Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijdservice Renswoude

Interesse in de maaltijdservice in Renswoude? Dagelijks een uitgebalanceerde warme en gezonde maaltijd is cruciaal voor een sterk en gezond lichaam. Juist voor senioren en gehandicapten. In sommige gevallen is het niet haalbaar om zelf elke dag in de keuken te staan. Dan is er een oplossing, namelijk de maaltijdservice aan huis: enorm verse en groenterijke maaltijden thuisbezorgd die u snel kunt klaarmaken in de oven of magnetron. Via deze pagina bekijkt u de beste organisaties voor warme maaltijden in Renswoude. Bekijk welke spelers er allemaal zijn en bestel meteen een zeer betaalbaar proefpakket met lekkere menu’s als Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie en Babi ketjap met mihoen goreng. Bij u thuisbezorgd door een vaste koerier. Op Maaltijdbutler.nl treft u belangrijke informatie over het assortiment, tafeltje dekje, de verschillende aanbieders, de geschatte kosten, hoe u kunt bestellen, en meer over subsidies en maaltijdondersteuning.

 • Altijd zeker van een gezonde maaltijd.
 • Bereid met de lekkerste streekproducten.
 • Optimaal behoud van vitamines en voedingsstoffen.
 • U zit nooit vast aan een abonnement.
 • Het actuele aanbod wisselt per week.
 • Persoonlijk bij u thuisbezorgd.

Aanbiedingen Aanbod Proefpakket Bestellen
uitgekookt
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis
vers-aan-tafel
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50
Beschikbare proefpakket aanbiedingen mei 2022
ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Website gemeentewww.renswoude.nl
Recept tip:Flensjes met fruit
Gemiddelde prijs€6,30

Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen in Renswoude

Het is een trend dat ouderen langer thuis blijven wonen. Alleen, inkopen doen voor de boodschappen en/of een maaltijd klaarmaken wordt steeds lastiger. De gezonde maaltijdservice biedt hulp: iedere dag een maaltijd op tafel bomvol groente en de benodigde bouwstoffen bij u thuis geleverd. Een diner zoals (Varkenssaucijs in jus) en (Stamppot spitskool met kaas) worden klaargemaakt met een combi-magnetron of de oven. Verrassend eenvoudig een smaakvolle maaltijd klaarzetten. 100% vers en van het seizoen, lekkere gezonde kruiden, weinig zout en geen e-nummers en standaard lekker veel groente. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de schijf van vijf. Vanzelfsprekend afgeleverd door een goede cateraar of een persoonlijke bezorger. Er zijn heel veel gerechten en extra’s. Bijgaand checkt u meer info over voedzame kant-en-klare maaltijden in Renswoude voor bejaarden en gehandicapten.

Koelverse maaltijden
Koelverse maaltijden: fantastische gerechten met 100% verse producten. In de volgende stap wordt het teruggekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijd is ongeveer 5 – 7 dagen te bewaren in de koelkast. Tevens kun je kiezen voor invriezen. Houd er rekening mee dat dit invloed heeft op de smaak en textuur. Waarom kiezen voor koelvers: ingrediënten vers van het land en van het seizoen en de verschillende smaken (Hollands, Werelds, Dieet). Let wel op de beperking in de houdbaarheid en dat het wat duurder is.

 • Uitgebalanceerde menu’s met voldoende groente.
 • De meest gekozen optie: de smaakbeleving en geur, seizoensgebonden en zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Elke week een nieuwe menulijst voor maaltijden bestellen in Renswoude.
 • Stamppot andijvie met Twentse gehaktbal al vanaf €6,15.

Diepvriesmaaltijden
Vriesverse maaltijden worden vers klaargemaakt en dan in zeer korte tijd ingevroren tot -40°C. Kleur, smaak en geur blijven zo erg lang goed. Ze zijn populair door de uitgebreide houdbaarheid en het feit dat je meerdere maaltijden op voorraad kan houden. Een wekelijkse bezorging is hier dan ook niet noodzakelijk, en is het eenvoudig om een voorraad aan te leggen. Bij de meeste aanbieders is vriesvers goedkoper dan verse (tafeltje dekje) warme leveringen.

