Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Hierden

Wilt u het gemak ontdekken van de maaltijdservice in Hierden? Een structurele gezonde maaltijd is cruciaal voor een sterk en gezond lichaam. Helemaal voor ouderen en zwakkeren. Soms lukt het niet om zelf elke dag in de keuken te staan. In die situatie kunt u zich aanmelden bij de maaltijdservice voor senioren: de meest verse en groenterijke maaltijden bij u thuisbezorgd die alleen maar even de magnetron in hoeven. Op deze pagina vergelijkt u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Hierden. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en ga voor een spotgoedkoop proefpakket met smakelijke menu’s als Broccoli rollade schotel en Spinazie à la crème met champignons. Elke week vers aan huis geleverd. Op deze pagina komen wij met belangrijke informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, welke aanbieders er zijn, de geschatte kosten, hoe bestellen en bezorgen werkt, en details rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Geen ongezonde toevoegingen.
 • Vrijblijvende leveringen zonder vaste contracten.
 • Ook voor mensen met dieet of allergie.
 • Meestal gratis gekoeld geleverd aan huis.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen mei 2022
ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Website gemeentewww.harderwijk.nl
Recept tip:Penne pesto, kip, groene groenten
Gemiddelde prijs€6,20

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Hierden

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Het lastige is, zelf naar de supermarkt gaan en een gerecht bereiden kost steeds meer energie. De gezonde maaltijdservice biedt uitkomst: een volledige en verantwoorde maaltijd met alle benodigde voedingsstoffen bezorgd aan huis. Eten als (Stukjes rundvlees in jus) en (Beenhammetje, witlof à la crème, gebakken aardappelen) kunnen klaar worden gemaakt in de magnetron of oven. Zonder gedoe een geschikte maaltijd koken. Dagelijks genieten van seizoensgebonden maaltijd, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en met tenminste 200 gram groente. Gemakkelijk eten naar de Schijf van Vijf. Bijna altijd geleverd door een goede cateraar of bezorger, wanneer en hoe laat u dat wilt. Er bestaan diverse verschillende gerechten. Bijgaand bekijkt u nuttige informatie over gezonde kant-en-klare maaltijden in Hierden voor ouderen en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden klaargemaakt met ambachtelijke ingrediënten. Na bereiding wordt het teruggekoeld om voedingswaarden en smaak te behouden. Het eten is ongeveer ongeveer 7 dagen te bewaren in een koelkast. Invriezen is ook een mogelijkheid. Echter, dit is niet gunstig voor versheid, smaak en reuk. Kies je voor koelvers, dan kies je voor de versheid en de smaak en een grote diversiteit in het assortiment. Houd wel rekening met een korte houdbaarheidsdatum en de iets hogere prijs.

 • Met verse ingrediënten bereid en vacuüm verpakt.
 • Favoriet vanwege een natuurlijke smaak en textuur, 100% vers en zonder kleur- geur- en smaakstoffen.
 • Wekelijks kiezen uit 20 – 25 nieuwe variaties bij het maaltijden bestellen in Hierden.
 • Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree is er al voor €5,40.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). De oorspronkelijke smaak en structuur blijven zodoende optimaal bewaard. Het grote voordeel is de langdurige houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. 1 of 2 leveringen per week hoeft doorgaans niet, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Meestal is vriesvers voordeliger t.o.v. koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden geshockfreezed en kort daarna aan huis geleverd.
 • Pluspunten zijnde goede houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • Doorgaans kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Eendenvlees in zoetzure saus vanaf €4,60.

