Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijdservice Bornerbroek

Een bestelling plaatsen bij de maaltijdservice in Bornerbroek? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is van groot belang voor een energiek en fit gevoel. Helemaal voor ouderen en zwakkeren. In sommige gevallen is het niet haalbaar om dit zelf klaar te maken. In dat geval kunt u zich aanmelden bij de gezonde maaltijdservice: kraakverse en verantwoorde maaltijden aan huis die u zelf eenvoudig en snel kunt opwarmen. Aan de hand van deze website achterhaalt u de beste opties voor warme maaltijden in Bornerbroek. Bekijk en vergelijk de verschillende leveranciers en probeer een scherp geprijsd proefpakket met lekkere menu’s als Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus en Spek pannenkoek. Snel en kosteloos thuisbezorgd. Onderstaand treft u belangrijke informatie over de soorten menu’s die er zijn, tafeltje dekje, de bedrijven die actief zijn in de regio, wat de kosten zijn, uitleg over bestellen, betalen en bezorgen en meer over hulp bij eten en drinken waaronder subsidies.

 • Elke dag een verse en gezonde maaltijd.
 • Vers van het land op uw bord.
 • Alles zoutarm en smaakvol zonder slechte toevoegingen.
 • U zit niet vast aan een abonnement.
 • Houd rekening met uw voedingsgewoonten.
 • Thuisbezorgd door een vaste bezorger.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
4 maaltijden voor €25,00
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99
Beschikbare proefpakket aanbiedingen juni 2023
ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Website gemeentewww.almelo.nl
Recept tip:Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes
Gemiddelde prijs€5,75

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Bornerbroek

Veel senioren willen graag zelfstandig wonen. Tegelijkertijd, zelf naar de supermarkt gaan en koken gaat niet altijd vanzelf meer. De gezonde maaltijdservice is dan ideaal: volwaardige maaltijden met belangrijke vitamines, sporenelementen en mineralen bij u aan huis bezorgd. Een diner als (Spekpannenkoek) + (Groentesoep met gehaktballen) kunnen klaar worden gemaakt in een combi-magnetron of de oven. Binnen no-time een uitgebalanceerde opdienen. 100% vers en van het seizoen, zonder onnodige toevoegingen en met tenminste 200 gram groente. Hierbij wordt er rekening gehouden met de Schijf van Vijf. Meestal afgeleverd door een gespecialiseerde cateraar of bezorger op een zelf gekozen tijdstip. Men heeft de keuze uit verschillende soorten maaltijden. Verderop treft u nuttige info over verse kant-en-klare maaltijden in Bornerbroek voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden worden gekookt met de meest verse ingrediënten. Daarna wordt het direct teruggekoeld naar onder de 5 graden celsius. De menu’s zijn rond de een dag of 5 gekoeld te bewaren. Langer bewaren? Vries het dan in. Het gevolg is meestal een wat mindere de smaak en kwaliteit. Het belangrijkste voordeel zit ‘m in de smaak (alsof het net gekookt is) en dat er elke week weer nieuwe gerechten klaar staan. Het nadeel is dat het maar enkele dagen houdbaar is en dat het wat duurder is.

 • Met 100% verse ingrediënten, luchtdicht verpakt.
 • In trek vanwege een natuurlijke smaak en textuur, seizoensgebonden en met alle belangrijke mineralen en vitamines.
 • Iedere week een nieuw aanbod met producten voor maaltijden bestellen in Bornerbroek.
 • Rabarbercompote is er al voor €5,20.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden met verse producten bereid en in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Smaak, vitamines en voedingsstoffen blijven zo goed mogelijk behouden. Positieve aspect is de fantastische houdbaarheid en de gunstige prijs t.o.v. versere producten. Een twee wekelijkse levering hoeft doorgaans niet, en daarbij heeft u altijd genoeg eten op voorraad. Doorgaans is vriesvers voordeliger dan warme leveringen of koelvers.

 • Diepvriesmaaltijden worden na bereiding ingevroren en vervolgens aan huis geleverd.
 • Waarom kiezen voor dit type: de langdurige houdbaarheidsdatum en de lagere onkosten.
 • Meestal is er een vast menu met 50 – 100 gerechten.
 • Lekkerbekje met sperziebonen voor €4,65.

Tafeltje dekje Bornerbroek: warme maaltijd aan huis

Is men niet meer instaat zelf een magnetron te gebruiken? In dat geval is tafeltje-dek-je in Bornerbroek de manier. We hebben het dan over maaltijden die warm worden bezorgd bij bejaarden en ouderen. Zij kunnen direct aanschuiven. Landelijke aanbieders zoals Spar Eet Smakelijk zijn hier in de regel niet echt op ingesteld. Warm eten bezorgen bij u thuis wordt in veel gevallen geïnitieerd door daarop ingerichte plaatselijke organisaties. Vaak zijn het vrijwilligers die dit aan huis bezorgen. Via portalen van de gemeente (www.almelo.nl) doorzoekt u een overzicht met organisaties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bornerbroek.
 • Bedoeld voor bejaarden en senioren die liever geen gebruik maken van magnetronmaaltijden.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Standaard verzorgd door lokale restaurants een lokale zorgaanbieder, of stichting welzijn Almelo.
 • Kies uit gerechten zoals Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen en Nasi goreng speciaal, kip in satésaus, al vanaf €6,80, met gratis bezorging.

