Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Reeuwijk

Ook benieuwd naar de opties voor een maaltijdservice in Reeuwijk? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is van belang voor een sterk, fit en vitaal lichaam. En dat geldt met name voor ouderen en bejaarden. Voor deze doelgroep is het soms lastig om zelf boodschappen te doen en te koken. In die situatie kunt u een beroep doen op de maaltijdservice aan huis: dagverse en groenterijke maaltijden aan huis die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Op deze website vergelijkt u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Reeuwijk. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel meteen een aantrekkelijk proefpakket met smaakvolle menu’s als Kalkoenfiletstukjes met champignonroomsaus, rode bietjes en gekookte aardappelen en Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden. Aan huis bezorgd door een vaste bezorger. Verderop op deze pagina leest u aanvullende info over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, welke services er in de buurt zijn, de geschatte kosten, hoe u kunt bestellen, en details over de actuele subsidies en regelgeving rondom maaltijdondersteuning.

 • Dagelijks een lekkere en verantwoorde maaltijd.
 • Altijd verse groenten en seizoensproducten.
 • Bomvol belangrijke voedingsstoffen.
 • Geen dure contracten of abonnementen.
 • Houd rekening met uw voedingsgewoonten.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Website gemeentewww.bodegraven-reeuwijk.nl
Recept tip:Macaronischotel bolognese
Gemiddelde kosten€6,05

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Reeuwijk

We zien dat ouderen steeds langer zelfstandig wonen. Het punt is, zelf boodschappen doen en kokkerellen lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: elke dag een gemakkelijke maaltijd met alle voedingsstoffen die u nodig heeft bezorgd bij u thuis. Maaltijden als (Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen) + (Stamppot Hete bliksem met stroop) worden op temperatuur gebracht middels de magnetron of oven. Binnen no-time een goede maaltijd klaarmaken. Met ingrediënten vers van het land, geen ongezonde e-nummers en zout en lekker veel groenten. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. Standaard bezorgd door een erkende cateraar of een vast gezicht aan de deur. Er kan worden gekozen uit Hollandse en wereldse gerechten. Op deze pagina checkt u bruikbare informatie over verse kant-en-klare maaltijden in Reeuwijk voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: heerlijke eten met producten vers van het land. Na het bereiden worden de maaltijden direct teruggekoeld. Het eten is ongeveer pak ‘m beet vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Invriezen is ook een mogelijkheid. Dit werkt meestal niet in het voordeel van de smaak en kwaliteit. Veel mensen kiezen voor koelvers vanwege de smaak (alsof het net gekookt is) en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Nadelig is wel een korte houdbaarheidsdatum en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • Elke dag een verse seizoensgebonden maaltijd.
 • De voordelen zijn een natuurlijke smaak en textuur, verse seizoensingrediënten en geen ongezonde toevoegingen.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Reeuwijk.
 • Schnitzel,tuinbonen, groentesaus, aardappelpuree, bieslook verkrijgbaar vanaf €5,55.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding direct daarna versneld terug gevroren (geshockfreezed). Smaak en voedingswaarden gaan zo niet verloren. Waarom deze maaltijden? Door de goede houdbaarheid en de gunstige prijs t.o.v. versere producten. Meerdere leveringen per week is niet aan de orde, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. In veel gevallen is vriesvers gunstiger geprijsd dan warme leveringen of koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en aansluitend klaargemaakt voor verzending.
 • Grote pluspunten zijn: de lange houdbaarheid en de gunstige tarieven.
 • Gewoonlijk kunt u kiezen uit circa 50 tot wel 100 gerechten.
 • Kibbeling met kruidendip voor €5,15.

