Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Gezond en lekker eten aan huis

Het is belangrijk om te kiezen voor verantwoorde maaltijden. Het bezorgen van kant en klaar maaltijden is voor iedereen een andere verhaal. Mensen verschillen, en eetwensen variëren sterk. In de basis van zijn er echt wel een aantal basisregels waar de koelverse maaltijden aan voldoen. In deze blog kun je 9 richtlijnen vinden waaraan de maaltijden van maaltijdbutler.nl voldoende. Verder zijn er enkele speciale dieetwensen opgenomen.

Gezond en lekker eten. Wie wil dat niet?

Gezond en lekker eten zijn de uitgangspunten voor bereiding van de gezonde maaltijden. Bij de samenstelling van het assortiment en de producten wordt rekening gehouden met de “Richtlijnen Goede Voeding”.

Richtlijnen Goede Voeding opgesteld door het Voedingscentrum
1. Eet gevarieerd
2. Let op vet
3. Eet ruimschoots brood en aardappelen
4. Eet volop groente en fruit
5. Houd het lichaamsgewicht op peil
6. Wees zuinig met zout
7. Drink dagelijks tenminste anderhalve liter vocht
8. Eet niet de hele dag door
9. Ga hygiënisch en veilig met uw voedsel om

Speciale (dieet) wensen aan uw maaltijden?

De aanbieders van maaltijden via Maaltijdbutler.nl heeft een aantal maaltijden die passen binnen een speciaal dieet. Indien een maaltijd voldoet aan de volgende dieetvoorschriften is de omschrijving van deze maaltijd voorzien van dit betreffende “dieetlabel”.

  • Vetbeperkt: Deze maaltijden bevatten maximaal 25 gram vet, zijn rijk aan meervoudige onverzadigde vetzuren (linolzuur) en hebben een cholesterolgehalte van minder dan 100 milligram.
  • Voor diabetici: Deze maaltijden bevatten tussen de 24 en 54 gram koolhydraten (zonder vezelgehalte berekend) en minder dan 35 gram vet.
  • N  Natriumbeperkt: Deze maaltijden bevatten maximaal 250 mg natrium per 100 gram product.

Het zal duidelijk zijn dat de waarden als “beste benadering” moeten worden beschouwd. Per ingrediënt kunnen variaties voorkomen. Dit als gevolg van natuurlijke variaties zoals teelmethode, ras, oogsttijd en bewaring. Uiteraard zijn de maaltijden standaard gezond en bevatten ze weinig zout en voldoende groente.

De maaltijden van Maaltijdbutler.nl

De maaltijden van onze aanbieders zijn uitermate geschikt als hoofdgerecht. Ze bevatten veel van de voedingsstoffen die u dagelijks nodig hebt. De maaltijd is één van de belangrijkste momenten van de dag. Maaltijdbutler.nl heeft een uitgebreid assortiment, niet alleen de traditionele Hollandse maaltijden, maar ook voldoende keuze uit de internationale keuken.