 • Diepvriesmaaltijden worden tot -40 graden ingevroren en snel klaargemaakt voor verzending.
 • Redenen om dit soort eten te kiezen zijn: de uitgebreide houdbaarheidsdatum en de interessante prijzen.
 • In de regel werken aanbieders met een vast menu.
 • Witlofschotel met ham en kaas te bestellen vanaf €4,25.

Tafeltje dekje Renswoude: warme maaltijd aan huis

Begint het opwarmen van gerechten ingewikkeld te worden? In dat geval is tafeltje-dek-je in Renswoude iets wat kan helpen. Deze soort maaltijd zal altijd warm thuis worden bezorgd voor bejaarden of zieken. Zij kunnen direct aanschuiven. De bekende serviceverleners zoals Diepvriesman bieden deze service doorgaans niet aan. Warm eten thuisbezorgen wordt standaard mogelijk gemaakt door plaatselijke keukens en organisaties. Er wordt gewerkt met vrijwilligers die de bezorging regelen. Via de App of website van de gemeente (www.renswoude.nl) ziet u de beschikbare opties.

 • Tafeltje Dekje: warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Renswoude.
 • Perfect voor o.a. bejaarden of mensen met een beperking die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn een maaltijd te bereiden.
 • Men kan direct aan tafel.
 • Betrouwbaar aangeboden door plaatselijke restaurants een thuiszorgorganisatie, of stichting welzijn Renswoude.
 • Ruime keuze met o.a. Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst of Kick Through Spaghetti, vanaf plusminus €7,00 met levering.

Lekkere maaltijden voor senioren aan huis bezorgd

Snelle en voedzame menu’s al vanaf €5,50

maaltijdservice-renswoude

Goedkope maaltijdservice bedrijven in Renswoude vergelijken

Er is keuze uit een groot aantal aanbieders van eten aan huis. Welke aanbieder sluit aan bij mijn omstandigheden? Dat heeft te maken met het soort eten dat u wenst en wat u max. per gerecht wilt betalen. Hieronder bekijkt u relevante landelijke aanbieders die de beste verse maaltijden aan huis in Renswoude voor senioren aan huis bezorgen. Per bezorgrestaurant achterhaalt u het aanbod (koelvers/vriesvers/warm), het aantal gerechten waar u uit kunt kiezen en een prijsindicatie. Bij diverse bedrijven kunt u tevens een proefpakket bestellen.

Keuzehulp: Zo vind u een geschikte aanbieder.
In het geval u wilt kennismaken met een geschikte maaltijdbedrijf van warm eten dient u zichzelf een aantal vragen te stellen. In deze checklist vergelijkt u meerdere onderdelen die belangrijk zijn bij het bepalen van de beste maaltijdservice aan huis in Renswoude.

 • Categorie menu’s: Ligt mijn voorkeur bij koelverse-, diepvries of maaltijden die warm worden bezorgd (tafeltje dekje)?
 • Assortiment: Uit hoeveel (nieuwe) gerechten kan ik elke week kiezen?
 • Bestelopties: hoe kies ik de maaltijden die ik wil bestellen? Meestal kan dit met pen en papier, telefonisch of online.
 • Aflevermomenten: op welke wijze kan ik het eten laten bezorgen? Houdt hij ook ook een oogje in het zeil?
 • Betalen: hoe is de betaling geregeld? Moet ik een machtiging geven voor automatische incasso en kan ik ook pinnen of contant betalen?
 • Klantenservice: hoe kan ik het bedrijf contacten bij een klacht of suggestie?
 • Recensies: doe navraag bij actuele klanten naar hun ervaring en maak gebruik van reviewsites zoals www.klantenvertellen.nl.

Top-5 aanbieders

 1. Uitgekookt: altijd met 200 gram groenten, meerdere bestelmogelijkheden.
 2. Apetito: meer dan 180 maaltijden, gewoon heel lekker.
 3. Mealhero: met speciale slimme stomer, proef-aanbiedingen.
 4. Vers aan Tafel: al meer dan 15 jaar ervaring, uitstekende reviews.
 5. Maaltijdservice.nl: lage verzendkosten, professionele bezorging.
Landelijke Aanbieders Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
vers-voor-thuis width=
70 vaste koelverse maaltijden
van-smaak
140 gerechten (samenstellen)
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
spar eet smakelijk
150+ koelverse gerechten
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden
De vergelijker toont gerangschikt de beste maaltijdservices. Aan deze volgorde liggen een aantal criteria ten grondslag: bestelgemak, betaal- en bezorgmogelijkheden, keuze in menu’s, prijs, herkomst ingrediënten en additionele services.

