Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Harkstede

Wilt u het gemak ontdekken van de maaltijdservice in Harkstede? Het eten van een gezonde maaltijd is cruciaal voor een vitaal lichaam en gezond gewicht. Dit is extra belangrijk voor senioren en gehandicapten. Mogelijk lukt het u niet om dit op eigen houtje regelen. In dit soort gevallen bestaat er de maaltijdservice voor senioren: verse en gevarieerde maaltijden thuisbezorgd die gemakkelijk op te warmen zijn in oven of magnetron. Op Maaltijdbutler.nl ontdekt u de beste aanbieders van warme maaltijden in Harkstede. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en profiteer van een aantrekkelijk proefpakket met heerlijke menu’s zoals Chili con carne, gehakt, rijst en Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen. Gemakkelijk en snel bij u aan huis geleverd. Hieronder vind u onder andere belangrijke informatie over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, de verschillende aanbieders, de kosten van de menu’s, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en informatie rondom subsidies en de wet- en regelgeving m.b.t. maaltijdondersteuning.

 • Altijd zeker van een gezonde maaltijd.
 • De lekkerste ingrediënten van het seizoen.
 • Zonder onnodige toevoegingen.
 • Geen dure abonnementen of verplichtingen.
 • Altijd variatie en verrassende maaltijden.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen september 2023
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9614
Website gemeentehttp://gemeente.groningen.nl
Recept tip:Gepofte aardappels
Gemiddelde prijs€6,70

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Harkstede

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Desalniettemin, de dagelijkse boodschappen doen en koken kost vaak steeds meer moeite. De gezonde maaltijdservice is dan enorm handig: volwaardige maaltijden met voldoende groenten en vitamines thuisbezorgd. Een diner als (Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst) of (Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard.) kunt u snel opwarmen in de oven of magnetron. Snel en simpel een uitgebalanceerde opdienen. De lekkerste ingrediënten van het seizoen, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en natuurlijk verse en gezonde groenten. Bereid door professionele koks naar de schijf van vijf. Vanzelfsprekend geleverd door een erkende cateraar of bezorger op het moment dat het u uitkomt. Er kan worden gekozen uit uiteenlopende menu’s en gerechten. Hierna checkt u meer informatie over goedkope kant-en-klare maaltijden in Harkstede voor senioren en bejaarden.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met 100% verse producten. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Het is ongeveer 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Natuurlijk kunnen ze ook ingevroren worden. U levert dan wel in op o.a. smaakbeleving en geur. Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: verse en seizoensgebonden ingrediënten en de enorme variatie in het wekelijkse aanbod. Vergeet niet de beperking in de houdbaarheid en dat het duurder is dan diepvries oplossingen.

 • 100% vers en van het seizoen.
 • De meest gekozen optie: optimale smaak en structuur, altijd verse groenten , zoutarm en geen kunstmatige toevoegingen.
 • Per week een wisselend aanbod (naar het seizoen) voor maaltijden bestellen in Harkstede.
 • Koolvisfilet in mosterdsaus vanaf €5,25.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers bereid en vervolgens op een speciale manier ingevroren tot wel -40°C. Kleur, smaak en geur blijven zo erg lang goed. Waarom deze maaltijden? Door de fantastische houdbaarheid en de grote variatie in aanbieders van dit type eten. Een wekelijkse levering hoeft doorgaans niet, en het is eenvoudig de maaltijden wat langer te bewaren. Meestal is vriesvers goedkoper dan koelvers of warm (tafeltje dekje).

 • Diepvriesmaaltijden worden geshockfreezed en snel uitgeleverd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de uitstekende houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • In het algemeen kunt u kiezen uit circa 75 maaltijden en soepen.
 • Kipfilet mosterdsaus te bestellen vanaf €4,80.

Tafeltje dekje Harkstede: warme maaltijd thuisbezorgen

Er zijn situaties waarbij het zelfstandig opwarmen van maaltijden niet kan. In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Harkstede een prachtig hulpmiddel. Het gaat hier om maaltijden die warm geleverd worden bij bejaarden en kwetsbare mensen. Het voordeel is dat men meteen kan gaan eten. De grotere dienstverleners zoals Mealhero zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten aan huis bezorgen wordt standaard verzorgd door een stichting welzijn. De bezorging is in handen van vrijwilligers. Op de website van de gemeente (http://gemeente.groningen.nl) ziet u diverse diensten en lokale keukens.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Harkstede.
 • Handig voor gehandicapten en senioren die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • Er kan meteen gegeten worden.
 • Bijna altijd geleverd door gespecialiseerde keukens een zorgverlener, of stichting welzijn Groningen.
 • Ruime keuze met o.a. Nasi goreng speciaal, kip in satésaus of Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree, vanaf c.a. €7,70 met levering.