Tafeltje dekje Reeuwijk: warme maaltijd thuisbezorgd

Wordt het opwarmen van maaltijden voor iemand erg lastig? Daarvoor is tafeltje-dek-je in Reeuwijk het antwoord. We hebben het dan over maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en ouderen. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. Landelijke dienstverleners zoals Vers aan tafel bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten aan huis bezorgd wordt standaard aangeboden door plaatselijke keukens en organisaties. Er wordt gewerkt met vrijwilligers die de bezorging regelen. Op de website van de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) achterhaalt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Reeuwijk.
 • Een uitkomst voor bejaarden en ouderen die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Standaard verzorgd door plaatselijke keukens een lokale zorginstelling, of stichting welzijn Bodegraven-Reeuwijk.
 • Wekelijks wisselend aanbod met o.a. Rundergehaktbal, gemengde groenten, gekookte aardappelen of Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree, vanaf c.a. €7,30 met levering.

Gezonde maaltijden voor ouderen bezorgd aan huis

Snelle en groenterijke menu’s vanaf €5,00

maaltijdservice-reeuwijk

De beste maaltijdservice bedrijven in Reeuwijk vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal bedrijven die eten koken en bezorgen. Welke verstrekker is relevant voor mijn voedingspatroon? Overweeg dan zaken als welk type gerechten u voorkeur heeft en welke tarieven bij u passen. Verderop treft u een lijst met landelijke leveranciers die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Reeuwijk voor senioren aan huis leveren. Per bedrijf vergelijkt u het type maaltijden (tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), de beschikbare maaltijd keuzes per week en de vanafprijs. Bij verschillende aanbieders bestaat de mogelijkheid een proefpakket aan te vragen.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Zodra u aan de slag wilt met een goede maaltijdbezorger van warm eten zijn er zaken waar u goed op moet letten. Bijgaand vergelijkt u diverse criteria die relevant zijn als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Reeuwijk.

 • Type menu’s: Zoek ik koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Opties voor bestellen: op welke manier kan ik contact zoeken met de medewerkers? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Levering: hoe en op welke dagen komt de koerier bij mij thuis? Is er een vaste bezorger?
 • Opties voor betalen: op welke manier kan ik betalen? Werkt dit met automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij een klacht?
 • Klantwaardering: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en lees ook online reviews op bijvoorbeeld www.feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: met producten van lokale telers, snelle leveringen.
 2. Apetito: met unieke Chefmobiel, supersnel op tafel.
 3. Mealhero: gepassioneerd bedrijf, eenvoudig op te warmen.
 4. Vers aan Tafel: lekkere dieetmaaltijden, zonder abonnement.
 5. Maaltijdservice.nl: goedkope koelverse maaltijden, een gebruiksvriendelijke webwinkel.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In de lijst hierboven leest u aanvullende info over de meest populaire landelijke leveranciers. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het uitgebreide aanbod, ruime bezorgopties en een hoge mate van gebruikersgemak. Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk verscheidene vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij ouderen en hulpbehoevenden. Wellicht doen zij ook aan tafeltje dekje. Verschillende van deze mogelijke lokale adressen treft u hieronder. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager Coen van der Geest BVGildenburg 822804 VKGouda
SPAR express GoudaAlbert Plesmanplein 182805 ABGouda
Welzijn Lansingerland – OuderenadviesWilhelminastraat 1 a2661 ETBergschenhoek
GGZ Delfland, Dagbesteding Het ForumLaan van Romen 252651 DHBerkelen en Rodenrijs

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, een aandoening of wellicht om af te vallen. De bekende bezorgdiensten houden steeds beter rekening met tal van diëten. Van vetarm tot vloeibaar: het is allemaal verkrijgbaar. Hierbij bekijkt u een overzicht met een aantal dieetmaaltijden in Reeuwijk.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: een snelle maaltijd zonder vlees en vis op tafel.
 • Glutenvrij: kant-en-klare maaltijden voor iedereen met een gluten dieet.
 • Lactosevrij- en beperkt: smaakvolle gerechten zonder melksuikers.
 • Gemalen: ook wel gepureerde maaltijden genoemd, geschikt bij kauwproblemen. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: nauwelijks of geen toegevoegd zout. Ook bekend als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: eten van producten met veel koolhydraten wordt beperkt.
 • Eiwitrijk: veel eiwitrijk eten en weinig koolhydraten + veel goede vetten.
 • Biologische maaltijdservice: in harmonie met dier, mens en milieu geproduceerd.

