Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd door Uitgekookt!


Bestel aanbieding met 4 maaltijden voor €15,00,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Azewijn

Ook benieuwd naar de opties voor een maaltijdservice in Azewijn? Elke avond of middag een gezonde maaltijd is het uitgangspunt voor een gezond gewicht en lichaam. Dit is extra belangrijk voor senioren. Misschien bent u niet in staat om zelf boodschappen te doen en te koken. Als dit het geval is, dan is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice aan huis: verse en lekkere maaltijden aan huis bezorgd die gemakkelijk op te warmen zijn in oven of magnetron. Hier vergelijkt u de beste aanbieders van warme maaltijden in Azewijn. Vergelijk het aanbod, prijzen en bestel direct een spotgoedkoop proefpakket met smaakvolle menu’s als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen en Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Hieronder treft u bruikbare informatie over het actuele aanbod, tafeltje dekje, uit welke leveranciers u kunt kiezen, de actuele prijzen, uitleg over bestellen en betalen, en nuttige informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • Focus op gezonde maaltijden voor thuis.
 • 100% vers en van het seizoen.
 • Geen ongezonde e-nummers en zout.
 • Bestellen via telefoon, online of menulijst.
 • Altijd variatie en verrassende maaltijden.
 • Betrokken en vriendelijke bezorgers.
aanvragen maaltijd Advertentie: Voordelig Uitgekookt proefpakket
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Postcode7045
Website gemeentewww.montferland.nl
Recept tip:Peultjes met een gehaktbal en appelmoes
Gemiddelde prijs€6,80

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Azewijn

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Maar wat we ook zien: zelf naar de winkel gaan en kokkerellen lukt niet altijd. De gezonde maaltijdservice kan helpen: volwaardige maaltijden met alle benodigde voedingsstoffen bij u thuis geleverd. Maaltijden zoals (Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree) & (Linzensoep met bleekselderij) kunt u snel opwarmen in de oven of magnetron. Binnen mum van tijd een uitgebalanceerde bereiden. Bereid met verse en lokale ingrediënten, slechts weinig zout en geen kunstmatige toevoegingen en lekker veel groenten. Zo veel mogelijk volgens de Schijf van Vijf! Gewoonlijk bezorgd door een gespecialiseerde cateraar of een persoonlijke bezorger. U hebt de keuze uit allerlei soorten menu’s. In het volgende stukje treft u handige informatie over voedzame kant-en-klare maaltijden in Azewijn voor senioren en bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden gekookt met dagverse producten. Vervolgens wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Deze menu’s zijn circa 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Langer bewaren? Vries het dan in. Dit is helaas wel slecht voor o.a. structuur, geur en smaak. Grote pluspunten zijn: de smaak (alsof het net gekookt is) en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Let wel op de beperking in de houdbaarheid en dat de maaltijden beginnen bij zo’n €6,00.

 • De meest verse maaltijden voor thuis.
 • Voordelen: optimale smaak en textuur, seizoensgebonden en vrij van conserveringsmiddelen.
 • Elke week een nieuw gevarieerd aanbod voor maaltijden bestellen in Azewijn.
 • Blinde vink, bietjes, gekookte aardappelen vanaf €5,60.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden vers gekookt en daarna in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Kleur, smaak en geur blijven zo intact. Het grote voordeel is de langdurige houdbaarheid en dat je dus altijd een maaltijd achter de hand hebt. 1 of 2 leveringen per week is niet nodig, en u kunt zelf een kleine voorraad aanhouden. Meestal is vriesvers gunstiger geprijsd dan warme leveringen of koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden ingevroren (shock freezing) en aansluitend aan huis bezorgd.
 • Mensen kiezen hiervoor vanwege de prima houdbaarheidsdatum en de gunstige tarieven.
 • In de regel een vast menu met zo’n 80 gerechten.
 • Schnitzel pepersaus al vanaf €5,15.