Lekkere maaltijden voor ouderen bezorgd aan huis

Smaakvolle en verantwoorde gerechten vanaf €5,20

maaltijdservice-harkstede

Voordelige maaltijdservice bedrijven in Harkstede vergelijken

Er zijn erg veel bezorgrestaurants en grote keukens die bezorgen. Welk van deze bedrijven is relevant voor mijn situatie en wensen? Overweeg dan zaken als het soort maaltijd dat u wenst en wat u max. per gerecht wilt betalen. Verderop vergelijkt u een lijst met landelijke keukens die de smaakvolste verse maaltijden aan huis in Harkstede voor senioren thuisbezorgen. Per leverancier checkt u de propositie (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en wat de kosten zijn. Bij de uitgelichte bedrijven kan er gebruik worden gemaakt van een proefpakket.

Keuzehulp: Vergeet hier niet op te letten
Indien u behoefte hebt aan een geschikte maaltijdbezorger van vers eten moet u op een aantal zaken letten. In de onderstaande opsomming schetsen wij verschillende criteria die toepasselijk zijn voor het vinden van de beste maaltijdservice aan huis in Harkstede.

 • Categorie menu’s: Kijk ik uit naar diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Menulijst: kan ik elke week wat anders eten?
 • Bestelopties: op welke manieren kan ik een bestelling plaatsen? Kan dit alleen online, of is er ook een papieren bestellijst?
 • Thuisbezorgen: hoe en op welke dagen wordt er bij mij thuisbezorgd? Is dit een betrouwbare service?
 • Opties voor betalen: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Werken ze met automatische incasso en kan ik ook aan de deur betalen?
 • Klantenservice: waar kan ik terecht in het geval van klachten en opmerkingen?
 • Klantbeoordeling: win informatie in bij buren/familie/vrienden en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. Kiyoh.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd vers geoogst, proefpakket beschikbaar.
 2. Apetito: landelijke dekking, geen afnameverplichtingen.
 3. Mealhero: met handige en unieke verpakking, zonder contract.
 4. Vers aan Tafel: diverse opties voor diëten, razendsnel op tafel.
 5. Maaltijdservice.nl: maakt gebruik van napasteurisatie, zonder contract.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
Via onze tool leest u alle relevante details over erkende landelijke services. Het prettige hierbij is een groot assortiment, de thuisbezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook op lokaal niveau zijn er mogelijk tal van zorginstellingen of cateringbedrijven die dagelijks actief zijn met het bereiden en/of thuisbezorgen van eten bij ouderen en zorginstellingen. Wellicht leveren zij ook warm aan huis. Verschillende van deze mogelijke lokale adressen worden in de onderstaande tabel getoond. U kunt eventueel informeren of ze iets voor u kunnen betekenen. Suggestie? Neem gerust contact met ons op.

NaamAdresPostcodePlaats
Uw Slager NotenbomerMr Andreaestraat 59291 MAKollum
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
Zorggroep Tangenborgh – Woon- en Zorgcentrum BorgerhofGrote Brink 29531 ALBorger
Zorggroep Tangenborgh – Woonzorglocatie De WanneDe Wanne 19521 DANieuw-Buinen

Dieetmaaltijden thuisbezorgd

Op latere leeftijd wordt voeding meer en meer belangrijk. Dit kan zijn om een allergie, een ziekte of om overtollige kilo’s kwijt te raken. De landelijke keukens houden steeds beter rekening met meerdere diëten. Van koolhydraatarm tot en met vloeibaar: het is allemaal verkrijgbaar. Verderop tonen wij een handig lijstje met populaire dieetmaaltijden in Harkstede.

Dieetmaaltijden die u kunt kiezen

 • Vegetarisch: focus op groenten en plantaardig.
 • Glutenvrij: perfect bij een glutenintolerantie/gevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: ideaal voor senioren die lactose (melksuiker) niet goed verteren.
 • Gemalen: als kauwen en/of slikken niet meer goed lukt. Daarnaast zijn er vloeibare maaltijden als het slikken niet gaat.
 • Zoutarm: speciale menu’s met heel weinig tot geen zout. Soms wordt het ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: minder energie uit koolhydraten tot je nemen.
 • Eiwitrijk: maaltijden met vlees, vis, en noten.
 • Biologische maaltijdservice: zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier en milieu.

