Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Zijn kant en klaar maaltijden gezond?

Wanneer je het woord “kant en klaar maaltijden” noemt hebben veel mensen daar positieve als negatieve associaties bij. Zo is het vooral gemakkelijk, snel en handig. De negatieve aspecten zijn vaak smaak en gezondheid. Op vooral dat laatste aspect willen we in deze blog dieper ingaan. Over smaak valt niet te twisten, dat is iets persoonlijks. Mensen snappen ook wel dat een kant-en-klaar maaltijd geen sterrenchef kan evenaren. Toch mag je verwachten dat het een smakelijke maaltijd is. Vooral voedzaam. Maar wat maak zo’n opwarm-maaltijd nou gezond? Hieronder gaan we daar verder op in.

Een gezonde kant-en-klare maaltijd

Het probleem bij veel magnetron of ovenmaaltijden is het gebrek aan groente. Vaak is er wel groente maar is er naar verhouding veel te weinig. Ook is de groente vaak te gekookt waardoor er veel vitamines en gezonde stoffen verloren gaan. Ook bevatten maaltijden doorgaan te weinig voedzame vezels. Voor voor jongeren en senioren is dit erg belangrijk. De hoeveel vetten, en dan met name verzadigde vetten, is vaak te te hoog. Net als de hoeveel zout en kruiden. Dit maakt traditionele kant-en-klaar maaltijden uit supermarkten bijvoorbeeld veel minder geschikt en gezond. Door goed op de verpakking te kijken, of bewust een gezonde maaltijdservice te kiezen, kan je hier zelf bewuster mee bezig zijn. Over het algemeen zijn dagverse maaltijden het beste.

Wat zijn dan wel voedzame maaltijden?

Om het stempel; “gezonde maaltijd” te krijgen moet er dus aan veel eisen worden voldaan. Met name de maaltijd met weinig verzadigd vet en zout zijn volgens ons geschikt om te eten. Vaak hebben deze gerechten ook een goede hoeveelheid groente. Tussen de 500 tot 700 kcal per gerecht is ideaal. Zo eet je bewust, verantwoord en kun je de rest van de dag ook nog lekker snacken. De maaltijd moet minimaal wel 175 gram groente bevatten. Eventueel ook rouwkost of een slaatje. Soms kun je zelf ook iets toevoegen aan de maaltijd om het gezonder te maken. Koop een verse tomaat of komkommer bijvoorbeeld.