Voedzame maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Smakelijke en verse gerechten vanaf €5,50

maaltijdservice-bornerbroek

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Bornerbroek vergelijken

Er opereren meerdere dienstverleners die eten bezorgen. Welke leverancier komt overeen met mijn situatie? Bekijk daarvoor eerst het type eten dat besteld moet worden en wat u max. per gerecht wilt betalen. Onderstaand achterhaalt u een vergelijking van landelijke keukens die de voordeligste verse maaltijden aan huis in Bornerbroek voor senioren bezorgen aan huis. Per maaltijdservice vind u gegevens als het aanbod (tafeltje-dekje/dagvers/diepvries), uit hoeveel gerechten u kunt kiezen en de doorsnee prijs. Bij meerdere leveranciers kunt u direct een voordelig proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Handige tips bij uw zoektocht
Indien u op zoek bent naar een betrouwbare maaltijdbedrijf van magnetronmaaltijden dient u rekening te houden met een aantal aspecten. Hieronder vergelijkt u verschillende onderdelen die men kan analyseren als u zich oriënteert op de beste maaltijdservice aan huis in Bornerbroek.

 • Soort menu’s: Wil ik diepvries- koelvers/dagvers of warm aan huis bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Keuze: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelmogelijkheden: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Met een bestellijst, via internet of telefonisch?
 • Aflevermomenten: hoe en op welke dagen wordt er bij mij thuisbezorgd? Hoe betrouwbaar zijn deze medewerkers?
 • Opties voor betalen: hoe kan ik mijn bestelling voldoen? Werken ze met automatische incasso of kan ik ook pinnen aan de deur?
 • Klantenservice: waar kan ik terecht in het geval van problemen?
 • Klantbeoordeling: vraag andere gebruikers in uw omgeving en lees actuele klantbeoordelingen op bijv. www.feedbackcompany.com.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: vandaag geoogst morgen op het bord, uitgebreide keuze.
 2. Apetito: landelijke dekking, een prettige webshop.
 3. Mealhero: zelf uw menu’s samenstellen, ruime bestelmogelijkheden.
 4. Vers aan Tafel: kwaliteit, ambacht en duurzaamheid, behulpzame klantenservice.
 5. Maaltijdservice.nl: vandaag besteld = morgen in huis, eenvoudig online bestellen.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
24 maaltijden
Elke week nieuw aanbod
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
thuisgekookt
Geen vrije keuze
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging bedrijven in de regio
In het bovenstaande schema treft u bruikbare informatie over de grote landelijk opererende bedrijven. Veel mensen bestellen bij een landelijke club vanwege het uitgebreide aanbod, de thuisbezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in uw eigen buurt zijn er mogelijk verschillende zorginstellingen of cateringbedrijven die zorg dragen voor de bereiding en/of bezorging van maaltijden bij ouderen en hulpbehoevenden. Wellicht kunnen zij het eten ook warm bezorgen. Een aantal van deze mogelijke plaatselijke adressen hebben we onder elkaar gezet in de tabel. Informeer eventueel bij deze bedrijven of dit mogelijk is voor u. Suggesties? Neem contact op met onze klantenservice.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager G.J.A. RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LLBorne
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
Zorgboerderij ’t Klein WierkePastoor Ossestraat 487627 PMBornerbroek
Carintreggeland – Woonzorgcentrum Titus Brandsmahof AlmeloTitus Brandsmahof 37606 SBAlmelo

Dieetmaaltijden bestellen en thuisbezorgd

Gezond en gevarieerd eten is in het bijzonder voor ouderen van belang. Bijvoorbeeld vanwege een allergie, een aandoening of juist om aan te sterken. De huidige partijen focussen zich meer en meer op velerlei diëten. Van lactosevrij tot aan vloeibaar: er is veel mogelijk. Hieronder bieden wij een lijst met veel voorkomende dieetmaaltijden in Bornerbroek.

Overzicht met populaire dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: gerechten zonder vlees en vis.
 • Glutenvrij: een uitkomst voor senioren met een glutengevoeligheid.
 • Lactosevrij- en beperkt: met o.a. soja melk, lactosevrije melk- en yoghurt of amandelmelk.
 • Gemalen: dit is vaak een soort puree, handig als kauwen niet goed wil. Vloeibare menu’s zijn geschikt als ook slikken moeizaam gaat.
 • Zoutarm: dit betekent dat er minder zout aan de maaltijd is toegevoegd. Wordt soms ook natriumarm of kaliumbeperkt genoemd.
 • Koolhydraatarm: minimale hoeveelheid koolhydraten (bijv. aardappelen en pasta) eten.
 • Eiwitrijk: op een snelle en gezonde manier afvallen.
 • Biologische maaltijdservice: bereid met ingrediënten met een heerlijke herkomst.

