Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijden voor Serviceflats

In bijna elke gemeenten in Nederland bevinden zich zorginstelling die zich richten op ouderen / senioren. Dit kan in veel verschillende vormen worden aangeboden. Van een volledig verzorgingstehuis tot thuiszorg. Een vorm dus waarbij je nog veel vrijheid hebt als oudere, en een vorm waarin praktische alles geregeld kan worden, en alles daartussen. Een dienstenflat is een van deze tussenliggende oplossingen. De serviceflat is de laatste jaren sterk in opkomst omdat mensen langer thuis willen wonen voordat ze een stap zetten naar een verzorgingshuis. Voor de mensen die niet bekend zijn met dit type zorginstelling hebben we hieronder kort een definitie geplaatst.

Wat zijn serviceflats of dienstenflats?

De betekenis van een service flat is een georganiseerde woonvorm met zorgfaciliteiten voor ouderen / senioren. Bejaarden die niet volledig zelfstandig meer kunnen wonen, en geen zorg in de buurt kunnen ontvangen, hebben de mogelijkheid te verhuizen naar een serviceflat. Daar zijn voldoende faciliteiten beschikbaar om te kunnen voldoen aan basiszorg voor ouderen. De maaltijdservice aanbieders kunnen daarop inspelen door maaltijden te bezorgen (zowel warme maaltijden als kant-en-klare opwarm-maaltijden).

Maaltijden in een appartementencomplex

Veel bejaarden die wonen in een appartementencomplex kunnen zelfstandig koken. Er kan echter een moment komen dat dit niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat hij of zij niet meer naar de supermarkt kan om inkopen te doen, of omdat staan een probleem wordt. Dan kan de tafeltje dekje maaltijdservice een uitkomst bieden. Hierbinnen onderscheiden we twee verschillende oplossing. Beiden weer gericht op de nood van de client.

  1. Warme maaltijdbezorging
    Binnen dit type maaltijdvoorziening krijgt een klant de maaltijd warm geleverd. Vaak met een soep en toetje erbij. Er komt een bezorger op afgesproken tijden lang om de maaltijd te bezorgen en de spullen van de vorige dag weer mee te nemen. Er is doorgaans weinig variatie mogelijk omdat er wordt gewerkt met een vast menu.
  2. Verse maaltijden aan huis
    Een andere oplossing zijn vers maaltijden (dagvers of diepvries) die zelf opgewarmd moeten worden in de magnetron of oven. Hierin is juist wel veel variatie mogelijk. Men kan kiezen om bijvoorbeeld 2 keer per week 3-4 maaltijden te laten bezorgen en deze gekoeld te bewaren in koelkast of diepvries. Er kan dan worden gegeten op een moment dat men zelf graag wil.

Bezorging en toegang tot de flat

Veel serviceflats in Nederland hebben een centrale ingang. Daar kunt u de bezorger toegang tot geven. De koerier zal de bestelling bij u in de keuken afleveren. Vaak wordt er gewerkt met persoonlijke bezorgers. Dat betekent dat wekelijks dezelfde persoon aan de deur staat. Wel zo vertrouwd en hij/zij kan ook problemen signaleren. Maaltijden voor de zakelijke markt zijn overigens ook mogelijk voor sectoren als kinderopvang en gehandicapteninstellingen.