Potentiële maaltijdbezorging lokaal
In het overzicht hierboven bekijkt u aanvullende info over de meest bekende landelijke bezorgdiensten. Het voordeel hiervan is een wekelijks wisselend aanbod, de opties voor bezorging en verschillende bestelopties (telefonisch/online/menulijst). Ook in de regio zijn er mogelijk tal van zorginstellingen of cateringbedrijven die zich focussen op het bereiden en/of leveren van gerechten bij bejaarden en zieken. Wellicht bieden zij ook tafeltje dekje aan (warme bezorging). Een aantal mogelijke plaatselijke adressen worden hieronder weergegeven. Informeer vrijblijvend om te kijken of zij iets voor u kunnen doen. U kunt uw suggesties van nieuwe adressen naar ons mailen.

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager S. van BaarenDorpsstraat 1403925 KEScherpenzeel (Gelderland)
SPAR express Scherpenzeelt Zwarte Land 313925 CKScherpenzeel
Zorggroep Charim – HoofdkantoorWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
Gemeente Zeewolde – Afdeling Publieksservice en WMORaadhuisplein 13891 ERZeewolde

Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen

Juist voor ouderen is voeding zeer belangrijk. Denk aan een allergie / voedselovergevoeligheid, een ziekte of handicap of om af te slanken. De huidige services bieden standaard een oplossing voor allerlei diëten. Van natriumarm tot en met gemalen: bijna niets is te gek. Onderstaand tonen wij een korte toelichting op veel bestelde dieetmaaltijden in Renswoude.

Beschrijving van dieetmaaltijden

 • Vegetarisch: vernieuwende en inspirerende gerechten zonder vlees of vis.
 • Glutenvrij: gezonde en voedzame maaltijden zonder gluten.
 • Lactosevrij / beperkt: wanneer u lactose niet of niet volledig kan verteren.
 • Gemalen: het eten hoeft niet meer gekauwd te worden. Als ook slikken lastig is, zijn er vloeibare maaltijden.
 • Zoutarm: voorgeschreven in het geval van bijvoorbeeld nier- en hartziekten. Ook wel bekend als natriumarm kaliumbeperkt.
 • Koolhydraatarm: koolhydraatrijke producten als aardappelen, brood, pasta, rijst minderen.
 • Eiwitrijk: haal uw energie voornamelijk uit eiwitten / proteïnen.
 • Biologische maaltijdservice: met respect voor dier en milieu.

De goedkoopste maaltijdservice voor ouderen

Lekkere warme maaltijden bestellen en snel en gratis thuisbezorgd

Maaltijdondersteuning, subsidies en hulp bij eten en drinken

Iedereen heeft behoefte aan een smakelijke maaltijd vol voedingsstoffen (groenten, gezonde vetten, eiwitten, etc.). Het is van belang voor lichamelijke en mentale gezondheid. Sommige ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking zijn mentaal of fysiek niet in staat om een maaltijd klaar te maken. Subsidie maaltijdvoorziening Renswoude of maaltijdondersteuning kan dan enorm helpen. Graag informeren wij u over de mogelijkheden.

Bijzondere bijstand en maaltijd korting
Ouderen en chronisch zieken die het financieel zwaar hebben kunnen soms tegen een speciaal tarief bestellen of hebben recht op een speciale subsidie. Vaak zijn hiervoor speciale kortingspassen beschikbaar. In het algemeen zijn er 1 of 2 aangesloten organisaties waar u kunt bestellen. Een alternatief is de bijzondere bijstand: een uitkering waarmee u bijzondere kosten kunt betalen. Hiervoor uw draagkracht en persoonlijke omstandigheden. Bij de gemeente www.renswoude.nl kunt u direct contact opnemen.

