Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een compleet pakket met 4 verse maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer 4 verse maaltijden voor maar €15,-
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Letten op suikers en koolhydraten in de voeding

Gezond eten en afvallen, waarom zou je ermee moeten beginnen? Veel mensen maken de fout wanneer ze af willen vallen, door zich alleen maar te focussen op sporten. Ze gaan misschien wel 5 keer in de week naar de sportschool maar realiseren zich niet dat de frisdranken, koekjes en snoepjes veel harder toeslaat dan het aantal sportmomenten in de week. Erg zonde dus van de tijd die ze steeds doorbrengen in de sportschool. Het mooie van gezond eten en afvallen is dat er helemaal geen sport voor nodig is om kilo’s kwijt te raken. Door alleen al frisdrank te vervangen voor water kan je een heleboel kilo’s kwijtraken. Water zorgt er namelijk voor dat je vet kan verbranden. Dus hoe meer water je binnen krijgt, hoe meer vet je lichaam kan verbranden. Laat je de chips, taart, koek en snoep ook nog staan dan zul je nog vele malen meer afvallen.

Het gezond eten en afvallen principe is eigenlijk iets wat logisch is en iedereen wel weet. Alleen de fout die veel mensen maken is, dat ze zichzelf dwingen om nooit meer chips, koek of snoep te pakken. Doe dit juist niet, want vroeg of laat zal er altijd een moment komen dat je je eraan toe zal geven. En door een lange onthouding van lekkernijen zal je juist extra veel koek, fris, snoep en chips naar binnenwerken! Om dit te voorkomen moet je jezelf af en toe (begin met alleen weekenden) belonen met wat lekkers. Je lichaam kan er dan rustig aan wennen zodat je stap voor stap steeds minder producten met suiker binnenkrijgt.

Gezond eten en afvallen: de juiste voeding
Het samenstellen van een gezonde maaltijd wanneer je wilt beginnen met gezond eten en afvallen kan een lastige keuze zijn. Om een gezond dieet samen te stellen help ik je naderhand van dit artikel graag een handje. Binnen dit artikel kun je er op een gemakkelijke manier achterkomen wat gezonde voeding is en hoe je dit dagelijks tot je kunt nemen. Probeer de verschillende soorten voeding op de juiste manier te combineren en alles met mate te nemen, dit helpt enorm bij gezonde voeding.

Groente en fruit eten
Ten eerste wil ik graag met het grootste cliché met de deur in heus vallen en dat is het advies om zoveel mogelijk groente en fruit te eten. Groente en fruit geven het lichaam sneller een verzadigd en energiek gevoel en kunnen je weerbaar maken voor tal van ziektes. In groente en fruit zitten geen vetten, maar genoeg suikers en koolhydraten om de dag door te komen. Binnen gezonde voeding zit een vuist groente per dag en twee stuks fruit. Wanneer je geen fan bent van groente en fruit is het belangrijk om op andere manieren toch invulling te geven aan de behoefte van het lichaam aan groente en fruit. Vooral in de bereiding van groente en fruit is hierin veel te winnen. Zo kan een smoothie een mooie vervanging zijn voor de inname van fruit of je kunt groente verwerken in verschillende gerechten.

Genoeg water drinken
Binnen gezonde voeding vinden we voldoende vocht. Wanneer de vochtinname op pijl is kan het lichaam gemakkelijk verkeerde stoffen afvoeren. Het lichaam is daarbij sneller instaat om ons voedsel te verteren. Naast gezonde voeding is het daarom aan te raden 4 tot 5 glazen water per dag te drinken, deze houden de vertering opgang en ons vochtpijl hoog. Drink je al genoeg? Vervang dan de frisdranken en vruchtensappen zoveel mogelijk door het drinken van water.