Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Stompetoren

Nieuwsgierig naar mogelijkheden van de maaltijdservice in Stompetoren? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd vormt de basis voor een fit en vitaal lijf. Juist voor ouderen en bejaarden. Wellicht is het niet meer mogelijk om het eigen eten te bereiden. Gelukkig is er de maaltijdservice: voedzame en vooral heel lekkere maaltijden aan huis geleverd die u supersnel en eenvoudig opwarmt in de magnetron of oven. Op Maaltijdbutler.nl vergelijkt u de beste services voor warme maaltijden in Stompetoren. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en bestel meteen een goedkoop proefpakket gevarieerde menu’s zoals Kipstukjes in mosterdsaus en Volkoren penne carbonara schotel. Snel en gekoeld bij u thuisbezorgd. Verderop op deze pagina komen wij met alle benodigde informatie over de oorsprong van de menu’s, tafeltje dekje, aanbieders, de geschatte kosten, praktische info over bestellen en de bezorging, en details rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

  • De makkelijkste manier voor een gezonde maaltijd.
  • Smaakvolle menu’s met verse producten.
  • Bomvol belangrijke voedingsstoffen.
  • Flexibel, geen verplichte afname.
  • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
  • Een persoonlijke bezorger aan de deur.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Website gemeentewww.alkmaar.nl
Recept tip:Klapstuk met hutspot
Gemiddelde kosten€5,95

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Stompetoren

Veel bejaarden willen langer in hun huis blijven wonen. Het lastige is, zelf boodschappen doen en koken van maaltijden gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: volwaardige maaltijden met voldoende groenten en vitamines aan huis geleverd. Menu’s zoals (Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do) en (Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree) zijn snel op te warmen in een simpele magnetron of oven. Razendsnel een ambachtelijke maaltijd op tafel. Smaakvolle menu’s met verse producten, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en standaard lekker veel groente. Bereid op basis van de Schijf van Vijf. Meestal geleverd door een betrouwbare cateraar of een lokale bezorgpartner. Het aanbod bestaat uit verschillende soorten maaltijden. Hierna vindt u nuttige informatie over goedkope kant-en-klare maaltijden in Stompetoren voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met 100% verse producten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. Het eten is ongeveer circa vijf dagen tot een week houdbaar (koelkast). Als je het invriest kan je het veel langer bewaren. Dit is helaas wel slecht voor o.a. de smaak en versheid. Belangrijkste voordelen zijn ingrediënten vers van het land en van het seizoen en een grote diversiteit in het assortiment. Houd wel rekening met dat u het binnen een week moet consumeren en dat het in de regel iets duurder is.

  • 100% vers en van het seizoen.
  • In trek vanwege een goede smaak, gebruik van verse producten en bomvol vitamines en mineralen.
  • Iedere week kiezen uit nieuwe smaken bij het maaltijden bestellen in Stompetoren.
  • Braadworst in barbecuesaus vanaf €5,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na de bereiding in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Smaak, geur, vitamines en mineralen blijven zo erg lang goed. Je kiest deze gerechten voor de uitstekende houdbaarheid en dat je dus altijd een maaltijd achter de hand hebt. Ieder week een bezorging aan huis is dan meestal ook niet nodig, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Vaak is vriesvers qua kosten interessanter dan warme leveringen of koelvers.

  • Diepvriesmaaltijden worden na bereiding ingevroren en kort daarna bezorgd.
  • Mensen kiezen hiervoor vanwege de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
  • Meestal heeft u de keuze uit zo’n 60 – 80 menu’s.
  • Kipfilet met kruidenjus, witte rijst, wokgroenten voor €4,50.

Tafeltje dekje Stompetoren: warme maaltijd thuisbezorgen

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? In dat geval is tafeltje-dek-je in Stompetoren de manier. Het gaat hier om maaltijden die warm geleverd worden bij bejaarden en hulpbehoevenden. Zij kunnen direct aanschuiven. Landelijke dienstverleners zoals Vers voor thuis hebben daarvoor minder mogelijkheden. Warm eten bezorgen wordt meestal mogelijk gemaakt door gespecialiseerde restaurants & keukens. Bezorging gaat meestal via vrijwilligers. Via portalen van de gemeente (www.alkmaar.nl) ontdekt u het huidige aanbod.

  • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Stompetoren.
  • Populair onder bejaarden en ouderen die niet kunnen of willen koken.
  • Alles eenvoudig opdienen.
  • Vaak geleverd door regionale keukens de thuiszorg, of stichting welzijn Alkmaar.
  • Wekelijks wisselend aanbod met o.a. Paellaschotel met kip en zeevruchten + Huisgemaakte rundergehaktbal in jus, vanaf ongeveer €7,40, met gratis bezorging.

Voedzame maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen

Lekkere en gezonde menu’s vanaf €5,00

maaltijdservice-stompetoren

Verantwoorde maaltijdservice bedrijven in Stompetoren vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal leveranciers die eten thuisbezorgen. Welk bedrijf past bij mijn omstandigheden? Geeft dan eerst antwoordt op vragen als; het type maaltijden dat u zoekt en welke prijsklasse u zoekt. Onderstaand ontdekt u de huidige landelijke organisaties die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Stompetoren voor senioren aan huis bezorgen. Per leverancier vind u gegevens als de menu’s (warm, koelvers- of vriesvers), het aantal maaltijden waar men uit kan kiezen en een prijsindicatie. Bij verschillende aanbieders kunt u direct een goedkoop proefpakket aanvragen.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
In de situatie dat u behoefte hebt aan een professionele bezorgdienst van kant en klaar eten dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. Hierna treft u diverse punten die relevant zijn als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Stompetoren.

  • Type menu’s: Ligt mijn behoefte bij diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
  • Variatie: kan ik elke week wat anders eten?
  • Opties voor bestellen: hoe kan ik een bestelling doorgeven? Kan dit alleen online, of is er ook een papieren bestellijst?
  • Bezorging aan huis: op welke dagen worden de maaltijden geleverd? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
  • Betaalmogelijkheden: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso of kan ik ook contant betalen?
  • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf bereiken bij problemen?
  • Klantwaardering: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bekijk reviews op bijvoorbeeld www.kiyoh.nl.

Top-5 aanbieders

  1. Uitgekookt: zonder onnodige toevoegingen, een gebruiksvriendelijke webwinkel.
  2. Apetito: meer dan 180 maaltijden, volledig vrijblijvend.
  3. Mealhero: met eigen slimme stomer, groot assortiment.
  4. Vers aan Tafel: bereid door chef-koks met aandacht en passie, scherp proefpakket.
  5. Maaltijdservice.nl: verse gezonde maaltijd vanaf € 4,50, een hoge klantbeoordeling.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In de maaltijdservice-vergelijker vergelijkt u aanvullende info over de grote landelijke speler. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege het grote aanbod, professionele bezorging en op een gebruiksvriendelijke manier bestellen. Goed om te weten: ook lokaal zijn er mogelijk flink wat maaltijdservices, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich bezighouden met het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij ouderen en zorgorganisaties. Wellicht kunnen zij het eten ook warm bezorgen. Een selectie van deze mogelijke regionale adressen treft u in de tabel hieronder. U kunt deze bedrijven opbellen en vragen naar de opties. Suggestie? Mail ons gerust.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager H. JonkerBovenweg 1821834 CJSint Pancras
SPAR F. de RuijterNyenburgh 991829 GCOudorp Nh
De Waerden – Dagcentrum Jan WillemReigerlaan 271834 VKSint Pancras
De Waerden – Woonlocatie De DaalderJohanna Naberstraat 71 a1827 LBAlkmaar

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Wanneer we ouder worden moeten we goed op voeding letten. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een ziekte of beperking of om aan te sterken na een operatie. De populaire leveranciers bieden een uitstekend assortiment gericht op uiteenlopende diëten. Van diabetes tot en met gemalen: het wordt allemaal thuisbezorgd. Hierbij treft u een overzicht met veel voorkomende dieetmaaltijden in Stompetoren.