Vind de beste maaltijdservice aan huis voor ouderen

Voedzame warme maaltijden bestellen en gratis laten bezorgen

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Elke Nederlander heeft recht op een volwaardige maaltijd met voldoende groenten en bouwstoffen. Het is in feite het startpunt van een fit en fijn gevoel. Sommige ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking lukt het niet meer om zelf een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Harkstede of maaltijdondersteuning is mogelijk aan de orde. Op lokaal en landelijk niveau zijn er verschillende regelingen.

Korting op maaltijden en bijzondere bijstand
Ouderen en zwakke doelgroepen die weinig inkomen en vermogen hebben krijgen in sommige gevallen een speciale korting of kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. In het algemeen kunt u dan niet uit meerdere aanbieders kiezen. In sommige omstandigheden is er de bijzondere bijstand: een tegemoetkoming in noodzakelijke kosten. Hiervoor maakt men een berekening o.b.v. uw inkomen, situatie en vermogen. Op de gemeentelijke website http://gemeente.groningen.nl is extra uitleg en materiaal verkrijgbaar.

Maaltijdondersteuning via de WMO, WLZ en Zvw
Maaltijdondersteuning kan om verschillende redenen nodig zijn. Er zijn diverse mogelijkheden op het moment dat men niet zelfstandig meer de deur uit kan of als men geen bestek kan vasthouden, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken ligt verankerd binnen de de Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Wet langdurige zorg (Wlz) voor maaltijden bezorgen in Harkstede.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan de gemeente Groningen mensen met een (lichamelijke) beperking en bejaarden helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en gehandicapten in de provincie Groningen ontvangen de ondersteuning via het WMO-loket op het moment dat men behoefte heeft aan extra zorg. Er wordt onderscheid gemaakt tussen algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Algemene voorzieningen zijn voor iedereen toegankelijk. Onder andere een boodschappendienst of (warme) maaltijden aan huis. Maatwerkvoorziening is hulp die u met de gemeente heeft afgesproken. Bijv. extra ondersteuning bij het eten van de maaltijd.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bewoners met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Hulp krijgen bij het eten en drinken zoals bijv. toezicht tijdens de maaltijd valt binnen de leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Bij verblijf in een instelling, thuis, met een modulair pakket thuis (mpt), volledig pakket thuis (vpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden worden aangeboden via de Wlz enkel als men in een instelling woont of een volledig pakket thuis (vpt) heeft. Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. Soms kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. De wijkverpleging / thuiszorg kan daarbij helpen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis zitten tussen de €4,30 en €6,30. De kosten zijn afhankelijk van de kwaliteit (diepvries/dagvers/koelvers), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd is beschikbaar vanaf €4,90, een koelvers menu vindt u al vanaf €5,65 en tafeltje dekje is beschikbaar vanaf €6,60 met bezorging. Het gros van de bezorgdiensten hanteren een uniek proefpakket. Zodoende kunt u eenvoudig goedkope maaltijden in Harkstede kopen. Bijvoorbeeld 4 gerechten voor €15.

Kan ik vrijblijvend bestellen of moet ik een abonnement nemen?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U spreekt zelf af welke- en hoeveel gerechten worden bezorgd. Bestellen kan meestal online, telefonisch of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. Meer en meer gaat de betaling via automatische incasso. Op basis daarvan worden andere bestellingen betaald op automatische wijze. Zo kan het bestellen altijd doorgaan.

Hoe gaat de maaltijdbezorging in z’n werk?
Dit varieert per voorziening en gemeente. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen werken met een eigen bezorgservice. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Harkstede eten bezorgen. Na het proefpakket kunt u dikwijls een vaste bezorgdag in de week afspreken. Kiest u voor tafeltje dekje? Dan is er elke dag een bezorging. Elke week zal er een levering van dagverse maaltijden plaatsvinden. Diepvriesmaaltijden worden geleverd in grotere aantallen, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe werkt het opwarmen van het eten?
Het verwarmen van het eten is mogelijk op verschillende manieren. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Start met het prikken van gaatjes in de deksel en kies voor een opwarmtijd van 6-8 minuten in op 600-700 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan hebben de maaltijden wat langer tijd nodig. Tevens kunt u kiezen voor de oven: verwarm de oven voor tot 120 graden en warm het ongeveer 30 minuten op. Eveneens kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de maaltijd treft u gedetailleerde opwarminstructies. Het advies is om deze altijd op te volgen!