Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Gorinchem

Gebruik maken van een maaltijdservice in Gorinchem? Iedere dag een gezonde maaltijd is essentieel voor een gezond gewicht en lichaam. Dit geldt bovenal voor senioren en gehandicapten. Misschien bent u niet in staat om dit zelfstandig regelen. In dat geval kunt u een beroep doen op de gezonde maaltijdservice: de meest verse en lekkere maaltijden aan huis geleverd die u binnen een paar minuutjes kunt opwarmen. Op Maaltijdbutler.nl ontdekt u de lekkerste en meest gezonde warme maaltijden in Gorinchem. Vergelijk landelijke en lokale aanbieders en bestel direct een goedkoop proefpakket smaakvolle menu’s als Halskarbonade met jus en andijviestamppot met spekjes en Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes. Op een vast moment in de week bij u geleverd. Op deze pagina bekijkt u alle relevante details over de verschillende soorten gerechten, tafeltje dekje, de verschillende aanbieders, actuele prijzen, hoe u kunt bestellen, en informatie rondom subsidies en hulp bij eten en drinken.

 • Gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk.
 • Met ingrediënten vers van het land.
 • Zoutarm en geen ongezonde toevoegingen.
 • U zit niet vast aan een abonnement.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Snelle en professionele bezorging aan huis.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen mei 2024
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4201
Website gemeentewww.gorinchem.nl
Recept tip:Raapstelen stamppot
Gemiddelde prijs€6,85

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Gorinchem

Langer thuis wonen is een wens van menig bejaarde. Desalniettemin, de wekelijkse boodschappen kopen en koken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice kan helpen: en snelle en voedingsrijke maaltijd met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen bezorgd aan huis. Eten als (Kalkoengeschnetzeltes arrabiatasaus, Romanescomix, Volkoren macaroni) of (Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst) kunt u snel opwarmen in de oven of magnetron. Binnen mum van tijd een voedzame maaltijd bereiden. De beste, verse en gezonde ingrediënten, zoutarm en geen ongezonde toevoegingen en met tenminste 200 gram groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Vanzelfsprekend thuis geleverd door een goede cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. U kunt kiezen uit grote variaties aan menu’s. Hieronder komt praktische informatie over lekkere kant-en-klare maaltijden in Gorinchem voor senioren en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden klaargemaakt met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. Deze maaltijden zijn vaak 5 dagen in de koelkast te bewaren. Als je het invriest kan je het veel langer bewaren. Het gevolg is meestal een wat mindere de smaak en textuur. Belangrijkste voordelen zijn 100% vers, volgens het seizoen en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Onthoud daarbij wel dat u het slechts 5 dagen kunt bewaren en dat het in de regel iets duurder is.

 • De meest verse maaltijden voor thuis.
 • In trek vanwege heerlijke smaak, 100% vers en geen onnodige toevoegingen.
 • Elke week staan er zo’n 20 nieuwe smaken klaar voor maaltijden bestellen in Gorinchem.
 • Macaronischotel bolognese voor €6,75.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan door middel van de shock freeze methode ingevroren. Smaak en voedingswaarden blijven zo goed mogelijk behouden. Positieve aspect is de goede houdbaarheid en de vele aanbieders om uit te kiezen. Een twee wekelijkse levering is niet aan de orde, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Bij de meeste aanbieders is vriesvers scherper geprijsd i.v.m. de koelverse/dagverse alternatieven.

 • Diepvriesmaaltijden worden direct ingevroren tot -40 graden en direct verzonden.
 • Het gemak zit ‘m in de lange houdbaarheidsdatum en de relatief lage prijs.
 • In de regel werken aanbieders met een vast menu.
 • Appel pannenkoek al vanaf €4,05.

Tafeltje dekje Gorinchem: warme maaltijd bij u thuisbezorgd

Lukt het opwarmen van een maaltijd niet meer? In dit soort gevallen is tafeltje-dek-je in Gorinchem een ideale dienst. We spreken hier over gerechten die warm aan huis worden geleverd bij bejaarden of gehandicapten. De menu’s kunnen direct gegeten worden. De bekende dienstverleners zoals Vers aan tafel hebben daarvoor minder mogelijkheden. Warm eten laten bezorgen wordt dikwijls georganiseerd door plaatselijke keukens en organisaties. Meestal worden vrijwilligers ingezet om het eten rond te brengen. Bij de gemeente (www.gorinchem.nl) bekijkt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gorinchem.
 • Populair onder hulpbehoevenden die de kant-en-klaar maaltijden niet zelf meer kunnen opwarmen.
 • Meteen aanschuiven.
 • Heel vaak geleverd door plaatselijke keukens een lokale zorginstelling, of stichting welzijn Gorinchem.
 • Heerlijke gerechten zoals Witlof a la creme & Lamsstooflapje, bietjes, gekookte aardappelen, vanaf plusminus €7,20 inclusief bezorging.

