Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Hoe kan ik maaltijden aan huis betalen?

Wil u gebruik maken van een maaltijdservice aan huis? Dan bent u mogelijk benieuwd welke betaalmogelijkheden de verschillende leveranciers in Nederland hanteren. Wat we de laatste jaren merken is dat de leveranciers steeds meer meegaan met de tijd. Vroeger moesten maaltijden nog regelmatig contant worden afgerekend bij de bezorger. Tegenwoordig kunt u steeds vaker een machtiging geven voor automatische incasso waarna de bestelde maaltijden elke maand automatisch worden afgeschreven van uw rekening. Op die manier heeft u nergens omkijken naar.

 • Bij de meeste aanbieders is het niet meer mogelijk om contant te betalen bij bezorging
 • Dit in verband met efficiëntie en veiligheid
 • De meest toegepaste betaaloptie is tegenwoordig automatische incasso
 • U kunt de maaltijdservice machtiging geven voor automatische incasso van uw rekening
 • Elke maand wordt dan het bedrag van uw rekeningnummer afgeschreven. Aan het eind van de maand ontvangt u een factuur met daarop heel overzichtelijk uw bestellingen. Dit biedt overzicht en grip op uw uitgaven
 • U kunt op ieder gewenst moment de automatische incasso stopzetten
 • Doordat u bij steeds meer aanbieders ook online kunt bestellen is het vaak ook mogelijk om met iDeal te betalen

Hoe werkt automatische incasso?

De meest populaire betaaloptie is automatische incasso. Vrijwel alle grote Nederlandse aanbieders zoals Uitgekookt, Vers aan Tafel, Apetito, Vers aan Tafel en de Van Smaak bieden dit aan. Het grote voordeel is dat u niet steeds per bestelling hoeft te betalen wat veel tijd kost. Een ander voordeel is dat u aan het einde van de maand een overzichtelijke factuur ontvangt met daarop de bestellingen van die maand. Op die manier blijft het overzichtelijk en houd u grip op uw maandelijkse uitgaven.

 • Als u zich aanmeld bij een maaltijdservice kunt u meestal aangeven dat u met automatische incasso wil betalen
 • Automatische incasso kunt u schriftelijk of online activeren. Soms kan het ook telefonisch.
 • Zodra u de maaltijdservice gemachtigd heeft kan het bedrijf automatisch de bestelde maaltijden incasseren
 • U kunt dit op ieder gewenst moment weer stopzetten
 • Aan het einde van de maand krijgt u een factuur met daarop het precieze bedrag dat u die maand gespendeerd heeft. Vaak vindt u hier ook een uitsplitsing van het aantal/type maaltijden.

Kan ik met acceptgiro betalen?

Wilt u liever niet dat een bedrijf automatisch geld van uw rekening kan schrijven? Soms kunt u ook kiezen voor een acceptgiro. In dat geval ontvangt u aan het einde van de maand een factuur met daarop precies de maaltijden die u die maand heeft besteld. Op de factuur staat het totaalbedrag met het rekeningnummer waarop het geld bijgeschreven moet worden. U kunt een acceptgiro invullen en inleveren bij de bank. Maar u kunt het ook gewoon overmaken via internetbankieren.

Kan ik ook bij de bezorger betalen?

Bij steeds minder aanbieders is het mogelijk om te betalen bij de bezorger. Dit heeft te maken met veiligheid. De Diepvriesman is een van de weinige aanbieders waar u nog contant kunt betalen. Bij andere aanbieders zoals Spar, Albert Heijn of de Diepvriesman is het wel mogelijk om met de pinpas bij de bezorger te betalen. De grote aanbieders Uitgekookt, Vers aan Tafel en Apetito bieden die optie niet: hier kunt u uitsluitend met automatische incasso en/of acceptgiro betalen

Online betaalmogelijkheden

Steeds meer aanbieders bieden een professionele webshop waar u het gehele assortiment kunt vinden en online kunt bestellen. Het grote voordeel hiervan is dat u ook veilig en eenvoudig online kunt betalen. Bij aanbieders zoals Uitgekookt en Apetito kunt u uw bestelling heel eenvoudig met iDeal betalen. Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als wanneer u iets koopt op bijvoorbeeld Bol.com: u legt de gewenste maaltijden in uw winkelmand, vult uw gegevens in, kiest een bezorgmoment en betaalt uw bestellig veilig en snel met iDeal. Bij Uitgekookt kan dit ook met Paypal. Lees ook meer informatie over het bewaren van de maaltijden.