Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Drachtstercompagnie

Heeft u ook interesse in een maaltijdservice in Drachtstercompagnie? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is cruciaal voor een goede weerstand. Juist voor ouderen en zwakkeren. Wellicht is het niet meer mogelijk om dit zelf klaar te maken. Voor dat soort momenten kunt u gebruik maken van de kant-en-klare maaltijdservice: 100% verse en gezonde maaltijden laten bezorgen die u gemakkelijk en snel in de magnetron kunt opwarmen. Op Maaltijdbutler.nl vergelijkt u de meest geschikte aanbieders van warme maaltijden in Drachtstercompagnie. Bepaal welke leverancier het beste bij u past en bestel meteen een goedkoop proefpakket voedzame menu’s als Vegetarische balletjes hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng en Indiase curry met kip, boontjes, rijst, doperwten. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Onderstaand treft u alle relevante details over de bereidingswijze van de gerechten, tafeltje dekje, aanbieders, actuele prijzen, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en info rondom subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Een gezonde maaltijd op een eenvoudige manier.
 • Met liefde bereid met 100% verse producten.
 • Geen ongezonde e-nummers en zout.
 • Volledig vrijblijvend, zonder abonnement.
 • Wekelijks nieuwe lekkere gerechten.
 • Betrokken en vriendelijke bezorgers.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen april 2024
ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode9222
Website gemeentewww.smallingerland.nl
Recept tip:Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst
Gemiddelde kosten€6,00

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Drachtstercompagnie

Steeds meer ouderen kiezen voor langer (zelfstandig) thuiswonen. Echter, zelf boodschappen doen en een warme maaltijd koken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: volwaardige maaltijden met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen bij u aan huis bezorgd. Menu’s zoals (Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst) en (Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes) kunt u snel opwarmen in een simpele magnetron of oven. Verrassend eenvoudig een ambachtelijke maaltijd bereiden. Bereid met de lekkerste streekproducten, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en met tenminste 200 gram groente. Verantwoorde voeding volgens de schijf van vijf. Meestal aan huis bezorgd door een betrouwbare cateraar of een vast gezicht aan de deur. U kunt kiezen uit verschillende soorten maaltijden. Hierna treft u aanvullende informatie over smakelijke en gezonde kant-en-klare maaltijden in Drachtstercompagnie voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden vers bereid met producten vers van het land. De maaltijd wordt teruggekoeld en vacuüm verpakt. Het eten is ongeveer pakweg 3 tot 6 dagen te bewaren in uw koelkast. Het alternatief is om het in te vriezen. Let op: dit kan een nadelig effect hebben op de smaak en versheid. De belangrijkste motieven om hiervoor te gaan zijn ingrediënten vers van het land en van het seizoen en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Houd wel rekening met de beperkte houdbaarheid en dat het duurder is dan een supermarkt maaltijd.

 • Vers van het land op uw bord.
 • De voordelen zijn een natuurlijke smaak en textuur, gebruik van verse producten , zoutarm en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Een wekelijks wisselend menu met circa 20 opties bij maaltijden bestellen in Drachtstercompagnie.
 • Gebonden mosterdsoep al vanaf €5,80.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden na bereiding in een mum van tijd ingevroren tot -40 graden Celsius. Smaak, geur en kleur blijven zo erg lang goed. Het grote voordeel is de fantastische houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Een bezorger die iedere week langskomt is meestal niet het geval, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. Gewoonlijk is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. warme bezorging en/of dagvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en kort daarna uitgeleverd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de prima houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • In de basis werken aanbieders met een vast menu.
 • Kippensoep met vermicelli al vanaf €4,75.

