Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Hazerswoude-Rijndijk

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Hazerswoude-Rijndijk? Het eten van een gezonde maaltijd draagt bij aan een energiek en vitaal lichaam. Dit is extra belangrijk voor senioren en AOW’ers. Het is niet altijd mogelijk om dit zelfstandig regelen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de handige maaltijdservice: kraakverse en lekkere maaltijden thuisbezorgd die u zelf eenvoudig en snel kunt opwarmen. Hier achterhaalt u handige adressen voor het bezorgen van warme maaltijden in Hazerswoude-Rijndijk. Vergelijk het aanbod, prijzen en ga voor een goedkoop proefpakket voedzame menu’s als Gepaneerde Alaska-koolvis en Rund.hamburger, appelcompote, gebakken aardappelen. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Op deze pagina bekijkt u aanvullende info over de herkomst van de menu’s, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, de kosten, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en aanvullende informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
 • Bereid met verse en lokale ingrediënten.
 • Slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Vrijblijvende leveringen zonder vaste contracten.
 • Houd rekening met uw dieetwensen.
 • Altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen mei 2024
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Website gemeentewww.alphenaandenrijn.nl
Recept tip:Grootmoeders kippannetje
Gemiddelde prijs€6,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Hazerswoude-Rijndijk

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het punt is, zelf boodschappen doen en koken van maaltijden wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice is dan het antwoord: en snelle en voedingsrijke maaltijd met alle essentiële vitamines en mineralen bezorgd bij u thuis. Een diner zoals (Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree) en (Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do) zijn op te warmen middels de magnetron of oven. Zonder gedoe een goede maaltijd klaarmaken. Vers van het land op uw bord, zonder kunstmatige toevoegingen en natuurlijk verse en gezonde groenten. De Schijf van Vijf is hierbij de leidraad. Standaard aan huis geleverd door een betrouwbare cateraar of een regionale bezorger. We onderscheiden uiteenlopende menu’s en gerechten. Verderop vindt u bruikbare info over voedzame kant-en-klare maaltijden in Hazerswoude-Rijndijk voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden zijn gerechten met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Het eten is ongeveer vaak 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Je kunt het ook invriezen. Dit uit zich wel vaak in een verslechterde de smaak en kwaliteit. Grote pluspunten zijn: de verse producten en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Houd wel rekening met de beperkte houdbaarheid en dat het in de regel iets duurder is.

 • Vers van het land op uw bord.
 • In trek vanwege een natuurlijke smaak en textuur, verse seizoensingrediënten en zonder allerlei kunstmatige toevoegingen.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Hazerswoude-Rijndijk.
 • Kruudmoes met gortepap te bestellen vanaf €5,35.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na bereiding op een speciale manier ingevroren tot wel -40°C. Smaak en voedingswaarden blijven zodoende optimaal bewaard. Je kiest deze gerechten voor de uitstekende houdbaarheid en de eenvoudige opwarminstructies van de gerechten. Ieder week een bezorging aan huis hoeft doorgaans niet, en u kunt de maaltijden gemakkelijk wat langer bewaren. In de regel is vriesvers qua kosten interessanter dan dagvers en koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren tot -40°C en direct verzonden.
 • Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de uitstekende houdbaarheidsdatum en de kostprijs per maaltijd.
 • Vaak kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree is er al voor €4,35.

Tafeltje dekje Hazerswoude-Rijndijk: warme maaltijd aan huis bezorgd

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? Hiervoor is tafeltje-dek-je in Hazerswoude-Rijndijk een uitkomst. We hebben het dan over maaltijden die warm aan de deur worden bezorgd voor bejaarden en kwetsbare mensen. De menu’s zijn geschikt voor directe consumptie. De bekende keukens zoals Mealhero bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten aan huis bezorgen wordt doorgaans geïnitieerd door een stichting of lokale keuken. Enthousiaste vrijwilligers bezorgen dit aan huis. Op de site van uw gemeente (www.alphenaandenrijn.nl) ziet u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hazerswoude-Rijndijk.
 • Een uitkomst voor bejaarden of andere zwakke doelgroepen die wel wat hulp kunnen gebruiken.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Doorgaans geregeld door regionale restaurants een thuiszorginstelling, of stichting welzijn Alphen aan den Rijn.
 • Verse en lekkere maaltijden zoals Kipfilet met kippenjus, appelmoes en gebakken kriel & Rund.gehaktbal, rode kool met appel, gekookte aardappelen, vanaf c.a. €6,80, gratis bezorgd.