Beschrijving van dieetmaaltijden

  • Vegetarisch: verantwoorde maaltijden zonder vlees of vis.
  • Glutenvrij: dagelijks een gezonde maaltijd voor ouderen met coeliakie.
  • Lactosevrij: met o.a. soja melk, lactosevrije melk- en yoghurt of amandelmelk.
  • Gemalen: gezonde en lekkere gerechten als kauwen niet goed lukt. Vloeibare voeding is zelfs helemaal glad.
  • Zoutarm: de maaltijd bevat maximaal 5 gram zout. Dit kennen we ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
  • Koolhydraatarm: dieet waarbij de inname van koolhydraten is beperkt tot zo’n 30 gram p/dag.
  • Eiwitrijk: afvallen met een stabiele bloedsuikerspiegel.
  • Biologische maaltijdservice: bereid met ingrediënten met een heerlijke herkomst.

Vind snel en eenvoudig de beste maaltijdservice

Gemakkelijk online warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Subsidies en maaltijdondersteuning

Elk mens behoeft een smaakvolle maaltijd met voldoende voedingsstoffen. Het is de basis voor een energiek en vitaal lichaam. Een deel van de senioren en mensen met een handicap zijn mentaal of fysiek niet in staat om een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Stompetoren of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden in de gemeente.

Bijzondere bijstand en speciaal tarief (korting)
Ouderen die het financieel zwaar hebben kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak regelen gemeenten dit met een kortingspas. In het algemeen werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Kijk ook naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke en bijzondere kosten. De basis hiervoor is inkomen en persoonlijke situatie. Op de website van de gemeente www.alkmaar.nl treft u meer informatie.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning is voor veel mensen een onmisbare service. Stel dat zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als er kauw- en slikproblemen zijn, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gefaciliteerd door Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Stompetoren.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zal de gemeente Alkmaar gehandicapten en ouderen ondersteunen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Inwoners van de provincie Noord-Holland ontvangen de ondersteuning via het WMO-loket wanneer zij extra zorg nodig hebben. Men onderscheidt algemene- en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Denk aan hulp in de huishouding & (warme) maaltijden aan huis. Een maatwerkvoorziening is specifiek en op maat erop gericht een individu te ondersteunen. Bijvoorbeeld iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Inwoners met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Ondersteuning zoals o.a. toezicht tijdens de diner is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, bij een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden worden geregeld vanuit de Wlz wanneer men in een instelling verblijft of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan hierover tekst en uitleg geven. In sommige situaties kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering voor aanvullende zorg. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Veelgestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen doorgaans tussen de €4,50 – €6,15. De kosten komen tot stand door de wijze van bereiding (koelvers, vriesvers, warm), portiegrootte en de wekelijkse bezorgmomenten. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,50, een koelvers menu is leverbaar vanaf €5,70 en tafeltje dekje is online verkrijgbaar vanaf €6,50 (thuisbezorgd). Veel services hebben een aantrekkelijk proefpakket. Op die manier kunt u goedkope maaltijden in Stompetoren Denk aan 4 gerechten voor €15.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U kiest wekelijks het aantal en ook welke gerechten worden bezorgd. Bestellen kan meestal online, telefonisch of gebruik hiervoor de handige bestellijst. Over het algemeen wordt er gewerkt met automatische incasso. Derhalve worden uw volgende bestellingen betaald op automatische wijze. Met uw account kunt u altijd onbezorgd bestellen.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dat wisselt per leverancier en gemeente. Het gros van de maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Zo kunnen zij snel en vakkundig in Stompetoren eten bezorgen. Na de kennismaking kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Tafeltje dekje wordt natuurlijk elke dag bezorgd. U ontvangt elke week een levering van dagverse maaltijden. Bij diepvries wordt er minder vaak bezorgd, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Is het opwarmen van eten eenvoudig?
Het warm maken van eten duurt niet lang. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en plaats het bakje in de magnetron: 6-8 minuten in op 600-700 watt. Heeft u meer dan 1 portie te verwarmen? Dan hebben de maaltijden wat langer tijd nodig. Sommige mensen prefereren de oven: laat de oven opwarmen (120 graden) en zet een alarm voor over 30 minuten. Afsluitend kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op het gerecht staan de opwarminstructies vermeld. Deze staan er niet voor niets op!