mogelijk?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij een vraag?
 • Recensies: vraag vrienden en familie naar hun ervaringen en lees ook online reviews op bijvoorbeeld www.webwinkelkeur.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, eenvoudig op te warmen.
 2. Apetito: uitgebreide webshop, interessant proefpakket.
 3. Mealhero: met handige en unieke verpakking, aantrekkelijk proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: uitsluitend gebruik van pure ingrediënten, eenvoudig op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: samenwerking met PostNL, proef-aanbiedingen.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorgingbuurt
In het overzicht hierboven treft u o.a. meer informatie over de meest populaire landelijke services. Het grote voordeel van dergelijke organisaties is een wekelijks wisselend aanbod, ruime bezorgopties en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in de regio zijn er mogelijk verscheidene leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die actief zijn op de markt voor het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij ouderen en mensen met een beperking. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Verschillende van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Vraag gerust eens of deze organisaties wat voor u kunnen doen. Suggesties? Neem contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR Dekkers WarffumNoorderstraat 209989 AAWarffum
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden thuis laten bezorgen

Goed letten op voeding is belangrijk voor senioren. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een aandoening of om het streefgewicht te bereiken. De verschillende aanbieders bieden een steeds beter assortiment gericht op allerlei diëten. Van lactosebeperkt tot eiwitrijk: voor ieder wat wils. Onderstaand checkt u een overzicht met een aantal dieetmaaltijden in Eppenhuizen.

Uitleg van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: een snelle maaltijd zonder vlees en vis op tafel.
 • Glutenvrij: verbetert het immuunsysteem en zorgt voor meer energie.
 • Lactosevrij- en beperkt: menu’s zonder melkproducten van koeien, schapen of geiten.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. In het geval van slikproblemen zijn er ook vloeibare gerechten.
 • Zoutarm: minder zout aan het eten toegevoegd. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: erop gericht het aantal koolhydraten te minimaliseren.
 • Eiwitrijk: haal uw energie voornamelijk uit eiwitten / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: maaltijden met producten die op een eerlijke manier geproduceerd zijn.

Ontdek het gemak van de gezonde maaltijdservice

Goedkope warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Subsidies en ondersteuning bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft behoefte aan een smakelijke maaltijd met genoeg vitaminen en mineralen. Het is in feite het startpunt van vitaal en sterk lichaam. Een aanzienlijk aantal ouderen en mensen met een chronische ziekte lukt het niet meer om zelf een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Eppenhuizen of maaltijdondersteuning is dan soms mogelijk. Bijgaand lichten we de verschillende opties toe.

Bijzondere bijstand of speciale korting
Ouderen en gehandicapten met financiële problemen kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of kunnen aankloppen voor een subsidie. We zien steeds meer dat dit met een kortingspas wordt geregeld. Normaliter kunt u bestellen bij een vaste aanbieder in de regio. Mogelijk kunt u aanspraak doen op bijzondere bijstand: een extra uitkering om bijzondere kosten te kunnen betalen. Men gebruikt daarvoor uw netto-inkomen en draagkracht. Bij de gemeente www.hethogeland.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Stel dat ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of bij dementie en andere lichamelijke problemen. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Eppenhuizen.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Binnen de grenzen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente Het Hogeland mensen met een ziekte/beperking en ouderen helpen om verantwoord en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen in de provincie Groningen kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Deze wet maakt onderscheid tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Denk aan boodschappendiensten & maaltijdvoorziening. Een maatwerkvoorziening is hulp voor u persoonlijk. Onder andere hulp en ondersteuning tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie mogen zich wenden tot de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals o.a. bereiden van de gerechten kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, in het geval van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz indien de hulpbehoevende in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorgleverancier kan hier alles over vertellen. Onder bepaalde omstandigheden is er een regeling via de zorgverzekeraar voor aanvullende zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Eten aan huis bezorgen FAQ – de meest gestelde vragen

Welke prijzen hanteren ze voor maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €4,60 – €6,60. Hieraan ten grondslag liggen zaken als de versheid van de maaltijd, soort maaltijd (vlees, vis of vegetarisch) en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €4,95, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,65 en tafeltje dekje is leverbaar vanaf €6,55 met bezorging. Flink wat bedrijven hebben een aantrekkelijk proefpakket. Op die manier kunt u goedkope maaltijden in Eppenhuizen bestellen. Aantrekkelijk: 5 maaltijden voor €20.

Werkt het met een abonnement?
Nee, u sluit een flexibel lidmaatschap af zonder verplichtingen. U kiest elke week welke- en hoeveel gerechten bij u thuis worden bezorgd. Bestellen kan meestal online, via de klantenservice of soms met een bestellijst. Doorgaans wordt er gewerkt met automatische incasso. Op die manier worden extra bestellingen op een automatische manier betaald. Met uw account kunt u altijd onbezorgd bestellen.

Hoe en wanneer wordt een maaltijd bezorgd?
Dit wisselt per keuken en postcodegebied. Meerdere maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Op basis daarvan kunnen ze met maximale versheid in Eppenhuizen eten bezorgen. Na uw eerste bestelling wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Wanneer u kiest voor tafeltje dekje bezorgt men elke dag. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het verwarmen van het eten kan met meerdere keukenapparaten. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik gaatjes in het folie van de verpakking en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten op 600 watt. Warmt u meerdere maaltijden op? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Sommige mensen prefereren de oven: stel de oven in op 120 – 150 graden en warm het eten een half uur op. Tevens is ook een pan geschikt om iets in op te warmen. Op de doos wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Volg altijd deze adviezen op!