Tafeltje dekje Hierden: warme maaltijd bezorgen

Vindt iemand het lastig een maaltijd zelf op te warmen? Voor dat soort momenten is tafeltje-dek-je in Hierden het antwoord. Deze soort maaltijd zal altijd warm worden thuisbezorgd voor bejaarden en ouderen. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. De bekende keukens zoals Uitgekookt zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt doorgaans afgehandeld door plaatselijke keukens en organisaties. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de website van de gemeente (www.harderwijk.nl) ontdekt u het actuele aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hierden.
 • De oplossing voor bejaarden en hulpbehoevenden die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Betrouwbaar aan huis gebracht door lokale restaurants de thuiszorg, of stichting welzijn Harderwijk.
 • Ruime keuze met o.a. Chili con carne, gehakt, rijst & Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree, vanaf ongeveer €7,10 incl. bezorging.

Lekkere maaltijden voor ouderen laten bezorgen

Lekkere en koelverse gerechten vanaf €5,20

maaltijdservice-hierden

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Hierden vergelijken

Men kan kiezen uit verschillende aanbieders van eten aan huis. Welke organisatie is relevant voor mijn situatie en wensen? Daarvoor moet men kijken naar het type eten dat besteld moet worden en welke prijsklasse u zoekt. Hierbij achterhaalt u een tabel met landelijke aanbieders die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Hierden voor senioren aan huis leveren. Per maaltijdbezorger vergelijkt u de menu’s (warm, koelvers- of vriesvers), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en een indicatie van de kosten. Bij de uitgelichte aanbieders kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Tips bij het kiezen van een aanbieder.
Als u zich aan het oriënteren bent naar een passende leverancier van kant-en-klaar gerechten kunt u gebruik maken van onze checklist. In deze checklist komen wij met diverse zaken die overwogen moeten worden voor het vinden van de beste maaltijdservice aan huis in Hierden.

 • Type menu’s: Zoek ik koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: hoeveel verschillende gerechten zijn er?
 • Bestelmogelijkheden: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Bezorging aan huis: op welke tijdstippen komt de bezorger langs? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betalen: hoe is het betaalproces vormgegeven? Machtig ik hen voor automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij problemen en vragen?
 • Reviews: informeer bij huidige klanten naar hun ervaringen en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen kleur-, geur- en smaakstoffen, eenvoudig online bestellen.
 2. Apetito: landelijke dekking, flexibel contract.
 3. Mealhero: met speciale slimme stomer, scherp proefpakket.
 4. Vers aan Tafel: ontdek de heerlijke Seizoensbox, goede bezorging.
 5. Maaltijdservice.nl: vlees, vis en vega, flexibel abonnement.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In het bovenstaande schema treft u bruikbare informatie over de meest bekende landelijke aanbieders. Het voordeel hiervan is de variatie in het aanbod, de opties voor bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk flink wat bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met het bereiden en/of het bezorgen van maaltijden bij bejaarden en mensen met een beperking. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Verschillende van deze mogelijke lokale adressen vindt u in de bijgaande tabel. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager R. van NordenEmiclaerhof 2423823 ETAmersfoort
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe – Woonzorgcentrum WeideheemDrift 23844 JWHarderwijk
Wijkontmoetingscentrum WeideheemDrift 23844 JWHarderwijk

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Goed letten op voeding is belangrijk voor senioren. Denk aan een allergie / voedselovergevoeligheid, lichamelijke klachten of om af te slanken. De erkende aanbieders houden steeds beter rekening met velerlei diëten. Van diabetes tot zoutarm: er is veel mogelijk. Hierbij vind u een handig overzicht met vaak gekozen dieetmaaltijden in Hierden.

Lijst met dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: focus op groenten en plantaardig.
 • Glutenvrij: focus op gezonde en onbewerkte voeding die van nature glutenvrij is.
 • Lactosevrij- en beperkt: ideaal voor senioren die lactose (melksuiker) niet goed verteren.
 • Gemalen: bij problemen met kauwen en slikken. In aanvulling hierop kan men kiezen voor vloeibaar eten.
 • Zoutarm: aanbevolen bij een verhoogde bloeddruk. Dikwijls ook aangemerkt als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: extra focus op maaltijden met veel eiwit / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: met respect voor dier en milieu.