Tafeltje dekje Drachtstercompagnie: warme maaltijd laten bezorgen

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? In dat geval is tafeltje-dek-je in Drachtstercompagnie een prachtig hulpmiddel. Het gaat hier om maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of gehandicapten. Het gerecht kan meteen geconsumeerd worden. Landelijke serviceverleners zoals Vers aan tafel bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten aan huis bezorgd wordt doorgaans verzorgd door een lokale keuken. Om het betaalbaar te houden wordt het bezorgd door vrijwilligers. Op de site van uw gemeente (www.smallingerland.nl) doorzoekt u het actuele aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Drachtstercompagnie.
 • Bedoeld voor bejaarden en kwetsbare mensen die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Bijna altijd verzorgd door lokale keukens een thuiszorginstelling, of stichting welzijn Smallingerland.
 • Keuze uit o.a. Creoolse visschotel met gekookte aardappelen of Raapstelen stamppot met beenham, vanaf gemiddeld €7,10, met gratis bezorging.

Heerlijke maaltijden voor ouderen gratis thuisbezorgd

Smaakvolle en verse maaltijden vanaf €5,75

maaltijdservice-drachtstercompagnie

De top-maaltijdservice bedrijven in Drachtstercompagnie vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere organisaties die eten aan huis bezorgen. Welk van deze bedrijven biedt uitkomst voor mijn omstandigheden? Overweeg dan zaken als het soort eten dat u wenst en wat uw wekelijkse budget is. Hierbij achterhaalt u een tabel met landelijke keukens die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Drachtstercompagnie voor senioren leveren. Per bedrijf achterhaalt u het assortiment (warm, koelvers- of vriesvers), het wekelijkse wisselende aanbod en de doorsnee prijs. Bij verschillende aanbieders kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Indien u behoefte hebt aan een kwalitatieve maaltijdbezorger van warme maaltijden zijn er diverse belangrijke aspecten. In de lijst hieronder ontdekt u een aantal zaken die relevant zijn voor het achterhalen van de beste maaltijdservice aan huis in Drachtstercompagnie.

 • Soort gerechten: Ligt mijn voorkeur bij koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Diversiteit: hoeveel gerechten zijn er om uit te kiezen?
 • Opties voor bestellen: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Levering: hoe vaak per week komt de bezorger langs? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Betaalmogelijkheden: hoe is de betaling geregeld? Kan dit via automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij een klacht of suggestie?
 • Reviews: inventariseer in uw eigen omgeving en bekijk reviews op bijvoorbeeld trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: met producten van lokale telers, zonder abonnement.
 2. Apetito: zowel koelvers als warm, goed bereikbare klantenservice.
 3. Mealhero: met speciale slimme stomer, focus op gezonde maaltijden.
 4. Vers aan Tafel: eigen diëtisten, uitstekende klantbeoordeling.
 5. Maaltijdservice.nl: vis, vlees en vegetarisch, ruime bestelmogelijkheden.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In onze vergelijker vergelijkt u aanvullende info over de meest gekozen landelijke speler. Het voordeel hiervan is een wekelijks wisselend aanbod, veel bezorgmogelijkheden en een professionele webshop. Ook in de regio zijn er mogelijk allerlei bezorgers, cateringbedrijven en zorginstellingen die zich focussen op het bereiden en/of het thuisbezorgen van maaltijden bij ouderen en kwetsbare mensen. Wellicht bezorgen zij ook de maaltijden warm. Een selectie van deze mogelijke plaatselijke adressen vindt u hieronder. Vraag eens na of zij hierin iets voor u kunnen betekenen. Stuur uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager TademaEems 69204 JXDrachten
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Café Restaurant De TippeLesturgeonplein 5 a8381 BXVledder
RIBW Groep Overijssel – activiteitencentrum Van den KornputkwartierParade 88333 DRSteenwijk

Dieetmaaltijden bestellen en laten bezorgen

Goed letten op voeding is belangrijk voor senioren. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of wellicht om af te vallen. De landelijke leveranciers houden steeds beter rekening met meerdere diëten. Van diabetes tot en met vloeibaar: er is veel mogelijk. Verderop treft u een korte toelichting op veel voorkomende dieetmaaltijden in Drachtstercompagnie.

Best verkochte dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: focus op groenten en plantaardig.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: bij allergie voor melkeiwit of voedselovergevoeligheid voor lactose.
 • Gemalen: fijn gesneden en dus zonder harde stukjes. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: oplossing voor ouderen die minder zout moeten eten. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: verkleint kans op hart- en vaatziekten.
 • Eiwitrijk: eiwitrijk eten is een bron van energie en de bouwstof voor het lichaam.
 • Biologische maaltijdservice: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen gerechten.