Heerlijke maaltijden voor ouderen laten bezorgen

Smakelijke en voedzame menu’s al vanaf €5,55

maaltijdservice-hazerswoude-rijndijk

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Hazerswoude-Rijndijk vergelijken

Er werken velerlei aanbieders van eten aan huis. Welke bezorgdienst is het beste voor mijn omstandigheden? Overweeg dan zaken als wat voor soort gerechten u wilt bestellen en wat uw wekelijkse budget is. In de tabel hieronder treft u actuele landelijke keukens die de beste verse maaltijden aan huis in Hazerswoude-Rijndijk voor senioren bezorgen aan huis. Per aanbieder vind u gegevens als de menu’s (dagvers/koelvers/vriesvers of warm), de variatie in de maaltijden en de geschatte kosten. Bij meerdere leveranciers kan bovendien een proefpakket besteld worden.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Op het moment dat u behoefte hebt aan een geschikte maaltijdbedrijf van vers eten zijn er zaken waar u goed op moet letten. Hierna checkt u diverse punten die relevant zijn bij het vergelijken van de beste maaltijdservice aan huis in Hazerswoude-Rijndijk.

 • Categorie maaltijden: Ligt mijn voorkeur bij dagverse-, koelverse, vriesverse of wellicht warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Aanbod: uit hoeveel menu’s kan ik elke week kiezen?
 • Bestellen: hoe kan ik een bestelling doorgeven? Online, telefonisch of met een menulijst?
 • Levering: op welke tijdstippen komt de bezorger langs? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Opties voor betalen: op welke manier kan ik betalen? Machtig ik hen voor automatische incasso of kan ik ook pinnen aan de deur?
 • Klantenservice: waar kan ik terecht in het geval van problemen en vragen?
 • Klantwaardering: vraag eens rond in uw eigen kringen en bezoek een review site zoals Trustpilot.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: met producten van lokale telers, geen contracten.
 2. Apetito: verschillende dieetmaaltijden, snelle bezorging.
 3. Mealhero: gebruiksvriendelijk bestellen, gemakkelijk op te warmen.
 4. Vers aan Tafel: van voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay, gemakkelijk op te warmen.
 5. Maaltijdservice.nl: gekoeld aan huis, gewoon heel lekker.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
Via onze tool leest u belangrijke informatie over de bekende landelijk opererende bedrijven. Waar deze aanbieders zich op onderscheiden is het uitgebreide aanbod, veel bezorgmogelijkheden en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk flink wat cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die zorg dragen voor het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij senioren en andere zwakke doelgroepen. Wellicht kan het ook warm aan huis geleverd worden. Een selectie van deze mogelijke regionale adressen vindt u hieronder. Informeer eventueel bij deze bedrijven of dit mogelijk is voor u. Suggesties? Neem contact op met onze klantenservice.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager J. Th. C. van der GeestDorpsstraat 242381 ENZoeterwoude
SPAR express LeiderdorpPersant Snoepweg 42353 KALeiderdorp
Ons Tweede Thuis – Woonvoorziening GetsewoudLaan van Norma 12152 GBNieuw-Vennep
Gemeente Haarlemmermeer – Servicecentrum ZuidEugénie Prévinaireweg 192151 BANieuw-Vennep

Dieetmaaltijden bij u thuis laten bezorgen

Naarmate we ouder worden wordt voeding steeds belangrijker. Mogelijk vanwege een allergie of intolerantie, lichamelijke klachten of om weer spieren op te bouwen. De huidige aanbieders focussen zich meer en meer op velerlei diëten. Van lactosebeperkt tot aan zoutarm: voor ieder wat wils. Bijgaand presenteren wij een lijst met de meest voorkomende dieetmaaltijden in Hazerswoude-Rijndijk.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: met gezonde groenten, noten, zaden, peulvruchten.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: de lekkerste gerechten zonder melkproducten.
 • Gemalen: wanneer ouderen niet meer kunnen kauwen, nog maar wel kunnen slikken. Vloeibare voeding is zelfs helemaal glad.
 • Zoutarm: speciale menu’s met heel weinig tot geen zout. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: vermijden van suiker en zetmeel.
 • Eiwitrijk: maaltijden met vlees, vis, en noten.
 • Biologische maaltijdservice: bereid met ingrediënten met een heerlijke herkomst.