Tafeltje dekje Azewijn: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Wordt het opwarmen van maaltijden voor iemand erg lastig? Daarvoor is tafeltje-dek-je in Azewijn een prachtig hulpmiddel. Het gaat hier om maaltijden die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden en senioren. Opwarmen is niet nodig, men kan meteen eten. De grotere leveranciers zoals Apetito leveren uitsluitend gekoeld eten. Warm eten voor thuis bezorgen wordt meestal mogelijk gemaakt door een stichting welzijn. Vaak wordt het bezorgd door vrijwilligers. Via de App of website van de gemeente (www.montferland.nl) ontdekt u het huidige aanbod.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Azewijn.
 • Een uitkomst voor bejaarden die niet zelfstandig kunnen koken of opwarmen.
 • Alles eenvoudig opdienen.
 • Bijna altijd geregeld door lokale restaurants de thuiszorg, of stichting welzijn Montferland.
 • Onder andere met Gestoofde spitskool of Sukadelapje in jus, stoofpeertjes en gekookte aardappelen, vanaf ongeveer €7,20, gratis bezorgd.

Lekkere maaltijden voor senioren bij u thuisbezorgd

Gevarieerde en voedzame maaltijden al vanaf €5,10

maaltijdservice-azewijn

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Azewijn vergelijken

Er bestaan diverse bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welk van deze bedrijven is relevant voor mijn situatie en wensen? Daarvoor moet men kijken naar wat voor soort gerechten u wilt bestellen en welke prijsklasse u zoekt. Onderstaand ontdekt u actuele landelijke keukens die de goedkoopste verse maaltijden aan huis in Azewijn voor senioren leveren. Per aanbieder treft u het assortiment (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), de variatie in de maaltijden en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere leveranciers kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Indien u wilt kennismaken met een betrouwbare bezorgdienst van kant-en-klaar maaltijden dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. In de onderstaande opsomming treft u een aantal punten die toepasselijk zijn bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Azewijn.

 • Categorie maaltijden: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers, diepvries of warme gerechten (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: is er voldoende afwisseling in het eten?
 • Opties voor bestellen: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Thuisbezorgen: op hoeveel dagen komt de koerier bij mij thuis? Heeft hij ook signalerende functie?
 • Opties voor betalen: hoe gaat de betaling in z’n werk? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij problemen en vragen?
 • Beoordelingen: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bekijk de huidige reviews op o.a. trustedshops.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: 100% vers bereid, aantrekkelijk proefpakket.
 2. Apetito: uitgebreide webshop, groot assortiment.
 3. Food Connect: vegetarische opties, gezond en gevarieerd.
 4. Vers aan Tafel: actief sinds 1995, vaste bezorgers.
 5. Maaltijdservice.nl: binnen 24 uur in huis, goedkoop proefpakket.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Warm bezorgd Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 koelverse maaltijden per week
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
food-connect
120 vriesvers, koelvers zelf samenstellen
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
eten-met-gemak
143 vaste menu's of zelf samenstellen
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 vriesvers, koelverse zelf samenstellen
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak ,betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële lokale maaltijdbezorging
In de lijst hierboven treft u alle benodigde informatie over erkende landelijke keukens. Het prettige hierbij is het uitgebreide aanbod, ruime bezorgopties en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in de eigen gemeente zijn er mogelijk uitstekende vrijwilligersorganisaties, cateringbedrijven en zorginstellingen die zorg dragen voor het bereiden en/of leveren van gerechten bij senioren en mensen met een beperking. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. De adresgegevens van mogelijke lokale adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. U kunt eventueel informeren of ze iets voor u kunnen betekenen. Suggestie? Neem gerust contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager KlarenaarMarktstraat 57041 AHs-Heerenberg
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
Vitaal ThuiszorgAalsbergen 116942 SEDidam
MoniCare Restaurant B.V.Schoolstraat 36911 AXPannerden

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Een reden kan zijn een allergie, een (chronische) ziekte of wellicht om af te vallen. De huidige aanbieders leggen zich steeds meer toe op tal van diëten. Van lactosevrij tot en met veganistisch: bijna niets is te gek. Hieronder presenteren wij een handig overzicht met een aantal dieetmaaltijden in Azewijn.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: genieten van onbewerkte voedingsmiddelen.
 • Lactosevrij- en beperkt: uitkomst voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: als u nog wel kunt slikken, maar niet meer kunt kauwen. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: minder zout aan het eten toegevoegd. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: helpt bij gewicht verliezen of verbeteren van bloedsuikerwaarden.
 • Eiwitrijk: maaltijden met vlees, vis, en noten.
 • Biologische maaltijdservice: in harmonie met dier, mens en milieu geproduceerd.