Probeer zelf de maaltijdservice aan huis

Voordelige warme maaltijden bestellen en gratis aan huis geleverd

Informatie over subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen verdienteen smaakvolle maaltijd vol voedingsstoffen (groenten, gezonde vetten, eiwitten, etc.). Het is de basis voor vitaliteit en ons welzijn. Veel senioren en mensen met een handicap zijn niet in staat om hun eigen maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Bornerbroek of maaltijdondersteuning is dan soms mogelijk. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar u aanspraak op kunt doen.

Korting en de bijzondere bijstand
Senioren en mensen met een handicap die het moeten doen met een laag inkomen mogen soms maaltijden met korting bestellen of kunnen een speciale subsidie aanvragen. Steeds vaker gebeurt dit op basis van een kortingspas. Veelal kunt u dan niet uit meerdere aanbieders kiezen. In enkele gevallen is er een bijzondere bijstand: een vergoeding voor noodzakelijke kosten ontstaan door bijzondere omstandigheden. Men kijkt in dit geval naar inkomen en persoonlijke situatie. Op de website van de gemeente www.almelo.nl vindt u alle voorwaarden.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning kent vele vormen en velerlei doelgroepen. Hierop kan men een beroep doen als men niet zelf kan koken of als zelfstandig eten niet meer lukt of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt gesubsidieerd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Bornerbroek.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Binnen de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Almelo bewoners met verstandelijke / lichamelijke ongemakken en mensen op leeftijd ondersteunen om zo goed mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Ouderen en zwakke doelgroepen in de provincie Overijssel worden geholpen via het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. De gemeente biedt algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. De meer algemene voorzieningen zijn openbaar te gebruiken. O.a. boodschappendiensten of (warme) maaltijden aan huis. De maatwerkvoorziening is persoonlijk afgestemd op één persoon. Bijvoorbeeld iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Mensen met een WLZ-indicatie kunnen gebruik maken van de Wet langdurige zorg. Het ontvangen van hulp bij eten en drinken zoals o.a. toezien dat iemand zijn/haar maaltijd eet kan aangevraagd worden bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). Met verblijf in een instelling, aan huis, op basis van een volledig pakket thuis (vpt), persoonsgebonden budget (pgb) of modulair pakket thuis (mpt). De thuiszorg maaltijden zelf vallen enkel onder de Wlz wanneer men in een instelling verblijft of gebruik maakt van het volledig pakket thuis (vpt). Heeft u vragen? Neem dan contact op met de thuiszorgleverancier. In sommige gevallen kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor een extra tegemoetkoming. Een wijkverpleegkundige stelt de indicatie voor hulp bij de maaltijden.

Meest gestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat is de prijs van maaltijden aan huis voor senioren?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis liggen doorgaans tussen de €4,95 & €6,55. De prijs heeft te maken met aspecten zoals de manier waarop het eten wordt klaargemaakt, portiegrootte en de grootte van de bestelling. Een diepvriesmaaltijd is online verkrijgbaar vanaf €4,50, een koelvers menu is beschikbaar vanaf €5,95 en tafeltje dekje kunt al aanvragen vanaf €6,90 (thuisbezorgd). Flink wat restaurants geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Bornerbroek proberen. Denk aan 5 maaltijden voor €25.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, deze organisaties werken niet met een vast abonnement. U kiest wekelijks het aantal en ook welke gerechten worden geleverd. Het bestellen gaat online, via de telefoon of geef de bestellijst met uw keuzes mee aan de bezorger. In de regel werken bedrijven met automatische incasso. Op die manier worden extra bestellingen automatisch voldaan. Dat scheelt veel tijd en gedoe.

Op welke tijden wordt een maaltijd bezorgd?
Dit varieert per restaurant en bezorggebied. Flink wat maaltijdvoorzieningen hebben eigen koeriers in dienst. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk in Bornerbroek eten bezorgen. Nadat uw bestelling binnen is kunt u vaak afspreken dat ze op een vaste dag in de week komen. In het geval van tafeltje dekje wordt er elke dag bezorgd. Dagverse gerechten worden vaak wekelijks aan huis bezorgd. In het geval van diepvriesmaaltijden komt de bezorger eens in de 2 of 3 weken, mits u voldoende vriesruimte heeft.

Hoe werkt de opwarming van maaltijden?
Gerechten opwarmen kan met meerdere keukenapparaten. Middels een magnetron gaat dit het snelst. Prik met behulp van een vork enkele gaatjes in de afdekfolie en zet het gerecht in de magnetron: 7 minuten op 600 watt. Wilt u 2 gerechten tegelijk opwarmen? Dan duurt dit enkele minuten langer. Een alternatief is de oven: laat de oven opwarmen (120 graden) en zet het gerecht er +/- 35 minuten in. Evenzeer is ook opwarmen in een pan mogelijk. Op het etiket staan de exacte instructies vermeld. Deze zijn leidend!