Voedzame maaltijden voor senioren bezorgd aan huis

Heerlijke en gezonde menu’s vanaf €5,05

maaltijdservice-gorinchem

De verschillende maaltijdservice bedrijven in Gorinchem vergelijken

Er kan gekozen worden uit meerdere services die eten (warm) aan huis leveren. Welke verstrekker past goed bij mijn omstandigheden? Denk eerst na over het soort eten dat u wenst en het budget. Hieronder achterhaalt u actuele landelijke leveranciers die de meest verse maaltijden aan huis in Gorinchem voor senioren bezorgen aan huis. Per bezorgrestaurant vind u gegevens als de propositie (tafeltje dekje, koelvers of vriesvers), het aantal menu’s waaruit gekozen kan worden en de gemiddelde tarieven. Bij meerdere aanbieders is er een proefpakket beschikbaar gesteld.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
Zodra u aan het kijken bent naar een ambachtelijke leverancier van warm eten dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. Hieronder treft u een aantal zaken die relevant zijn bij uw zoektocht naar de beste maaltijdservice aan huis in Gorinchem.

 • Soort gerechten: Ligt mijn behoefte bij koelvers/dagvers/vriesvers of warme maaltijden (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: wisselt het aantal maaltijden wekelijks?
 • Manier van bestellen: via welke manieren kan ik een bestelling doen? Populaire opties zijn telefonisch, online of een menulijst.
 • Levering: op welke momenten komt de koerier bij mij thuis? Wordt ik voor bezorging gebeld?
 • Betaalmogelijkheden: hoe betaalt men een bestelling? Wordt er gebruik gemaakt van automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: wat moet ik doen bij een klacht of suggestie?
 • Reviews: win informatie in bij buren/familie/vrienden en bekijk reviews op bijvoorbeeld klantenvertellen.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: geen kleur-, geur- en smaakstoffen, verschillende bestelopties.
 2. Apetito: actief in heel Europa, gezond en gevarieerd.
 3. Mealhero: met handige en unieke verpakking, eenvoudig online bestellen.
 4. Vers aan Tafel: dagverse maaltijden ingevroren, interessant proefpakket.
 5. Maaltijdservice.nl: binnen 24 uur in huis, verschillende bestelopties.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
factor-meals
12 verse maaltijden p/week
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging in de regio
Via onze tool treft u o.a. belangrijke informatie over de meest populaire landelijk opererende bedrijven. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege de variatie in het aanbod, veel bezorgmogelijkheden en een hoge mate van gebruikersgemak. Ook in de regio zijn er mogelijk allerlei cateringbedrijven, restaurants of zorginstellingen die bezig zijn met het klaarmaken en/of aan huis bezorgen van maaltijden bij bejaarden en zieken. Wellicht kunnen zij het eten ook warm bezorgen. Een selectie van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben we voor u opgesomd. U kunt vragen bij deze bedrijven of dat voor u een optie is. Mail uw eigen suggesties gerust naar ons door.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager H. van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
SPAR city GorinchemArkelstraat 374201 KBGorinchem
QuaRijn – Woonzorgcentrum BunninchemBurg v d Weijerstraat 263981 EJBunnik
Cuisine Culinaire Nederland – Afdeling Bunnik (CCN Bunnik)Smalleweg 2B3981 EGBunnik

Dieetmaaltijden aan huis bezorgen

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Denk aan een allergie / voedselovergevoeligheid, lichamelijke klachten of om weer spieren op te bouwen. De landelijke services bieden standaard een oplossing voor verschillende diëten. Van koolhydraatarm tot eiwitrijk: er is veel mogelijk. Bijgaand presenteren wij een lijst met populaire dieetmaaltijden in Gorinchem.

Best verkochte dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gezonde gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: kant-en-klare maaltijden voor iedereen met een gluten dieet.
 • Lactosevrij: gemakkelijkste oplossing voor ouderen met lactose-intolerantie.
 • Gemalen: herkenbare gerechten bieden uitkomst bij kauw- en slikproblemen. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: de maaltijd bevat maximaal 5 gram zout. We kennen het ook als natriumarm of kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: dieet waarbij de inname van koolhydraten is beperkt tot zo’n 30 gram p/dag.
 • Eiwitrijk: lekkere gerechten met voldoende vlees of vis en noten.
 • Biologische maaltijdservice: in harmonie met dier, mens en milieu geproduceerd.

