Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

3 tips voor een gezonder eetpatroon

Bij een gezond eetpatroon is het belangrijk om in alle gevallen het gezonde eten te selecteren. Zonder ongezond eten in huis heb je alleen maar de keuze uit gezond eten. Een voorbeeld van dit eten is groentes, vis en mager vlees. Vitamines en mineralen zijn erg van belang wanneer je slanker wilt worden maar ook als je op gewicht wilt blijven. Gezonde voeding bevat veel vezels, eiwitten en voedingstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hieronder 3 concrete tips voor een gezonder eetpatroon.

Groente als tussendoortje
Kies voor een stuk groente als een gezond tussendoortje voor tussen de grote maaltijden. Door voor groente te gaan heeft het tussendoortje minder calorieën. De meeste groenten bevatten niet veel calorieën. Kies een gezonde snack zoals een komkommer wanneer je een tussendoortje neemt. Een stuk komkommer is goed als een snack tussendoor. Deze hebben normaliter weinig calorieën en bestaan voor een groot deel uit water.

Noten als snack
Neem noten als snack. Buiten dat noten erg lekker zijn bevatten deze veel betere voedingsstoffen dan veel andere ongezonde snacks. Als je altijd en overal een bakje noten bij je hebt heb je altijd een goed tussendoortje. Kies in het vervolg niet voor een zak chips voor de televisie maar ga voor noten. Noten hebben goede vetten, koolhydraten én eiwitten. Een goed tussendoortje dat je kunt nemen is bijvoorbeeld een handjevol amandelen.

Een ei hoort erbij
Eieren behoren in bijna elk dieet. In meerdere maaltijden kunnen eieren gegeten worden. Eieren kunnen daarnaast apart gegeten worden. Het witte van het ei heeft een hoge biologische waarde. Alleen eiwitpoeders hebben een betere biologische waarde. De eidooier bezit op haar beurt veel vetten, vitamines en mineralen.

Een gezonde avondmaaltijd is belangrijk

De avondmaaltijd is een van de belangrijkste eetmomenten op een dag. Wanneer u zelf niet meer in de gelegenheid bent om boodschappen te doen en/of te koken, dan kan het een uitdaging zijn om gezond, gevarieerd en  lekker te blijven eten. Gelukkig kan een gezonde en koelverse maaltijdservice hierbij helpen. Aanbieders als Uitgekookt (Tip: proefpakket van €12,95) en Maaltijdservice.nl bieden gezonde koelverse maaltijden voor zo’n €6,00 – €6,50 per maaltijd. Het voordeel is dat deze maaltijden met zeer verse ingrediënten worden bereid en supervers bij u thuis worden afgeleverd. U kunt de maaltijden snel en eenvoudig opwarmen in oven of magnetron. Op die manier zet u in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zonder dat het veel tijd en moeite kost. Meer weten? Op onze informatie-pagina leest u alles wat u moet weten over de werking en mogelijkheden van een maaltijdserivce aan huis voor ouderen.