Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Sauwerd

Onderzoekt u de mogelijkheden van de maaltijdservice in Sauwerd? Een gezonde maaltijd met voldoende groenten vormt de basis voor een sterk, fit en vitaal lichaam. Met name voor senioren en AOW’ers. Het is niet altijd mogelijk om het eigen eten te bereiden. Gelukkig kunt u zich aanmelden bij de kant-en-klare maaltijdservice: super verse en smakelijke maaltijden thuisbezorgd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Op onze vergelijker achterhaalt u de beste services voor warme maaltijden in Sauwerd. Vergelijk de voorwaarden van de aanbieders en probeer een spotgoedkoop proefpakket met voedzame menu’s als Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree en Flensjes met fruit. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Verderop op deze pagina komen wij met bruikbare informatie over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, welke leveranciers er allemaal zijn, de gemiddelde kosten, hoe u kunt bestellen, en informatie rondom hulp en ondersteuning bij eten en drinken (subsidies).

 • Dagelijks een lekkere en verantwoorde maaltijd.
 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • Slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Nooit een minimale afname verplichting.
 • Houd rekening met uw dieetwensen.
 • Op een vast moment in de week bezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen oktober 2022
ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9771
Website gemeentewww.hethogeland.nl
Recept tip:Klapstuk met hutspot
Gemiddelde kosten€6,00

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Sauwerd

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Maar, zelf naar de supermarkt gaan en/of een maaltijd klaarmaken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: structureel een voedzame maaltijd bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bij u aan huis bezorgd. Gerechten zoals (Push Up Meatballs) & (Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree) kunt u snel opwarmen in uw oven of combi-magnetron. Gemakkelijk en snel een verantwoorde maaltijd op tafel. Met liefde bereid met 100% verse producten, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en standaard lekker veel groente. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. Doorgaans bezorgd door een gespecialiseerde cateraar of een lokale bezorgpartner. Er kan worden gekozen uit diverse verschillende gerechten. Bijgaand leest u nuttige info over verse kant-en-klare maaltijden in Sauwerd voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden klaargemaakt met 100% verse producten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Deze maaltijden zijn rond de een week houdbaar in de koelkast. Eventueel kunt u het invriezen. Echter, dit is niet gunstig voor smaak, kleur en geur. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: 100% vers, volgens het seizoen en een wekelijks wisselend aanbod. Een minpunt is de beperking in de houdbaarheid en dat het in de regel iets duurder is.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • Voordelen: een natuurlijke smaak en textuur, gebruik van verse producten en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Elke week weer nieuwe menu’s om uit te kiezen bij maaltijden bestellen in Sauwerd.
 • Scholrol + zalm, spinazie à la crème, gebakken aardappelen verkrijgbaar vanaf €5,65.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens middels de shockfreezer ingevroren naar -40 graden celsius. Voedingsstoffen, smaak en geur blijven zo intact. Redenen om hiervoor te kiezen zijn de langdurige houdbaarheid en de vele aanbieders om uit te kiezen. Ieder week een bezorging aan huis is niet aan de orde, en u kunt de maaltijden gemakkelijk wat langer bewaren. Bij de meeste aanbieders is vriesvers voordeliger t.o.v. dagvers en koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en direct thuisbezorgd.
 • Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de lange houdbaarheidsdatum en de lage kosten.
 • Doorgaans werken aanbieders met een vast menu.
 • Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat voor €4,15.

Tafeltje dekje Sauwerd: warme maaltijd thuisbezorgd

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Sauwerd een oplossing. We hebben het dan over maaltijden die warm thuis worden bezorgd voor bejaarden en ouderen. Opwarmen is niet nodig, men kan meteen eten. De grotere dienstverleners zoals Uitgekookt kunnen dit doorgaans niet faciliteren. Warm eten voor thuis bezorgen wordt doorgaans op touw gezet door gespecialiseerde restaurants & keukens. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Bij de gemeente (www.hethogeland.nl) bekijkt u wat er in uw gemeente wordt aangeboden.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sauwerd.
 • Bedoeld voor bejaarden of gehandicapten die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Alles eenvoudig opdienen.
 • Betrouwbaar geregeld door gespecialiseerde restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Het Hogeland.
 • Verse en lekkere maaltijden zoals Verse fruitsalade + Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, vanaf gemiddeld €7,45 inclusief levering.

Lekkere maaltijden voor ouderen bij u thuisbezorgd

Seizoensgebonden en groenterijke menu’s vanaf €5,00

maaltijdservice-sauwerd

Alle maaltijdservice bedrijven in Sauwerd vergelijken

Er opereren meerdere bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welk van deze leveranciers sluit aan bij mijn eetpatroon? Dit hangt af van het type maaltijden dat u zoekt en wat het mag kosten. In de vergelijker vindt u een lijst met landelijke leveranciers die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Sauwerd voor senioren leveren. Per maaltijdservice vindt u het soort maaltijden (koelvers/vriesvers/warm), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en de doorsnee prijs. Bij verschillende leveranciers kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Zaken waar u op moet letten
In het geval u aan de slag wilt met een ambachtelijke aanbieder van kant-en-klaar gerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. Bijgaand vergelijkt u verschillende punten die toepasselijk zijn als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Sauwerd.