Ervaar nu zelf het gemak van de maaltijdservice

Voordelige warme maaltijden bestellen en lekker makkelijk laten bezorgen

Maaltijdondersteuning, subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een smakelijke maaltijd bomvol groenten, eiwitten en goede vetten. Het is van belang voor lichamelijke en mentale gezondheid. Veel ouderen en mensen met een chronische ziekte kunnen niet zelf voor een maaltijd zorgen. Subsidie maaltijdvoorziening Drachtstercompagnie of maaltijdondersteuning is dan gewenst. In de gemeente zijn er verschillende mogelijkheden.

Korting en de bijzondere bijstand
Senioren die rond moeten komen met weinig geld hebben soms de mogelijkheid met korting te bestellen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. Gewoonlijk zijn er 1 of 2 aangesloten organisaties waar u kunt bestellen. Een andere oplossing is de bijzondere bijstand: een extra uitkering om bijzondere kosten te kunnen betalen. Men gebruikt daarvoor inkomen en persoonlijke situatie. Via de gemeente www.smallingerland.nl is extra uitleg en materiaal verkrijgbaar.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning is in het leven geroepen voor verschillende doeleinden. Hierop kan men een beroep doen als zelfstandig koken of naar de winkel niet meer kan of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt mogelijk gemaakt door de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Drachtstercompagnie.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Vanwege de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning kan de gemeente Smallingerland chronisch zieken, gehandicapten en oudere mensen ondersteunen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en chronisch zieken in de provincie Friesland kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn niet beperkt tot bepaalde groepen mensen. Denk aan ontmoetingsochtenden & het bezorgen van warme maaltijden. Maatwerkvoorziening is hulp die u met de gemeente heeft afgesproken. Diensten als ondersteuning bij het klaarmaken van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Inwoners met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken als het opwarmen van een maaltijd valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een instelling, thuis, bij een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz indien men in een instelling verblijft of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. Eventueel is er een regeling via de zorgverzekeraar voor zorg en ondersteuning. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Welke tarieven gelden voor maaltijden aan huis voor senioren?
De onkosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis schommelt tussen de €4,55 tot €6,40. De kosten komen tot stand door de maaltijd (vriesvers of koelvers), portiegrootte en de wekelijkse bezorgmomenten. Een diepvriesmaaltijd is verkrijgbaar vanaf €5,20, een koelvers menu is al mogelijk vanaf €5,50 en tafeltje dekje is er vanaf €7,10 inclusief bezorging. Verscheidene bedrijven verstrekken een eigen proefpakket. Handig, want zo kan men goedkope maaltijden in Drachtstercompagnie laten bezorgen. Extra voordelig: 5 maaltijden voor €25.

Wordt er gewerkt met een abonnement?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U maakt zelf uit wanneer en hoeveel gerechten aan huis worden geleverd. Uw maaltijden kunt u kopen in de webshop, met een belletje of gebruik hiervoor de handige bestellijst. Normaliter kunt u veilig betalen via automatische incasso. Hierdoor worden extra bestellingen automatisch voldaan. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dat loopt uiteen per aanbieder en per regio. De meeste maaltijdvoorzieningen bieden een eigen bezorgdienst aan. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Drachtstercompagnie eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvries kan ook eens in de 2 of 3 weken, op voorwaarde dat u voldoende vriesruimte heeft.

Is het opwarmen van eten eenvoudig?
Een gerecht opwarmen kan met meerdere keukenapparaten. De eenvoudigste optie is in de magnetron. Maak enkele gaatjes in het folie en bereid het ongeveer 7 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Kies dan een wat langere opwarmtijd. Uiteraard is ook de oven geschikt: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet de maaltijd er vervolgens een half uur in. Afsluitend kan men ook kiezen voor opwarmen met een pan. Op de doos staan de opwarminstructies vermeld. Deze zijn leidend!