Maaltijdondersteuning vanuit WMO, Zvw en WLZ
Maaltijdondersteuning kan worden aangevraagd bij uiteenlopende situaties. Voorbeelden zijn wanneer men geen boodschappen meer kan doen of bij een gebrek aan eetlust, of bij dementie. Hulp bij eten en drinken wordt geregeld vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) voor maaltijden bezorgen in Renswoude.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Vanwege de (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning moet de gemeente Renswoude mensen met een (lichamelijke) beperking en ouderen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Inwoners van de provincie Utrecht dienen zich te melden bij het WMO-loket als er extra hulp benodigd is. Er zijn algemene voorzieningen en maatwerkvoorzieningen. Dit soort algemene voorzieningen zijn voor iedereen te gebruiken. Bijvoorbeeld boodschappendiensten of maaltijdverzorging. Bij een maatwerkvoorziening wordt gekeken naar individuele wensen. Zoals iemand die samen de maaltijd komt nuttigen.

Wet langdurige zorg of zorgverzekering
Ouderen met een WLZ-indicatie hebben de mogelijkheid om de Wet langdurige zorg aan te spreken. Hulp bij het eten en drinken zoals bijv. de bereiding van een maaltijd is mogelijk bij alle leveringsvormen (intramuraal & extramuraal). In een zorginstelling, zorg aan huis, met een volledig pakket thuis (vpt), modulair pakket thuis (mpt) of persoonsgebonden budget (pgb). De thuiszorg maaltijden zelf worden afgehandeld via de Wlz op het moment dat men in een instelling woont of een volledig pakket thuis (vpt) heeft. Uw thuiszorgleverancier kan u van extra gegevens voorzien. In enkele gevallen kan men aankloppen bij de zorgverzekering voor extra zorg. Doorgaans aangeboden door thuiszorgorganisaties (wijkverpleging).

Meest gestelde vragen (FAQ) over eten aan huis bezorgen

Wat zijn de kosten van maaltijden aan huis voor ouderen?
De kosten voor kant-en-klaar maaltijden aan huis komen uit tussen de €5,30 – €6,30. De kosten komen tot stand door de versheid van de maaltijd, de grootte van de portie en hoeveel maaltijden u afneemt. Een diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,85, een koelvers menu bestelt u vanaf €6,10 en tafeltje dekje wordt aangeboden vanaf €6,70 inclusief bezorging. Meerdere bezorgdiensten geven tijdens de eerste bestelling een proefpakket. Zo kunt u goedkope maaltijden in Renswoude Een voorbeeld is 2 maaltijden voor €10.

Zit ik vast aan een abonnement?
Nee, er is geen sprake van een abonnement of vaste afname. U maakt zelf uit welke- en hoeveel gerechten aan huis worden bezorgd. Het bestellen doet u eenvoudig via internet, telefonisch en mogelijk ook via een bestellijst. In de regel gaat de betaling via automatische incasso. Daardoor wordt een eventuele volgende bestelling automatisch afgeschreven. U hoeft dan dus niet steeds opnieuw te betalen.

Hoe zit het met de tijden voor het bezorgen van maaltijden?
Dit hangt af van de maaltijdbezorger en gemeente. Een aanzienlijk aantal maaltijdvoorzieningen bezorgen met hun eigen bezorgdienst. Ze zorgen ervoor dat de bezorgers bij u in Renswoude eten bezorgen. Na de kennismaking wordt u meestal op een vaste bezorgdag gezet. Tafeltje dekje wordt dagelijks bezorgd. Dagverse maaltijden worden doorgaans 1 a 2 keer per week uitgeleverd. Diepvries kan ook eens in de 2 of 3 weken, alleen moet uw vriezen daar wel geschikt voor zijn.

Hoe werkt het opwarmen van de maaltijden?
Het verwarmen van gerechten gaat snel en eenvoudig. De magnetron heeft verreweg de snelste mogelijkheden. Prik voldoende gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen en verwarm het zo’n 6-8 minuten in op 600-700 watt. Twee gerechten tegelijkertijd warm maken? Zet ze dan iets langer in de magnetron. Voor extra kwaliteit kan men de oven gebruiken: verwarm de oven voor tot 120 graden en zet de timer op 30 minuten. Afsluitend kan u ook kiezen voor het wokken van de maaltijd. Op de verpakking staan de exacte instructies vermeld. Het advies is om deze altijd op te volgen!