Vergelijk en vind de beste maaltijdservice in de regio

Via internet warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Elk mens behoeft een gezond diner met voldoende voedingsstoffen zoals ijzer en eiwitten. Het is het fundament voor een fit en fijn gevoel. Sommige senioren en mensen met een chronische ziekte kunnen niet dagelijks een warme maaltijd bereiden. Subsidie maaltijdvoorziening Reeuwijk of maaltijdondersteuning is in dat geval nodig. Bijgaand lichten we de verschillende opties toe.

Korting en de bijzondere bijstand
Senioren en chronisch zieken met een laag inkomen kunnen soms tegen een speciaal tarief bestellen of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Dikwijls moet hiervoor een kortingspas worden aangevraagd. Meestal kunt u bestellen bij een vaste aanbieder in de regio. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke kosten ontstaan door bijzondere omstandigheden. Men kijkt in dit geval naar uw inkomen, situatie en vermogen. Via portalen van de gemeente www.bodegraven-reeuwijk.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, WMO en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Stel dat men geen boodschappen meer kan doen of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gerealiseerd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Reeuwijk.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Bodegraven-Reeuwijk personen met een handicap / beperking en mensen op leeftijd helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Zuid-Holland worden geholpen via het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. Voor de algemene voorzieningen gelden weinig regels / beperkingen. Bijv. een ontmoetingsruimte & een maaltijdservice. Een maatwerkvoorziening is een individuele, persoonlijke ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie kunnen hulp aanvragen vanuit de Wet langdurige zorg. Ondersteuning bij eten en drinken zoals onder andere iemand herinneren aan de maaltijd valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, bij een persoonsgebonden budget (pgb), volledig pakket thuis (vpt) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz als de hulpbehoevende in een instelling woont of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige gevallen kunt u terecht bij uw zorgverzekering voor extra zorg. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Eten aan huis bezorgen FAQ – de meest gestelde vragen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De tarieven voor kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €4,60 tot €6,05. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), grootte van de maaltijd (klein of gemiddeld) en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd kunt al bestellen vanaf €5,20, een koelvers menu is online verkrijgbaar vanaf €5,70 en tafeltje dekje is verkrijgbaar vanaf €6,80 inclusief bezorging. Verschillende aanbieders stunten met een proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Reeuwijk laten bezorgen. Extra voordelig: 2 gerechten voor €10.

Werkt het met een abonnement?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U kiest zelf wanneer en hoeveel gerechten worden bezorgd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, via de klantenservice en mogelijk ook via een bestellijst. In de praktijk wordt er gewerkt met automatische incasso. Op die manier wordt een eventuele volgende bestelling automatisch van uw rekening geschreven. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dit wisselt per leverancier en omgeving. Meerdere maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Zij komen dan op een vast moment in de week in Reeuwijk eten bezorgen. Nadat u een bestelling hebt geplaatst kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Bij tafeltje dekje gaat het om een dagelijkse levering. Dagverse maaltijden worden doorgaans twee keer per week geleverd. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, maar er is dan wel genoeg vriesruimte nodig.

Hoe kan ik het eten opwarmen?
Het verwarmen van het eten gaat snel en eenvoudig. De magnetron biedt de snelste weg. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en verwarm het zo’n zo’n 7 minuten op 600 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Opwarmen in de oven is ook mogelijk: verwarm de oven voor tot 120 graden en warm het ongeveer 30 minuten op. Bovendien is ook een pan geschikt om iets in op te warmen. Op het etiket staat altijd de juiste opwarminstructies. Het advies is om deze altijd op te volgen!