Start vandaag nog met de makkelijke maaltijdservice

Heerlijke warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Subsidies en hulp bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft recht op een smakelijke maaltijd met belangrijke voedingsstoffen (zoals mineralen en sporenelementen). Het is in feite het startpunt van een fit en vitaal gevoel. Veel senioren en chronisch zieken kunnen niet meer dagelijks een gezonde maaltijd op tafel zetten. Subsidie maaltijdvoorziening Hierden of maaltijdondersteuning is dan gewenst. In de gemeente zijn er verschillende mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en speciaal tarief (korting)
Ouderen en gehandicapten met een laag inkomen krijgen soms korting op maaltijden of krijgen een subsidie. Steeds vaker gebeurt dit op basis van een kortingspas. Over het algemeen dient u te bestellen bij de vaste aanbieder. Soms kan men ook een beroep doen op bijzondere bijstand: een uitkering voor dingen die u écht nodig hebt, maar niet zelf kunt betalen. De basis hiervoor is uw eigen draagkracht. Bij de gemeente www.harderwijk.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning is in het leven geroepen voor verschillende doeleinden. Dit kan worden aangevraagd als men niet zelfstandig meer de deur uit kan of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gerealiseerd vanuit de de Zvw (zorgverzekeringswet), de WMO (Wet langdurige zorg) en de Wlz (wet langdurige zorg) voor maaltijden bezorgen in Hierden.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Harderwijk inwoners met lichamelijke problemen en senioren ondersteunen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Gelderland dienen zich te melden bij het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Dit soort algemene voorzieningen zijn voor iedereen te gebruiken. O.a. ontmoetingsochtenden & het bezorgen van warme maaltijden. Bij een maatwerkvoorziening wordt gekeken naar individuele wensen. Denk aan toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie krijgen extra ondersteuning vanuit de Wet langdurige zorg. Ondersteuning als bijvoorbeeld toezicht tijdens de maaltijd kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Dus zowel in een instelling als thuis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz wanneer men in een instelling woont of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). Heeft u vragen? Neem dan contact op met de thuiszorgleverancier. In enkele gevallen kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor ouderen?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €4,30 en €6,80. De prijs heeft te maken met aspecten zoals het soort maaltijd (koelvers, vriesvers, warm), de gekozen portie (klein of groot) en het aantal keer dat u bestelt. Een diepvriesmaaltijd vindt u al vanaf €4,85, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €6,05 en tafeltje dekje kunt al bestellen vanaf €6,90 (thuis geleverd). Een groot deel van de leveranciers hanteren een uniek proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Hierden proberen. Extra voordelig: 4 gerechten voor €20.

Kan ik vrijblijvend bestellen of moet ik een abonnement nemen?
Nee, u hoeft geen minimale afname per week af te spreken. U kiest wekelijks hoeveel- en welke maaltijden aan huis worden bezorgd. De bestelopties zijn online, per telefoon of geef uw wensen door op de bestellijst. Meer en meer werken bedrijven met automatische incasso. Daardoor worden extra bestellingen betaald op automatische wijze. Op die manier kan u zorgeloos doorbestellen.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dit wisselt per bezorgdienst en per regio. Flink wat maaltijdvoorzieningen hebben de bezorging in eigen beheer. Op die manier kunnen zij snel en koel in Hierden eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. De bezorging van dagverse maaltijden gebeurt enkele keren per week. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Het verwarmen van het eten kan op 3 manieren. Middels een magnetron gaat dit het snelst. Prik enkele gaatjes in de folie en zet het gerecht in de magnetron: 6-7 minuten op rond de 700 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: start met het voorverwarmen van de oven (120 graden) en zet de timer op 30 minuten. Tevens kunt u het ook in een pan klaarmaken. Op de maaltijd leest u de unieke opwarminstructies per maaltijd. Hiermee krijgt u de beste smaak!