De gezondste maaltijdservice voor senioren

Lekkere warme maaltijden bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Subsidies en ondersteuning bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een gezond diner met genoeg voedingsstoffen (vitamines en mineralen). Het is de basis voor een vitaal lijf en gelukkig gevoel. Een aanzienlijk aantal ouderen en gehandicapten zijn mentaal of fysiek niet in staat om een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Hazerswoude-Rijndijk of maaltijdondersteuning kan dan van pas komen. In de gemeente zijn er verschillende mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Senioren en chronisch zieken met financiële problemen kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of kunnen aankloppen voor een subsidie. Soms kan men met een kortingspas extra voordelig bestellen. Over het algemeen werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. In sommige omstandigheden is er de bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u bijzondere kosten kunt betalen. Men gebruikt daarvoor uw persoonlijke situatie. Op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning via de WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Dit kan nodig zijn als ouderen niet meer zelf boodschappen kunnen doen of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Hazerswoude-Rijndijk.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Door de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning wil de gemeente Alphen aan den Rijn mensen met een (lichamelijke) beperking en mensen op leeftijd helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Ouderen en gehandicapten in de provincie Zuid-Holland kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket als er vraag is naar extra ondersteuning. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder andere een boodschappendienst en het bezorgen van warme maaltijden. Een individuele maatwerkvoorziening is bedoeld voor één persoon. O.a. een persoonlijke hulp tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Mensen met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Een helpende hand bij eten en drinken zoals onder andere zorg dragen voor maaltijdbereiding valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, aangepaste woonvorm, of u nu gebruik maakt van een modulair pakket thuis (mpt), persoonsgebonden budget (pgb) of volledig pakket thuis (vpt). De thuiszorg maaltijden vallen onder de Wlz indien men in een instelling verblijft of aanspraak maakt op het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In sommige situaties kunt u een vergoeding krijgen bij de zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor senioren?
De prijzen van kant-en-klaar maaltijden aan huis schommelt tussen de €5,30 tot €6,80. De kosten zijn afhankelijk van de versheid van de maaltijd, of u een kleine of grote portie neemt en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,75, een koelvers menu bestelt u vanaf €5,65 en tafeltje dekje is er vanaf €6,95 (dat is incl. bezorging). Verschillende maaltijdbezorgers hanteren een uniek proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Hazerswoude-Rijndijk laten leveren. Onder andere 4 maaltijden voor €15.

Ga ik een abonnement aan?
Nee, de maaltijdservice werkt niet met vaste contracten. U bepaalt elke week het aantal, en welke gerechten worden bezorgd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, via de telefoon of door de bestellijst aan de bezorger mee te geven. Normaliter kiezen bedrijven voor een automatische incasso. Op deze manier wordt een vervolgbestelling automatisch afgeschreven. Dat maak alles een stuk eenvoudiger.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dat is afhankelijk van aanbieder en gemeente. Meerdere maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Op die manier kunnen zij snel en koel in Hazerswoude-Rijndijk eten bezorgen. Na uw eerste bestelling kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. Diepvriesmaaltijden hoeven minder frequent worden bezorgd, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Het warm maken van eten is mogelijk op verschillende manieren. Middels een magnetron gaat dit het snelst. Prik enkele gaatjes in de folie en verwarm het zo’n 8 minuten op 600 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Dan kost het iets meer tijd. Het gebruik van een oven raden we ook aan: laat de oven opwarmen (120 graden) en warm de maaltijd zo’n 30 minuten op. Eveneens is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op de verpakking wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Alleen dan komt alle smaak tot z’n recht!