Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Een landelijke of lokale maaltijdservice kiezen?

Voor veel mensen is het lastig om te kiezen waar ze hun maaltijden gaan bestellen. Er zijn zoveel opties. Kies je voor de supermarkt, een buurman of buurvrouw, een lokaal restaurant of plaatselijke maaltijdservice of kies je voor een landelijke partij? Alles heeft zo zijn voordelen en nadelen. Belangrijk hierbij zijn de antwoorden op vragen als; Wat is je budget? Hoevaak per week wil je een maaltijd ontvangen? Kan je het eten zelf opwarmen? Vind je afwisseling belangrijk? Kun je zelf online bestellen of heb je geen internet / computer? Al deze vragen hebben effect op een eventuele keuze en de mogelijkheden. In deze blog bespreken we kort alle opties.

Welke maaltijdservices zijn er?

Supermarkt
Om te beginnen is er de supermarkt. Hier moet je zelf naartoe om de maaltijden te kopen (of via internet bestellen en laten bezorgen). De keuze is vaak beperkt en de kwaliteit niet zo hoog. Wel zijn de kosten per maaltijd vaak voordelig. Voor mensen die toch al hun boodschappen zelf doen, is het gemakkelijk even een maaltijd mee te nemen. Zowel AH, Jumbo, PLUS, COOP, DEEN en Spar hebben deze maaltijden.

De buurt
Er zijn in Nederland veel mensen die koken voor hun buren. Veel ouderen zijn afhankelijk van de zorg door hun buurt op het gebied van eten. Het is ook nog eens erg leuk en je hebt sociaal contact. Je buurvrouw of buurman kookt vaak toch al voor zijn/haar gezin, dus koken voor een extra persoon kan dan gemakkelijk een optie zijn. Helaas is deze optie niet voor iedereen weggelegd. De kosten zijn vaak wel laag en de kwaliteit van de verse maaltijden is hoog. Thuisafgehaald.nl is bijvoorbeeld een leuk concept om eens te bekijken.

Lokaal restaurant
Veel restaurants in Nederland hebben een soort tafeltje-dekje constructie opgezet. Dit houdt in dat inwoners uit die plaats wekelijks kunnen bestellen en dat het restaurant de bijvoorbeeld twee of drie keer per week een warme maaltijd aan huis bezorgd. Dit is leuk voor de afwisseling en biedt lokale bedrijven werkgelegenheid. De maaltijden zijn vaak Hollands.

Lokale maaltijdservice
In de grotere steden in Nederland zijn ook lokale maaltijdservices. Vaak zijn het stichtingen die met vrijwilligers maaltijden koken en bezorgen bij ouderen of hulpbehoevende. Jonge gezinnen met kinderen maken hier bijvoorbeeld nauwelijks tot geen gebruik van. De prijzen zijn laag en de kwaliteit vaak prima. Het aanbod wisselt wekelijks en ook toetjes kunnen worden meegeleverd. Deze vorm van maaltijd-bezorging is met name onder ouderen steeds populairder geworden.

Landelijke maaltijdservice
Er zijn tientallen bedrijven in Nederland met grote keukens die duizenden maaltijden per dag koken voor inwoners in heel Nederland. Zij bezorgen deze gerechten zelf of maken gebruik landelijke partners als PostNL. Het voordeel is de enorme hoeveelheid verschillende maaltijden die ze aanbieden tegen een vaak concurrerende prijs. Er zijn ook proefpakketten te bestellen waarbij je bijvoorbeeld 5 gerechten voor €20 kunt proberen. Ook leveren ze soepen en desserts of fruit mee. Apetito, Uitgekookt en foodconnect zijn voorbeelden van deze maaltijdservices.

Voordeel van een lokale maaltijdservice