Vergelijk en vind de beste maaltijdservice in de regio

Via internet warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Hulp bij eten en drinken en subsidies

Iedereen heeft behoefte aan een dagelijkse gezonde maaltijd vol groenten, vitamines en mineralen. Het is in feite het startpunt van een sterk en vitaal lichaam. Veel senioren en mensen met een chronische ziekte zijn niet in staat om hun eigen maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Gorinchem of maaltijdondersteuning kan soms worden aangevraagd. Hieronder leest u wat er allemaal mogelijk is.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Ouderen en mensen met een handicap met financiële problemen mogen soms maaltijden met korting bestellen. Het kan ook zijn dat hiervoor een speciale subsidie is. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. In de regel werken gemeenten met geselecteerde aanbieders. Soms heeft men ook recht op bijzondere bijstand: een vergoeding voor bijzondere noodzakelijke kosten. Hiervoor uw financiële situatie. Via de App of website van de gemeente www.gorinchem.nl is meer info te vinden.

Maaltijdondersteuning via de Zvw, WMO en WLZ
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Dit kan nodig zijn als men niet meer naar de winkel kan of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken is vastgelegd door Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) voor maaltijden bezorgen in Gorinchem.

(Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning
Middels de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) wil de gemeente Gorinchem inwoners met lichamelijke problemen en senioren helpen om prettig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Senioren in de provincie Zuid-Holland dienen zich te wenden tot het WMO-loket zodra er extra ondersteuning noodzakelijk is. In de basis hebben kunt u hulp krijgen via algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. Zoals een boodschappendienst en maaltijden thuis laten bezorgen. Een maatwerkvoorziening is specifiek en op maat erop gericht een individu te ondersteunen. Bijvoorbeeld een persoonlijke hulp tijdens het eten.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Bejaarden met een WLZ-indicatie kunnen zorg ontvangen via de Wet langdurige zorg. Iemand die helpt bij het eten en drinken zoals bijv. toedienen van de gerechten valt onder deze leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, bij een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz op het moment dat men in een instelling verblijft of in het geval van een volledig pakket thuis (vpt). Uw thuiszorgleverancier kan hierover tekst en uitleg geven. Onder bepaalde omstandigheden is er ook de zorgverzekering voor een extra stukje zorg. Een wijkverpleegkundige stelt de indicatie voor hulp bij de maaltijden.

Veelgestelde vragen over eten aan huis bezorgen

Hoeveel kosten maaltijden aan huis voor senioren precies?
De kosten van kant-en-klaar maaltijden aan huis fluctueren tussen de €5,40 – €6,55. De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd (koelvers, vriesvers of warm), het aantal gram (kleine of grote maaltijd) en de contractvorm (afnames per week). Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €5,20, een koelvers menu is verkrijgbaar vanaf €5,95 en tafeltje dekje wordt aangeboden vanaf €6,90 (thuisbezorgd). Flink wat bedrijven verstrekken een eigen proefpakket. De moeite waard, want zo kunt u extra goedkope maaltijden in Gorinchem proberen. Huidige aanbieding: 5 gerechten voor €20.

Heb ik een minimale afnameverplichting?
Nee, u bent volledig vrij in de hoeveelheid maaltijden dat u wilt bestellen. U maakt zelf uit hoeveel- en welke maaltijden worden geleverd. Het bestellen gaat online, via de klantenservice of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. In de meeste gevallen geeft u een machtiging voor automatische incasso. Op basis daarvan worden vervolgbestellingen automatisch voldaan. Hierdoor hoeft u verder nooit meer een losse betaling te regelen.

Wanneer worden mijn maaltijden bezorgd?
Dat loopt uiteen per leverancier en postcodegebied. Een groot deel van de maaltijdvoorzieningen hebben een eigen bezorgdienst. Op deze manier kunnen ze eenvoudig in Gorinchem eten bezorgen. Nadat uw eerste order is geplaatst kunt u vaak een vast bezorgmoment afspreken. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden komen vaak 2 keer in de week. Diepvriesmaaltijden worden 1 of 2 keer per maand bezorgd, maar dan heeft u wel veel vriesruimte nodig.

Hoe moeilijk zijn de maaltijden warm te maken?
Het eten opwarmen kunt u zelf doen op 3 manieren. Met een magnetron zet u het eten snel op tafel. Prik een aantal gaatjes in de plastic afdekking en stel het in op 6-7 minuten op rond de 700 watt. 2 maaltijden tegelijk opwarmen? Dan duurt dit enkele minuten langer. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet de maaltijd er vervolgens een half uur in. Bovendien kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de verpakking staan de exacte instructies vermeld. Volg deze altijd op!

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Dalem