Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd door Uitgekookt!


Bestel aanbieding met 4 maaltijden voor €15,00,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Verse senioren maaltijden voor elk dieet

Dieetmaaltijden worden in een speciale dieetkeuken gemaakt. Het is voor mensen met een allergie zoals coeliakie heel belangrijk dat er geen contaminatie (kruisbesmetting) ontstaat tijdens het koken van glutenvrije gerechten. Deze zorgvuldigheid hanteren deze keukens ook voor mensen met een lactose-intolerantie of mensen die een natriumarm dieet volgen. Het spreekt vanzelf dat de maaltijden met uiterste zorg bereid worden. De maaltijden worden vers gekookt, snel teruggekoeld tot onder de 4 graden en daarna direct verpakt, waardoor ze hun oorspronkelijke voedingswaarde en vitamine behouden. De maaltijden hebben een constante hoogwaardige kwaliteit, zijn gevarieerd, zien er smakelijk uit en er worden geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd.

Verse maaltijden voor diëten
Veel verse maaltijden zijn bij levering ongeveer 5 dagen houdbaar, mits u ze in de koelkast bewaart. De meeste maaltijdservice organisaties bieden u een wisselend assortiment, elke week staan er 8 tot 20 andere gerechten op het menu. Daarnaast bieden ze u een assortiment glutenvrije vlees- en vissoorten die apart van een menu te bestellen zijn. Deze koelverse dieetmaaltijden worden rechtstreeks bij u thuis bezorgd. U hoeft zelf niet meer te koken, maar krijgt toch dezelfde kwaliteit van een zelfgekookte warme maaltijd bij u thuis. De maaltijden komen uit een dieetkeuken die volledig is toegerust op het bereiden van glutenvrije, lactosevrije en natriumarme maaltijden. Ze bezorgen door heel Nederland (soms uitgezonderd de waddeneilanden en zeeuws Vlaanderen).

6 reden om te kiezen voor een dieet maaltijdservice

  1. Veel variatie in maaltijden
  2. Een hoogwaardige en constante kwaliteit
  3. Geen conserveringsmiddelen
  4. De maaltijden zijn productveilig
  5. Altijd aan huis bezorgd
  6. Eenvoudig zelf op te warmen

Een dagverse of vries-verse dieetmaaltijd opwarmen
Tegenwoordig heeft praktische elke grote maaltijdservice een eigen etiket op de maaltijden geplakt met daarop meer info over de maaltijden. Hierop vind je naast de voedingswaarden ook de bereidingstips. Dagverse maaltijden uit de koelkast hoeven natuurlijk een stuk minder lang dan de ingevroren maaltijden. Voor dat laatste type dieetmaaltijd hebben we hier een globale instructie geplaatst:

Magnetron: prik met een scherp voorwerp (mes) een gaatje in de afdekfolie. De verwarmingstijden liggen tussen de 10-12 minuten bij een vermogen van 600-800W en tussen de 7-9 minuten bij een vermogen van 1200W. Stampotten en andere gerechten (o.a. visgerechten) moeten 1 minuut langer verwarmd. Laat de maaltijd na verwarming ca 1 minuut in de magnetron en verwijder dan de afdekfolie. Heteluchtoven: De oven voorverwarmen op 150C. In de oven bedraagt de gemiddelde verwarmingstijd circa 50 minuten, bij een temperatuur van 140C. Stampotten en andere gerechten (o.a. visgerechten) moeten 10 minuten langer worden verwarmd. Laat de maaltijd na verwarming ca 1 minuut in de oven staan en verwijder daarna de afdekfolie.