De gezondste maaltijdservice voor senioren

Voordelige warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Uitleg over subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen verdienteen dagelijkse gezonde maaltijd vol groenten, vitamines en mineralen. Het is van belang voor een sterk en vitaal lichaam. Veel senioren en mensen met een handicap kunnen niet zelfstandig een maaltijd klaarmaken. Subsidie maaltijdvoorziening Azewijn of maaltijdondersteuning is dan soms mogelijk. Hieronder sommen we de mogelijkheden voor u op.

Korting bij de maaltijdservice en bijzondere bijstand
Senioren en chronisch zieken die weinig inkomen en vermogen hebben kunnen onder bepaalde voorwaarden met korting bestellen of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. Meestal werken gemeenten samen met 1 of 2 vaste aanbieders. In sommige omstandigheden is er de bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke kosten. De basis hiervoor is uw inkomsten en uw vermogen. Bij de gemeente www.montferland.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning vanuit WLZ, Zvw en WMO
Maaltijdondersteuning kan in veel situaties een uitkomst bieden. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat men niet zelfstandig meer de deur uit kan of bij problemen met slikken, of juist bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Azewijn.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Binnen de grenzen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Montferland mensen met een ziekte/beperking en mensen op leeftijd ondersteunen om aangenaam en veilig thuis te kunnen blijven wonen. Senioren en chronisch zieken in de provincie Gelderland kunnen dus aankloppen bij het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of het bezorgen van warme maaltijden. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie. Denk aan toezicht tijdens het consumeren van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie kunnen hulp aanvragen vanuit de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken zoals bereiden van de gerechten geldt voor alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Thuis, in een instelling, of u nu gebruik maakt van een persoonsgebonden budget (pgb), volledig pakket thuis (vpt) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz indien men in een instelling woont of gekozen heeft voor het volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In enkele gevallen kunt u een vergoeding krijgen bij de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. Neem hiervoor contact op met de wijkverpleegkundige.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen (FAQ)

Wat zijn de kosten van (warme) maaltijden aan huis laten bezorgen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis variëren van €5,40 tot €6,45. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de maaltijd (vriesvers of koelvers), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en het aantal bezorg / contactmomenten. Een diepvriesmaaltijd is beschikbaar vanaf €4,60, een koelvers menu vindt u al vanaf €6,05 en tafeltje dekje is leverbaar vanaf €6,95 (aan huis geleverd). Een aanzienlijk aantal aanbieders stunten met een proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Azewijn laten leveren. Bijvoorbeeld 3 maaltijden voor €15.

Heb ik een minimale afnameverplichting?
Nee, men kan elk moment stoppen met de service. U kan wekelijks kiezen welke- en hoeveel maaltijden aan huis worden bezorgd. Het bestellen gaat online, via de telefoon of gebruik hiervoor de handige bestellijst. Doorgaans kunt u veilig betalen via automatische incasso. Daardoor worden toekomstige bestellingen automatisch afgeschreven. Op die manier kan u zorgeloos doorbestellen.

Waar en op welke tijd wordt een maaltijd bezorgd?
Dit hangt af van de service en bezorggebied. Diverse maaltijdvoorzieningen werken met een vaste ploeg bezorgers. Zo kunnen zij snel en vakkundig in Azewijn eten bezorgen. Na het proefpakket kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvriesmaaltijden worden tenslotte 2 of 3 keer per maand bezorgd, waarbij u wel rekening moet houden met genoeg vriesruimte.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het verwarmen van het eten kunt u op verschillende manieren doen. De gemakkelijkste manier is de magnetron. Zorg eerst voor een aantal gaatjes in de folie en stel het in op 6-8 minuten in op 600-700 watt. Gaat u meerdere porties verwarmen? Dan kost het iets meer tijd. Een alternatief is de oven: stel de temperatuur van de oven in op 130 graden en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Tevens is ook een pan op het fornuis goed te gebruiken. Op de verpakking wordt aangegeven wat de opwarminstructies zijn. Deze zijn leidend!