 • Type maaltijden: Kies ik voor koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelwijze: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Levering: op welke dagen wordt er bij mij thuisbezorgd? Wordt ik voor bezorging gebeld?
 • Opties voor betalen: hoe is het betaalproces vormgegeven? Werken ze met automatische incasso of kan ik elke bestelling los voldoen?
 • Klantenservice: hoe goed is de organisatie bereikbaar vragen en klachten?
 • Reviews: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. The Feedback Company.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: met producten van lokale telers, behulpzame klantenservice.
 2. Apetito: geschikt voor diëten, uitstekende klantbeoordeling.
 3. Mealhero: ruime keuze in menu’s, ruime keuze.
 4. Vers aan Tafel: dagverse maaltijden ingevroren, vaste bezorgers.
 5. Maaltijdservice.nl: maakt gebruik van napasteurisatie, goed bereikbare klantenservice.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In het bovenstaande schema vergelijkt u bruikbare informatie over de meest gekozen landelijke aanbieders. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is een uitgebreid assortiment, de verschillende bezorgdagen en een professionele webshop. Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk allerlei leveranciers, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij senioren en gehandicapten. Wellicht kunnen deze aanbieders ook warm leveren. Een selectie van deze mogelijke regionale adressen treft u hieronder. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GrootP.J. Jongstraat 1101614 LH Lutjebroek
SPAR ZonnelaanZonnelaan 809742 BNGroningen
Serviceflat NoordwijkHoofdweg 2969765 CPPaterswolde
Zorggroep Drenthe – SymphonieHooiweg 189761 GREelde

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een (chronische) ziekte of om aan te sterken na een operatie. De landelijke aanbieders houden steeds beter rekening met allerlei diëten. Van glutenvrij tot aan veganistisch: er is veel mogelijk. Onderstaand bieden wij een opsomming van populaire dieetmaaltijden in Sauwerd.

Best verkochte dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: voedzame maaltijden met lekkere vleesvervangers.
 • Glutenvrij: voor een grotere opname van vitaminen en mineralen.
 • Lactosevrij / beperkt: de smakelijkste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: een uitkomst als het kauwen niet meer goed lukt. Optioneel kan met kiezen voor vloeibare maaltijden (bij slikproblemen).
 • Zoutarm: gerechten met extra weinig zout. Dit kennen we ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: smaakvolle menu’s met extra vlees/vis en noten/peulvruchten.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen gerechten.

De gezondste maaltijdservice voor senioren

Online warme maaltijden bestellen en snel thuisbezorgd

Subsidies en ondersteuning bij eten en drinken

Onderschat niet het belang van een volwaardige maaltijd met belangrijke voedingsstoffen (zoals mineralen en sporenelementen). Het is in feite het startpunt van een fit en vitaal gevoel. Een aanzienlijk aantal ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen niet zelf een maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Sauwerd of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Bijzondere bijstand of korting op maaltijden
Senioren en gehandicapten met een minimaal inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of hebben recht op een speciale subsidie. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. In de regel werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke bijzondere kosten. Men gebruikt daarvoor uw persoonlijke situatie. Op de website van de gemeente www.hethogeland.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning is voor veel mensen een onmisbare service. Neem nou de situaties waarin men niet meer naar de winkel kan of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gefaciliteerd door de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) en Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Sauwerd.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning wil de gemeente Het Hogeland bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en mensen op leeftijd ondersteunen om verantwoord en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Groningen dienen zich te melden bij het WMO-loket indien er behoefte is aan extra zorg. Er wordt onderscheid gemaakt tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen kunnen vrij worden gebruikt door iedereen. Bijv. een vervoerspas & maaltijdvoorzieningen. Een maatwerkvoorziening is veel meer op de persoon gericht. Bijv. iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken als bijvoorbeeld iemand herinneren aan de maaltijd geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz op het moment dat men in een instelling woont of zorg ontvangt via het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan hierover tekst en uitleg geven. Eventueel is er ook de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor ouderen precies?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis schommelt tussen de €4,25 – €5,80. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd wordt aangeboden vanaf €4,80, een koelvers menu is er vanaf €5,85 en tafeltje dekje is verkrijgbaar vanaf €6,90 inclusief bezorging. Flink wat keukens bieden een proefpakket aan. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Sauwerd Een voorbeeld is 4 gerechten voor €20.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U spreekt zelf af wanneer en hoeveel maaltijden aan huis worden geleverd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, via een medewerker (telefonisch) of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Over het algemeen kunt u veilig betalen via automatische incasso. Daardoor wordt een vervolgbestelling automatisch afgeschreven. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dat varieert per aanbieder en per regio. Verscheidene maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Op die manier kunnen zij snel en koel in Sauwerd eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, echter heeft u dan wel een ruim vriesvak nodig.

Hoe moet ik de maaltijden opwarmen?
Het eten opwarmen kan op verschillende manier. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik enkele gaatjes in de folie en kies voor een opwarmtijd van tussen de 6-7 minuten op 700 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Zet ze dan iets langer in de magnetron. De oven inzetten voor dit proces kan ook: stel de temperatuur van de oven in op 130 graden en warm het ongeveer 30 minuten op. Daarnaast kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op de doos staan de opwarminstructies vermeld. Volg deze altijd op!