Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Gezond en lekker eten zonder koken
Extra voordelig kennismaken
Geheel vrijblijvend proberen
Gratis bezorgd door vaste bezorger

Maaltijden opwarmen

Meer weten over het bereiden en opwarmen van kant-en-klaar maaltijden? Op deze pagina leest u uitgebreide informatie en tips over het bereiden van de maaltijden in oven, magnetron of oven. De bereidingsinstructies variëren sterk per aanbieder. Daarom adviseren wij altijd om de instructies op het etiket van de maaltijd zo goed mogelijk op te volgen. Hier staat precies hoe u het gerecht moet bewaren en hoe u het kunt opwarmen. Bekijk ook meer informatie over het abonnement.

Opwarmen in de magentron
Wilt u de maaltijd opwarmen in de magnetron? Dan wordt doorgaans geadviseerd om de magnetron in te stellen op 500 – 600 watt. De opwarmtijd ligt tussen de 5 en 8 minuten. Op het etiket van de maaltijd staan deze instructies precies weergegeven. Let er op dat elke magnetron weer anders reageert. Het kan dus best zijn dat u de magnetron op een lager wattage of kortere tijd moet instellen. Vaak dient u vooraf een aantal gaatjes in de afdekfolie te prikken. Als de magnetron klaar is kunt het folie eraf trekken en de maaltijd nuttigen. Maaltijden kunnen doorgaans direct vanuit de vriezer in de magetron verwarmd worden. Ontdooien is dan dus ook niet nodig. Als u 2 porties tegelijk wilt opwarmen moet u een wat langere verwarmingstijd instellen.

Opwarmen in de oven
Het is ook mogelijk om de maaltijd op te warmen in de oven. Ook hier geldt: de maaltijd kan direct uit de vriezer de oven in, ontdooien is niet nodig. Over het algemeen kunt u de kant-en-klaar maaltijden zo’n 30 – 40 minuten opwarmen op een temperatuur van 100 – 120 graden celsius. Op het etiket van de maaltijd staat dit precies aangegeven. Kijk de eerste keer even na 10 minuten hoe de maaltijd reageert. Als u kiest voor verwarmen in de oven is het niet nodig om gaatjes te prikken in de folie.

Opwarmen in de pan
Het staat niet altijd duidelijk op het etiket, maar het is ook prima mogelijk om de maaltijd op te warmen in de pan. U kunt de maaltijden direct uit de vriezer of koelkast in de pan leggen. U kunt het eten in circa 10 – 15 minuten op middelhoog vuur rustig verwarmen. Het gerecht dient goed warm te zijn alvorens u het nuttigt.

Ik heb geen magnetron, wat nu?

De meeste mensen warmen de maaltijden op via de magnetron. Dit gaat het snelste: u hoeft niet te wachten tot het voorverwarmd is en de opwarmtijd is slechts 5 – 8 minuten. Maar niet iedereen heeft een magnetron. Wat moet ik doen als ik geen magnetron (of oven) heb, en toch gebruik wil maken van kant-en-klaar maaltijden aan huis? Een aantal tips:

  • Ten eerste: een magnetron is niet duur. Een redelijk tot goede magnetron heeft u al vanaf €50,00
  • Veel aanbieders verkopen ook zelf magnetrons. Voor meer info kunt u contact opnemen met de betreffende aanbieder
  • Ook is het vaak mogelijk om een magnetron te huren.
  • Zo biedt Apetito de Mikrofix Magnetron. Dit is een speciaal apparaat die voor elk gerecht het optimale bereidingsprogramma voorgeprogrammeerd heeft. Ideaal voor ouderen die het lastig vinden om een magnetron steeds goed in te stellen.
  • Elk gerecht is goed getest, en daardoor gegarandeerd binnen 15 minuten klaar om te eten