Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijd porties

Elke maaltijd heeft zijn eigen smaak en karakteristiek. Dat die zie je terug in de porties. Doorgaans bestel je een maaltijd voor 1 persoon. Soms zijn dit maaltijden voor 2 personen (waar je als alleenstaande twee keer van kunt eten). Op de website, of in de brochure staat vermeld hoeveel gram een maaltijd bevat. Soms maken ze onderscheid tussen een kleine portie, gemiddelde portie of grote portie. Afhankelijk van de individuele wensen kan gekozen worden voor een bepaald formaat. Bij een maaltijdservice die deze mogelijkheid beidt kan dat ook gekozen worden om de ene dag een grote maaltijd en de andere dag een kleine maaltijd te bestellen.

Samenstelling van een maaltijd

Veel maaltijden van de maaltijdservice zijn Hollands, Chinees, Italiaans of Amerikaans. De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit drie onderdelen. Elk component is belangrijk voor smaak, voedingsstoffen en vulling:

  1. Groente (dit is altijd in elke maaltijd aanwezig).
  2. Vlees, Vis of vleesvervanger (keuze voor vegetarisch)
  3. Aardappelen, groente, rijst of pasta’s (hierin is veel variatie mogelijk)

Hoeveel gram bevat een portie?

Een gemiddelde maaltijd bevat bij de maaltijdservice tussen de 450 en 500 gram eten, een kleine maaltijd gemiddeld zo’n 350 gram en een grote portie zo’n 650 gram. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat er minimaal 30% groente in de maaltijden zit. Dit is goed voor gemiddeld zo’n 200+ gram groente. Als we het hebben over vis of vlees dan zit daarvan gemiddeld zo’n 100 gram in de maaltijd.

Welke grootte maaltijd moet ik kiezen?

Wij raden altijd aan om een proefpakket te bestellen met verschillende maaltijden. Je hebt dan direct een goed beeld bij de service van een maaltijd-aanbieder en kunt de maaltijden proeven. Daarnaast zie je direct hoe groot de gerechten zijn. Het kan zijn dat je van een stamppot bijvoorbeeld meer op kan in vergelijking met een pasta of rijstmaaltijd. Door testen en dingen te proeven / uitproberen weet je binnen enkele weken welke portiegrootte je moet laten bezorgen. Mannen eten over het algemeen een grotere portie dan vrouwen.